Alexandru cel Mare şi nemurirea - Poveste de Osho

Într-o poveste despre Alexandru cel Mare, se spune că acesta căuta cu înverşunare o cale de a deveni nemuritor. Toată lumea îşi doreşte aşa ceva, însă când Alexandru cel Mare îşi punea ceva în cap, forţa personalităţii lui îi asigura împlinirea năzuinţei.

A căutat şi a tot căutat până când, odată, a ajuns la gura unei peşteri, unde un înţelept i-a spus, "Dacă bei din izvorul ce străbate această grotă vei deveni nemuritor."

Probabil că Alexandru cel Mare a fost necugetat în această împrejurare. Toţi cei precum el sunt necugetaţi! Ar fi trebuit să-l întrebe pe înţelept dacă era bine sau nu să bea din acea apă. Nu a făcut-o. Era atât de grăbit să guste din nemurire. Şi, cine ştie? Poate că nu ar fi reuşit să ajungă a doua oară la acea peşteră înainte de a muri... Aşa că s-a lăsat cuprins de grabă.
Viaţa ar fi pur şi simplu de nesuportat dacă nu ar fi moartea! Dragostea ar fi insuportabilă dacă nu ar exista opusul ei

A intrat în peşteră şi a fost încântat la vederea izvorului. Avea o apă limpede precum cristalul, cum nu văzuse vreodată. S-a îndreptat hotărât către izvor, gata să se înfrupte din el, când, deodată, o cioară aflată pe aproape i-a strigat, "Opreşte-te! Nu face asta! Eu am făcut-o şi sufer crâncen din cauza asta!"

Neghioaba sete de viaţă | Poveste de Osho

Alexandru cel Mare a privit către pasăre şi i-a zis, "Ce tot spui acolo? Ai băut şi cu ce fel de suferinţă te-ai ales?"

Cioara i-a răspuns, "Nu mai pot muri şi îmi doresc din tot sufletul moartea! Totul s-a terminat pentru mine! Am cunoscut orice lucru îmi putea dărui viaţa. Am cunoscut dragostea şi am evoluat dincolo de ea. Am sorbit din cupa succesului, am fost regele ciorilor, dar m-am săturat de toate, căci am aflat orice se poate cunoaşte. Şi, toţi cei pe care i-am ştiut au murit, ei şi-au găsit liniştea, însă nu şi eu. Am încercat să mă sinucid prin nenumărate mijloace, dar, de fiecare dată, am eşuat. Nu pot să mor pentru că am băut din izvorul acestei grote blestemate. Era mai bine ca nimeni să nu ştie de ea. Înainte să bei, gândeşte-te la starea în care am ajuns. Bea numai după aceea."

Poveste cu tâlc: Ultimele 3 dorinţe ale lui Alexandru cel Mare

Se spune că Alexandru cel Mare a reflectat atunci cu adevărat la nemurire şi a plecat din peşteră fără să mai guste din apa izvorului.

Viaţa ar fi pur şi simplu de nesuportat dacă nu ar fi moartea! Dragostea ar fi insuportabilă dacă nu ar exista opusul ei. Ar fi insuportabil să nu te poţi despărţi deloc de persoana iubită; totul ar fi atât de monoton, ar crea plictiseală. Viaţa există prin opoziţii. De aceea este atât de interesantă!"

Sursă - Osho: Yoga: The Alpha and the Omega / Yoga: Alfa şi omega
Alexandru cel Mare şi nemurirea - Poveste de Osho Alexandru cel Mare şi nemurirea - Poveste de Osho Reviewed by Diana Popescu on iunie 18, 2016 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: carmen_otilia@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.