Preotul din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor

Dacă în tradiţia populară visele despre preoţi sunt semne rele, vestind un necaz, o boală sau o pierdere de bani, din punct de vedere psihologic ele semnifică nevoia de a te ridica spre un nou nivel spiritual, de a afla un ghid şi un sfătuitor în viaţă. Imaginea preotului visat poate semnala că trebuie să fii mai atent faţă de ceea ce se petrece în jurul tău, să îţi revezi sentimentele de vinovăţie faţă de alţii şi tine însuţi, ori să îţi descifrezi comportamentul păgubos şi dorinţele tale ascunse, să îţi dezvălui calea de a instaura armonia atât în interiorul tău, cât şi în relaţiile cu oamenii.

Dacă visezi că un popa se ocupă de îndatoririle sale specifice jobului sau face o slujbă în biserica, ţi se poate semnala o îmbolnăvire ori o mulţime de griji, dificultăţi. Pe de altă parte, se spune că atunci când un preot îţi dâ un sfat în vise, trebuie neapărat să ţii cont de acesta în existenţa reală!

Visele pe parcursul cărora eşti străbătut de năzuinţa de a te confesa, spovedi unui preot sunt asociate cu primirea unor veşti rele, ce îţi pot întina reputaţia şi chiar diminua încrederea în tine însuţi.
Dacă vrei să-ţi pierzi credinţa, împrieteneşte-te cu un preot.

Un vis despre un popă rostind o rugăciune indică câteodată că este vremea să să te gândeşti la Dumnezeu, să te căieşti pentru păcatele tale.

Examenele din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor

O convorbire cordială cu un preot visat simbolizează creşterea reputaţiei tale şi obţinerea unor succese notabile.

Ostililitatea unui popa dovedită faţă de tine în vise înseamnă că poţi avea probleme serioase în traiul real, pe care nu vei putea reuşi să le soluţionezi de unul singur. Într-o altă interpretare onirică, un popă care se îndepărtează de tine sau refuză să vorbească cu tine denotă că te simţi ruşinat de unele fapte sau vorbe ale tale. În alte cazuri, unul mânios şi iritat dă de înţeles că te simţi controlat peste măsură sau tratat nedrept de de cineva care are autoritate asupra ta, un părinte sau un şef!

Dacă visezi un preot copleşit de oboseală sau cu o expresie tristă, îndurerată, pe faţa sa, poţi fi avertizat faţă de nişte evenimente de rău augur. Ţi se recomandă să nu te implici în demersuri ori afaceri dubioase.

Visul despre un preot aflat la o înmormântare are semnificaţia că trebuie să te desprinzi de evenimente trecute ce continuă să-ţi pricinuiască frământări. În foclor, un astfel de vis prezice fie moartea cuiva apropiat, fie o pierdere însemnată de bani.

Dacă vezi în vise un popă prezent lângă patul de moarte al cuiva, ţi se oglindeşte năzuinţa de a te curăţa de un simţământ de vinovăţie, de a face ceva în stare să-ţi compenseze o greşeală sau o faptă rea.

Un preot visat când predă o lecţie de religie poate semnifica nevoia ta de călăuzire spirituală ori cea de a-ţi clarifica nişte probleme, îndoieli de natură religioasă.

Visele în decursul cărora eşti sau devii preot ilustrează capacitatea ta de a te smulge din mijlocul pericolelor şi dificultăţilor şi a-ţi afla seninătatea, pacea interioară.

Căsătoria din vise | Interpretare şi semnificaţie vise

Atunci când o femeie visează un preot, înseamnă că se poate aştepta la o trădare sau o infidelitate a iubitului, soţului, tovarăşului ei de viaţă. Pe de altă parte, dacă zăreşte în vis că un popă se îndrăgosteşte de ea şi încearcă să îi câştige iubirea, se presupune că acea femeie va avea de întâmpinat reproşuri în viaţa reală din partea iubitului sau bărbatului îndrăgit.

Dacă vrei să-ţi pierzi credinţa, împrieteneşte-te cu un preot. 
Proverb european
Preotul din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor Preotul din vise | Interpretarea şi semnificaţia viselor Reviewed by Diana Popescu on iulie 01, 2016 Rating: 5

18 comentarii:

  1. Bună ma numesc Mihaela si nu am visat un preot dar am visat un sarpe verde albăstrui de mărime medie era in iarba dar ridicat imi puteti spune ce înseamna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mihaela. Pot fi doau interpretari: fie te pandeste un dusman acolo unde te astepti cel mai putin, fie ti se releva vigoarea naturii tale feminine.

