Poveste de Osho: Ştiam că vei sosi!

Viaţa este frumoasă numai când există dragoste. Dragostea are o valoare mai înalta decât viaţa... o valoare mai mare decât viaţa.

Viaţa poate fi sacrificată pentru dragoste, dar dragostea nu poate fi sacrificată pentru viaţă.

Leslie Weatherhead ne spune această poveste din cel de-al doilea război mondial...

Doi soldaţi erau uniţi de o mare prietenie. Într-o seară, unul dintre ei s-a întors în tranşee şi a descoperit că prietenul său nu revenise. Pe front fuseseră ucişi mulţi oameni, aşa că fost străbătut de temerea că şi prietenul său putea fi mort.

Şi-a întrebat camarazii, şi cineva i-a spus, "Nu ştim sigur dacă a murit, dar era rănit atât de tare încât i-ar fi fost imposibil să se întoarcă în tranşee. Până acum cred că şi-a dat duhul."

Osho Viaţa poate fi sacrificată pentru dragoste, dar dragostea nu poate fi sacrificată pentru viaţăSe înnoptase cu totul iar inamicii continuă să tragă rafale nimicitoare de mitralieră, dar soldatul voia să plece şi să-şi caute prietenul.

Ofiţerul i-a spus, "Nu face asta, este o prostie!", el nu i-a ascultat însă vorbele şi a plecat.

Era foarte greu de înaintat prin întuneric şi mii de cadavre erau împrăştiate peste tot.

Soldatul a căutat, şi a tot căutat şi, spre miezul nopţii, a revenit purtând în spate trupul prietenului său mort. El însuşi era rănit groaznic, mortal... nu avea cum să supravieţuiască.

În clipa în care a ajuns în tranşee, s-a prăbuşit pe jos împreună cu corpul prietenului său.

Ofiţerul a venit la el şi i-a zis, "Ţi-am spus că era o prostie! Nu a meritat să faci asta. Uită-te în ce hal ai ajuns. Prietenul tău este mort, iar tu eşti pe moarte!"

Bărbatul muribund şi-a deschis ochii şi a răspuns, "Ba a meritat să fac asta pentru că, atunci când l-am găsit, el s-a uitat la mine şi mi-a spus, "Jim, ştiam că vei sosi."

Viaţa poate fi sacrificată pentru dragoste, merită asta.

Noi am fost învăţaţi însă chiar contrariul: sacrifică orice doar pentru a trăi; pentru a supravieţui, sacrifică orice.

Eu te învăţ contrariul: pentru a fi iubit, sacrifică orice.

Sursă: Osho - Blessed Are the Ignorantt: A Darshan Diary / Binecuvântaţi sunt ignoranţii: Un jurnal Darshan 


Articole din aceeaşi tematică în Blogul Dianei:

Poveste de Osho: Doar un simplu turist

Poveste de Osho: Nu te poţi ascunde de tine însuţi

Poveste de Osho: Diogene şi regele
Poveste de Osho: Ştiam că vei sosi! Poveste de Osho: Ştiam că vei sosi! Reviewed by Diana Popescu on aprilie 02, 2016 Rating: 5

3 comentarii:

  1. O afacere profitabila pentru TOTI! Cum ar fi daca ai avea o afacere a ta,puternica si profitabila? Noi iti oferim un sistem recomandat de catre cei mai mari experti,gata sa-ti aduca TIE castigurile pe care ti le doresti!SOLICITA chiar ACUM mai multe informatii,trimitand textul "INFO"la adresa de email:crina.stefanut@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Va pup cu drag, este important sa intelegem ca viata noastra fara Iubire, dragoste, familie ar fi goala si fada, merita sa acordam si sa primim asemenea emotii si trairi,toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua, este important sa intelegem ca viata noastra fara dragoste, iubire, ar fi fada, goala si nu ar avea aceleasi trairi minunate. Chiar daca facem cu totii compromisuri, este bine ca atunci cand tragem linia, spre o analiza periodica a ce avem, sa ne bucuram de trairile si emotiile de care ne-am bucurat prin intermediul a ceea ce am si oferit.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.