Cum să alegi perdelele pentru casa ta?


Atunci când îți imaginezi ”casa perfectă” te gândești la tot, de la culoare la stil, decor și accesorii. Cu toate acestea, de multe ori avem tendința de a ignora unele dintre cele mai mici lucruri care în cele din urmă se dovedesc a fi foarte importante. Perdelele cu siguranță se încadrează în această categorie și nu primesc, în general, atenția pe care o merită. O parte din această situație apare pentru că unii proprietari de locuințe optează pentru alte tipuri de acoperitoare pentru fereastră. 


Apoi, există factorul "limitărilor bugetare", ceea ce înseamnă că de multe ori chestii cum ar fi perdelele superbe sau covoarele rafinate sunt cele la care se renunță mai întâi.
Dar, o perdea poate ridica foarte mult nivelul esteticii și ergonomiei unei camere si este mult mai rentabilă decât ai crede. Și cu siguranță nu ar trebui să fie un gând ulterior sau o cumpărătură impulsivă în schema generală a lucrurilor pentru casă. Alegerea unei perdele greșite poate ruina aspectul întregului living sau dormitor și ar crea un spațiu îmbâcsit, mai mohorât. Pentru a te ajuta să eviți o astfel de greșeală, ai aici câteva indicii care te vor ajuta să cunoști elementele de bază în cumpărarea de perdele.


Extensie a camerei



Perdelele pe care le alegi pentru ferestre trebuie să pară ca o extensie naturală a camerei. Sună destul de fundamental, nu-i așa? Dar, într-o încercare de a reduce pe "cheltuielile cu perdelele", mulți optează pentru aceleași perdele în toate camerele. Acest lucru ar putea să funcționeze în câteva case selecte, dar conceptul eșuează în reședințele mai contemporane, în care fiecare cameră are o temă specifică, stilul și aura proprii. În cazul în care într-adevăr costurile implicate te împiedică să alegi perdele deosebite și diferite la ferestrele de acasă, începe mai întâi cu livingul. Nu există nici o regulă că toate camerele trebuie să aibă perdele în același moment!


Culori și contrast



Evident că, atunci când spunem "extensie a camerei", nu vrem să spunem că trebuie să aibă exact aceeași culoare ca și pereții spațiului. Simte-te liberă să folosești perdele în culori care sunt diferite de cele deja existente în cameră tocmai pentru a da o notă diferită și unică. Acest lucru funcționează bine în teme care variază de la eclectic și mediteranean la vintage și chiar modernă. O altă abordare populară este cea de ton-pe-ton, care oferă cameră un aspect monolitic, dar intrigant. Dacă dorești o cameră plină doar de nuanțe neutre, aceasta este, într-adevăr, o alegere excelentă.


Intimitate și priveliște



Când alegi perdele nu trebuie să ai în vedere doar despre formă și frumusețe. De fapt, scopul principal al perdelelor este de a ține departe orice ochii indiscreți, oferind în același timp o opțiune pentru a comuta între viața privată și priveliștile fără obstacole. Aici materialul perdelei și țesătura devin un factor esențial, deoarece unele oferă o intimitate mult mai mare decât altele. În timp ce perdelele transparente arată si se simt minunat și, în plus, aduc cu ele o senzație de ușor, nu fac o treabă prea bună în privința intimității. Adaugă un strat suplimentar de draperii pentru a avea o gamă mai largă de opțiuni.


Ventilație și izolație



Încă nu ți-ai reveni din răcoarea zilelor ploioase sau locuiești într-o zonă mai răcoroasă? Perdelele sunt o modalitate foarte bună de a ține răcoarea afară și de a crește eficiența energetică a sistemului de încălzire a locuinței tale în lunile de iarnă. Adăugarea de perdele la ferestre (și chiar la uși) oferă un strat suplimentar de izolație și poate chiar duce în jos facturile de energie pe termen lung. Desigur, când frigul de afară dispare și vrei să aduci exuberanța primăverii și căldura verii în interior, tot ce trebuie să faci este să tragi perdelele și să te bucuri de sunetele și priveliștile de afară!


Model și textură



Încerci să adaugi niște modele vivace, care să readucă livingul la viață? Poate că dormitorul tău are nevoie de o textură de pluș suplimentară, care va adăuga eleganță și un strop de romantism spațiului? Perdele sunt o modalitate ușoară de a introduce un model geometric sau o textură nouă catifelată într-o cameră, fără a face modificări majore. Poți alege printuri îndrăznețe și motive retro pentru a menține în casa ta un aer proaspăt, dar și în trend.


Cum să alegi perdelele pentru casa ta? Cum să alegi perdelele pentru casa ta? Reviewed by Diana Popescu on iulie 11, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.