Picioarele din vise | Interpretare şi semnificaţie vise

Picioarele apărute în vise sugerează că ţi-ai recăpătat capacitatea de a fi independent şi a-ţi ţine sub control viaţa. De asemeni, astfel de simboluri onirice mărturisesc despre progresul tău şi abilitatea ta de a te descurca în traiul de toate zilele, despre ceea ce te motivează, forţă fizică şi emoţională de care dai dovadă, despre ceea ce îţi furnizează încredere în tine însuţi şi în valorile tale.

Picioarele din vise
Când îţi visezi propriile picioare îţi este reflectată străduinţa de a ţine în frâu aspecte ale vieţii tale ce necesită cunoaşterea aprofundată a celor din jurul tău.

Dacă ai visat picioarele altcuiva poate fi vorba despre admiraţia care te însufleţeşte faţă de acea persoană. Subconştientul îţi scoate în evidenţă o calitatea a acelui om. Într-o interpretare diferită, ţi se semnalează că cineva apropiat este pe cale să îţi ceară un sfat despre un demers important. Totodată, este posibil ca acea persoană să fie dornică să te ajute să-ţi împlineşti un obiectiv major.

În cazul când ai visat că picioarele îţi sunt slabe, lipsite de vigoare, înseamnă că te simţi vulnerabil din punct de vedere emoţional, sentimental.

Un vis de-a lungul căruia un picior îţi este rupt, rănit, ologit semnifică lipsa de echilibru, independenţă din viaţa ta. Poţi fi incapabil sau nemobilizat să îţi afirmi autonomia. Un picior deformat ori anormal este şi un simbol oniric ce vesteşte că va trebui să faci o călătorie, eventual una legată de o relaţie de dragoste. Când cineva îţi răneşte în vise piciorul eşti avertizat că este nevoie să-ţi iei măsuri suplimentare de apărare faţă de nişte persoane din preajma ta.

Unul din picioare mai scurt decât celălalt dă de înţeles că există un dezechilibru într-un aspect al existenţei tale. Te focalizezi prea mult pe ceva neglijând astfel alte lucruri importante. Pe de altă parte, dacă eşti dreptaci, piciorul drept mai scurt denotă că nu ţi-ai dezvoltat îndeajuns abilităţile pentru a fi întru totul eficient în activităţile din lumea exterioară. Dacă eşti stângaci, piciorul stâng mai scurt este asociat cu slăbirea încrederii în tine însuţi, cu complexe ori o timiditate care te limitează.

Atunci când visezi că cineva nu are decât un singur picior, poate însemna că eşuezi în menţinerea unei relaţii umane. În mod asemănător, visele pe parcursul cărora îţi este tăiat, amputat, îndepărtat un picior şi suferi amarnic din această pricină indică faptul că ceva va fi smuls, luat din viaţa ta. Ţi se poate oglindi în aceaşi timp un rateu în afaceri ori destrămarea ambiţiei personale.

Visele în care te vezi cu un picior artificial sau de lemn poartă semnificaţia reinstaurării echilibrului tău într-o existenţă până acum haotică, dezordonată. Eşti iarăşi în stare să îţi controlezi traiul şi să îi sprijini pe alţii. Într-o interpretare diferită, eşti îndrumat să "o laşi mai moale," să îţi impui un ritm mai lent, mai aşezat în viaţă. Dintr-o altă perspectiva, un picior artificial duce cu gândul la o situaţie falsă prin care treci sau poate fi un indiciu că eşti dependent de părinţi, slujbă, bani, religie, prieteni...

Un animal, precum o pisică sau un câine, cu un picior tăiat zărit în vis dă de înţeles că cineva apropiat de tine va fi marcat de o pierdere minoră. Într-un alt tip de interpretare, eşti atenţionat că te avânţi cu o prea mare grabă în demersurile tale.

Picioarele păroase din vise semnifică masculinitate, în vreme ce acelea lipsite de păr sugerează feminitate. Când o femeie visează că are o mulţime de par pe picioare i se atrage atenţia că este prea dominantă în relaţiile cu alţii.

Dacă te-ai visat în picioarele goale înseamnă că vezi partea plină a paharului, partea pozitivă a vieţii tale şi ai mari şanse să reuşeşti în ce îţi propui. Picioarele goale ale altcuiva îţi vestesc că o cunoştiinţă îţi va împărtăşi nişte informaţii preţioase, poate într-un proiect ţinând de muncă.

Potrivit unor cărţi de vise, când îţi vezi picioarele umblând prin deşert eşti anunţat că un bărbat îţi va dărui un sfat valoros în viitorul apropiat. Este, totodată, nevoie să-ţi asumi responsabilităţile, să dai dovadă de seriozitate în viaţă.

Un vis în care picioarele tale au urme de muşcături te îndrumă să te înarmezi cu o prudenţă sporită. Cineva nu doreşte să te bucuri de succese ori chiar îţi pune beţe în roate într-o activitate. Pe de altă parte, dacă visezi cicatrici pe picioare înseamnă că eşti gata să dărâmi orice obstacol din calea spre ţelurile tale.

Visele în decursul cărora încerci să alergi dar picioarele nu te ascultă, nu se urnesc, denotă că eşti împins, îmboldit într-o direcţie a existenţei sau într-o conjunctură pe care nu o agreezi.


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Unghiile din vise | Semnificaţia şi interpretarea viselor

Degetele din vise | Semnificaţia şi interpretarea viselor

Moartea din vis | Interpretarea şi semnificaţia viselor
Picioarele din vise | Interpretare şi semnificaţie vise Picioarele din vise | Interpretare şi semnificaţie vise Reviewed by Diana Popescu on martie 27, 2016 Rating: 5

Un comentariu:

  1. in vis ma laudam cu cele mai frumoase picioare paroase, mai frumoase decat parul meu de pe cap, era blond si matasos. ce inseamna asta???

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.