joi, 7 aprilie 2016

Pădurea: un mediu care liniștește și vindecă


Pădurea este cunoscută din cele mai vechi timpuri ca fiind un loc plin de magie, legendă şi mister. În afară de latura mistică, se cunoaşte şi puterea de vindecare a copacilor, există studii care demonstrează beneficiile mediului natural creat de păduri asupra corpului uman. Deşi pădurile sunt mai des întâlnite în zonele rurale, există multe oraşe din ţară care se bucură de proximitatea pădurii, aşa cum este şi Bucureştiul.

Pădurile Băneasa şi Tunari, care înconjoară ansamblul rezidenţial Greenfield, oferind un suflu de aer proaspăt celor care aleg să locuiască în zona, sunt două dintre cele mai importante oaze de verdeaţă ale capitalei. Alegând să locuieşti într-o astfel de zonă, poţi să îmbini fericit, un stil de viaţă sănătos şi în acelaşi timp, dacă eşti în căutare de apartamente noi cu 2 camere sau 3 camere în Bucureşti, să te bucuri de apartamente cu adevărat bine făcute, care îţi oferă toate dotările şi facilităţile de care ai nevoie.

Revenind la discuţie, pădurea face bine plămânilor şi sistemului nervos. Frunzele copacilor eliberează oxigen, în timp ce absorb dioxidul de carbon, de aceea, sunt numite şi “plămânii planetei”. O practică străveche, care câştigă tot mai mulţi adepţi - silvoterapia, spune despre copaci că au efecte terapeutice, datorită energiei eliberate în jur, a componentelor volatile emise, cu efect asupra psihicului uman.
Pădurea linişteşte, dacă locuieşti în apropierea acesteia vei observă că vei reuşi să te eliberezi de stresul acumulat de-a lungul unei zile obositoare la serviciu, iar creierul tău va fi revigorat şi pregătit pentru a o lua de la capăt. Corpul tău va primi mai mult oxigen, cu atât mai mult dacă alegi să faci şi efort fizic (exerciţii, alergat etc.), iar psihicul tău se va întări.

Silvoterapia este recunoscută ştiinţific încă din perioada interbelică. Conform acestei practici, pădurea are efecte calmante şi relaxante asupra psihicului uman. Pentru a beneficia de aceste efecte, poţi începe prin a te plimbă zilnic prin pădure.
Dacă alegi să locuieşti într-un apartament nou din Greenfield vei dobândi la pachet şansa unui alt stil de viaţă, mult mai activ şi mai sănătos, datorat celor două păduri care sunt la doar câţiva paşi distanţă şi care încadrează fericit ansamblul rezidenţial din Băneasa.

Vei scăpa de corvoada de a alerga printre maşini sau în parcuri aglomerate. Alergatul în oraş printre maşini nu e recomandat, mai ales în zonele aglomerate, pentru că inhalezi praful şi noxele de la maşini. În pădure însă, aerul este curat şi îţi asigură o oxigenare optimă.

Dacă vrei să ai pădurea lângă tine şi să te bucuri din plin de efectele terapeutice ale silvoterapiei, alege să locuieşti în Greenfield! Plimbările şi alergatul vor face parte din viaţă ta şi te vei simţi plin de energie!



Greenfield
Strada Drumul Pădurea Neagră, nr 56, Bloc BL04, Parter Bucureşti, România 014044
Phone: +40 21.230.75.70/71/72


Alte articole in blog:

Zodiacul celtic al arborilor
Omul care a inflorit pomii- legenda
22 aprilie- Ziua Pamantului- in citate aforisme si maxime
Pomul care daruieste- poveste de Shel Silvertstein

2 comentarii:

Olguta baby vitamins spunea...

Ar fi usor sa putem trai toti intr-o padure sau macar in apropierea ei. Din pacate nu ne raman decat vacantele si sfarsiturile de saptamana sa iesim in aer liber si sa nepetrecem cat mai mult timp in natura

Hotero ro spunea...

Puteti gasi casa mult dorita pe imobiliare-b24.ro