Paulo Coelho: Felia de pâine căzută pe partea greşită

Avem cu toţii tendinţa să credem că ne va merge prost întrucât ne zicem că nu merităm să fim binecuvântaţi cu fericire. Iată o poveste interesantă a lui Paulo Coelho despre acest simţământ:

Un om se înfrupta liniştit din micul său dejun. Deodată, o felie pe care tocmai aşternuse cu un strat generos de unt a căzut pe podea!

Imaginează-ţi surpriza lui atunci când a privit în jos şi a observat că felia aterizase cu untul în sus! Omul s-a gândit că era martorul unui miracol. Entuziasmat, a mers la prietenii săi şi le-a povestit ce se petrecuse. Cu toţii au fost uluiţi pentru că, atunci când o felie de pâine unsă cu unt pica pe podea, ateriza întotdeauna pe partea cu unt in jos, făcând o mare mizerie!
Poveste Paulo Coehlo

Preţul corect - Poveste de Paulo Coelho 

"Poate că eşti un sfânt," i-a zis unul dintre prieteni. "Ăsta-i un semn de la Dumnezeu!" Curând, tot satul a prins de veste şi toată lumea discuta înflăcărată despre acest lucru. Cum se putuse întâmpla, împotriva tuturor aşteptărilor, ca felia de pâine să pice cu partea unsă cu unt în sus?

Deoarece nimeni nu avea vreo explicaţie credibilă, oamenii s-au dus la un înţelept care trăia prin apropiere şi i-au spus povestea.

Înţeleptul le-a spus că avea nevoie de o noapte pentru a se ruga, a reflecta şi a cere inspiraţia divină. A doua zi, când lumea a revenit nerăbdătoare la el, le-a răspuns, "Până la urmă, este foarte simplu! De fapt, felia de pâine a căzut exact aşa cum trebuia. Untul a fost întins pe partea greşită!"

Vreau să-l găsesc pe Dumnezeu - Poveste de Paulo Coelho
Paulo Coelho: Felia de pâine căzută pe partea greşită Paulo Coelho: Felia de pâine căzută pe partea greşită Reviewed by Diana Popescu on iulie 14, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.