Anvelope de vară pentru maşina ta

Ştiai că lumina soarelui şi căldura excesivă pot accelera procesul de apariţie a  penelor de cauciuc, care se pot transforma într-un coşmar pentru tine şi ai tăi?
O statistică sumbră spune că, procentual, doar un sfert dintre şoferii din lume îşi controlează cauciucurile regulat! Ca să nu faci parte din tagma acelor ignoranţi şi nepăsători cu propriile lor vieţi, voi puncta în continuare câteva lucruri importante despre  aceste  anvelope de vară - un Must- Have, pentru orice şofer isteţ, care îşi rulează automobilul în zilele caniculare.
Fabricate dintr-un cauciuc tare şi rezistent la temperaturi ridicate, specifice verii, anvelopele de vară se folosesc în perioada aprilie-septembrie a fiecărui an.
Săptămânal, înainte de pornirea maşinii, chiar dacă aceasta este  nouă, verifică două lucruri esenţiale:  uzura benzii de rulare a anvelopelor şi presiunea cauciucurilor.
anvelope masina diane.ro

Dacă observi unele defecte apărute precum desprinderea benzii de rulare de pe corpul anvelopei, deteriorarea talonului, umflături sau fisuri minore pe flancuri este cazul să nu mai circuli cu maşina până când nu înlocuieşti anvelopa respectivă. Ţine minte: uzura benzii de rulare la  aceste anvelope de vară nu trebuie să depăşească 1,6 mm! În legătură cu presiunea din anvelope, poţi sta fără griji, dacă posezi un vehicul fabricat după anul 2007, pentru că acesta este prevăzut cu  un sistem de monitorizare a presiunii şi te va alerta atunci când presiunea scade semnificativ. Dacă ai o maşină mai nouă, sistemul computerizat de la bordul acesteia îşi va face şi el treaba în timp util. 

Dacă ai parcurs deja 10.000 de km, poţi face un lucru deştept pentru a preveni uzura excesivă a anvelopelor şi anume schimbarea pe diagonală a anvelopelor, într-un centru specializat.

În cazul în care, este necesar să-ţi cumperi un set nou de anvelope, cea mai bună opţiune pe care o poţi avea în 2016 sunt magazinele online, precum  Best Tires, care îţi pune la dispoziţie posibilitatea de a cumpăra anvelope performante în rate sau cu discounturi 
semnificative. Asistenţa online îţi stă la dispoziţie cu toate amănuntele pe care doreşti să le ştii despre preţuri, plăţi, certificat de garanţie precum şi service auto.

Indicii de performanţă inscriptionati, precum şi data fabricaţiei sunt singurele caracteristici la care trebuie să fii atent şi de care să ţii seamă înainte de a cumpăra.


Nu fii uituc, nepăsător sau zgârcit şi consideră mereu achiziţia unor anvelope noi fiind un fel de asigurare în plus pentru tine.



Alte articole in blog:

Masina din vis | Interpretarea si semnificatia viselor | diane.ro

Culoarea masinii si personalitatea soferilor | diane.ro

Istoria automobilului (I) | Maşinile cu abur | diane.ro






Anvelope de vară pentru maşina ta Anvelope de vară pentru maşina ta Reviewed by Diana Popescu on iulie 13, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.