Citate şi bancuri despre englezi

Rezultatul Brexit-ului nu m-a luat deloc prin surprindere. Englezii s-au considerat dintotdeauna insulari, cumva deosebiţi si independenţi de restul europenilor, iar nostalgia faţă de marele lor imperiu de altădată probabil că nu a dispărut încă. Aceste citate şi bancuri despre englezi ne pot reaminti cum sunt ei de fapt... 

"Fundaţia unui imperiu este arta şi ştiinţa. Îndepărtează-le sau degradează-le pe acestea două, şi imperiul nu va mai exista. Imperiul urmează artei şi nu viceversa aşa cum cred englezii."
William Blake

"Spiritul, respirarea limbajului independenţei este ceva natural pentru englezi..."
Joseph Lancaster

"Suntem englezi. Acesta este un fapt relevant."
Oliver Cromwell

"Englezii au învăţat legea lui Hristos cel mai bine în engleză. Moise a auzit legea lui Dumnezeu în propria sa limbă; la fel şi apostolii lui Hristos."
John Wycliffe

"Se spune că un englez râde de trei ori la un banc. Prima dată când râd cu toţii, a două oară cu o săptămâna mai târziu când îşi dă seama de poanta bancului, şi a treia oară o luna mai târziu când cineva i-l explică."
Scuzaţi-mă, Domnule. Îmi pare tare rău că va deranjez, dar mă întreb dacă nu m-aţi putea ajuta o clipă, desigur, dacă nu e o problemă pentru dvs.

"Pentru englezi, viaţa este un subiect, şi nu o activitate."
William Henry Harrison

"Pentru noi, fiii Franţei, sentimentul politic este o pasiune. Pentru englezi, politica este o chestiune de afaceri."
Wilfrid Laurier

"Când ai de a face cu englezii poţi fi sigur de numai un lucru, acela că soluţia logică nu va fi adoptată."
William Ralph Inge

"După un concurs de canotaj între Oxford şi Cambridge, mama cuiva din echipa ce pierduse îşi consolează fiul, "Nu pune la inimă asta, eşti minunat, tu ai vâslit cel mai tare din echipa ta."

"Ştiu că atunci când un englez este flatat, e un miel; ameninţat, devine un leu."
George Chapman

"Englezii nu au respect pentru limba lor, şi nu îşi învaţă copiii cum să o vorbească. Ei o pronunţă atât de rău încât nimeni nu îi poate învăţa cum sună cu adevărat. Este imposibil ca un englez să-şi deschidă gură fără să-l facă pe alt englez să îl urască sau să îl dispreţuiască."
George Bernard Shaw

"Cum poate un englez să creadă că face o erezie? Este o contradicţie în termeni."
George Bernard Shaw

"Un englez îi cere unui irlandez să-i arate cea mai înaltă clădire dintr-un oraş din Irlanda.
"Aceasta este," îi spune irlandezul, "Nu-i aşa că are o structura întru totul frumoasă?"
"Asta-i clădirea voastră cea mai înaltă?" întreabă englezul. "Noi, în Anglia avem construcţii de o sută de ori mai mari decât asta!"
"Nu sunt surprins," zice irlandezul, "asta-i casa de nebuni!""

Bancuri şi bârfe despre francezi

"Englezul, confruntat cu ceva anormal va pretinde întotdeauna că aşa ceva nu există. Dacă nu poate pretinde asta, se va uita prin acel obiect, sau împrejurul lui, ori deasupra sau dedesuptul lui, sau în oricare altă direcţie decât cea către el. Dacă, cu toate astea, îl forţezi să privească înspre el, va pretinde deodată că vede acel obiect nu ca ceea ce este, ci ca ceva ce i-ar place să fie."
James Agate

"Am aflat că englezul este singurul dintre oameni care stă ferm în încălţările sale."
Ralph Waldo Emerson

"Un englez vede cascada Niagara pentru întâia oară.
"Nu-i aşa că este spectaculoasă?" îi spune ghidul său american, aşteptând ca turistul să aibă o reacţie.
"Merge toată noaptea, presupun," răspunde englezul."

"Chiar şi atunci când este înghesuit în metrou de fratele său, englezul mediu pretinde disperat că este de unul singur."
Germaine Greer

"Orice englez este convins de un lucru, şi anume că a fi englez înseamnă să aparţii celui mai exclusiv club posibil."
Ogden Nash

"Un englez aflat pe un teren de golf este pe cale să dea o lovitură mîngîi. Deodată, pe drumul din apropiere trece un cortegiu funerar. Englezul îşi scoate şapca în semn de respect faţă de persoana decedată. "Nu mi-am dat seama până acum că eşti cu adevărat un gentleman," îi spune tovarăşul său de joc francez. Englezul îi răspunde, "Ei bine, am fost căsătoriţi vreme de 40 de ani."

Simboluri şi tradiţii de nuntă în Anglia

"Aminteşte-ţi că eşti englez şi, drept urmare, ai câştigat premiul cel mare în loteria vieţii."
Cecil Rhodes

"Nu există nimic prea rău sau prea bun care să nu fie făcut de un englez; dar nu vei găsi nicicând un englez pe picior greşit. El face totul din principiu. Luptă împotriva ta din principiu; te jefuieşte pe baza unor principii de afaceri; te înrobeşte pe baza unor principii imperiale."
George Bernard Shaw

"Ai auzit vreodată despre un englez care să aibă complexul inferiorităţii? Asta se întâmplă atunci când crede că este la fel ca cei din jurul lui!"
Citate şi bancuri despre englezi Citate şi bancuri despre englezi Reviewed by Diana Popescu on iunie 24, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.