Poveste de Osho: Nu te poţi ascunde de tine însuţi

Te poţi ascunde de alţii, dar nu te poţi ascunde de tine însuţi, şi numai Dumnezeu se ascunde în acest caz.
Nu te poţi ascunde de tine însuţi


Există o poveste sufista...

Doi discipoli au mers la un maestru spiritual. Ei îşi doreau să ajungă la adevăr. Maestrul i-a dat fiecăruia câte un porumbel, le-a spus să meargă într-un loc în care nu puteau fi văzuţi de nimeni şi să ucidă pasărea.

Poveste de Osho: Diogene şi regele

Cel dintâi ucenic nu a făcut altceva decât să iasă din casă. S-a uitat împrejur, nu a zărit pe nimeni, mai ales că era o zi fierbinte de vară, aşa că a ucis porumbelul şi s-a întors la maestru.

Cel de-al doilea nu a revenit decât după trei ani. Maestrul l-a tot aşteptat şi, în cele din urmă, acesta a sosit înapoi cu porumbelul viu în palmele sale şi i-a zis:

"Nu am putut găsi nici un loc unde să nu fiu văzut. Am încercat tot felul de locuri, unde nimeni nu avea cum să fie de faţă. Am mers în peşteri întunecate în care, chiar dacă ar fi fost cineva, nu m-ar fi putut zări. Peste tot, însă, El veghea dinăuntrul meu. Aşa că mi-am închis ochii, dar El mă privea din interiorul meu. În aceşti trei ani am încercat tot ce este omeneşte posibil. Îmi pare rău, dar nu pot îndeplini misiunea pe care mi-ai încredinţat-o."

Osho: Viaţa stă mereu sub semnul primăverii 

Maestrul a fost foarte fericit şi a glăsuit, "Tu eşti acceptat, iar cel dintâi este respins. Ai aflat adevăratul secret al meditaţiei. Trăieşte mereu conştient de această prezenţă, iar Dumnezeu va deveni accesibil pentru tine. El este accesibil."

Osho: Arta delicată de a fi mamă 

Zahira. Un alt nume sufist pentru Dumnezeu. Înseamnă cel care se manifestă. Shahido înseamnă cel ascuns care priveşte dinăuntru. Zahira semnifică cel care se manifestă oriunde: în copaci, în râuri, în munţi, în oameni, în animale. Dumnezeu este amândoi, şi cel ascuns şi cel neascuns. El nu este numai înăuntru, El este şi în afară, pentru că El este totul."

Sursă: Osho - Jurnal Dharshan: Cele 99 de nume ale nimicului
Poveste de Osho: Nu te poţi ascunde de tine însuţi Poveste de Osho: Nu te poţi ascunde de tine însuţi Reviewed by Diana Popescu on martie 22, 2016 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Cautam colaboratori seriosi! Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email:
    grebenisan.mihai90@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.