      Ștergere
  2. Buna Diana.Am si eu o rugăminte la tine daca se poate sa ma ajuți cu interpretarea unui vis.Am visat ca aveam in casa o înmormântare.se făcea ca îmi înmormântez soțul.sicriul era închis.a venit si preotul la înmormântare.iar când a fost sa plece cu sicriul unul dintre oamenii ca l-au ridicat era soțul meu.era foarte multa lume iar eu eram îmbrăcată in negru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Ionica. Sunt doua variante: fie simti (subconstient) ca ceva din tine a murit fata de sotul tau, ca sentimentele tale pentru el s-au schimbat, fie esti stapanita de simtamantul neconstientizat ca el trebuie sa renunte la o parte nefasta, rea a vietii ori personalitatii lui.

      Ștergere
  3. Buna, sunt Tatiana si as vrea sa ma ajutati la interpretarea visului pe care l-am avut.Am visat ca asistam la o slujba a unui preot, erau mai multi oomeni acolo, slujba se petrecea undeva intr-o padure, nu era in biserica. La un moment dat eu am scos un inel de pe deget si l-am dat preotului sa-l sfinteasca. Era un inel nou, de aur alb cu o piatra mare de un albastru-azuriu.Mama mea era langa mine si plangea spunand ca nu trebuia sa-l dau preotului. Inelul nu mi l-a mai intors nimeni si cu mama mea eram certata din cauza aceasta. Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce ar putea semnifica acest vis! Mutumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna! As vrea sa ma ajuți să inteleg visul pe care o am avut azi: visam niste viespi ciudat de inteligente care își făcuseră două cuiburi în casa noastră apoi s a deschis ușa de la intrare si l-am văzut pe Părintele Arsenie pe scara blocului, aparent căutând ceva, s a îndreptat spre noi si noi îi arătăm viespile prinse intr-un sac. A zis: sunt viespi Bega si sunt foarte inteligente. Apoi a luat viespile si s a așezat în capul mesei în bucătărie la noi. Eu nu știam încă ca este Părintele Arsenie, dar el a zâmbit și atunci eu auzeam viespile disperate cum se organizau să scape din sac si m-am uitat la Părinte si am inteles ca el ma făcuse să inteleg ce vorbeau viespile iar el a zâmbit și a zis ceva de genul : ai văzut?. În timpul asta, soțul meu pe care parintele îl ignoră, făcea mereu mișto si il i treba chestii prostești si urâte...asta a fost visul. Spune-mi te rog lace să mă aștept? Ce-mi spune Părinte!e?

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ma numesc Sabina. Acum 4 ani a murit un preot. Ieri noapte lam visat si mia spus: Bine ca ai venit eu eram in biserica impreuna cu fratele meu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cine ma poate ajuta si pe mine... ? Am visat ca a venit la mine preotul din sat si mi-a dat o suma de bani,iar eu nu i-am acceptat pe toti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest vis poate insemna ca ai un sentiment de vinovatie din punct de vedere spiritual, crestinesc. Desi preotul sau alti oameni te apreciaza, in sinele tau stii ca ai facut niste greseli. Incearca sa ti le indrepti, si te vei simti mai bine!

      Ștergere
  7. Am visat ca era un preot in casa mea si imi cerea bani...oare ce o fi insemnand?

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna sunt Ioana .am visat preot ce asteptam sa faca o inmormintare,inmormintarea nu sa mai facut ca nu era mortu,apoi am pus la preot sa maniince sarmale.eram intr-o casa si erau si apropiati dar eu nu aveam sa le pun la toti sa maniince.preotu minca si ma-m trezit .puteti sa imi raspundeti ce semnifica.va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am.visat ca un preot vroia sa imi faca rau eram in capela si am brut sa scap am scapat si fugeam de el si le scari cand sa ma prinda mam trezit ce vrea sa insemne asta ?

      Ștergere
  9. Buna, raspundeti-mi VA rog
    Am visat ca eram in ograda la casa mea, si parca jos am vazut o cutie Rosie de cerere in casatorie,dar cind am deschis era o pereche de cercei cu pietre rosii si parca o ,,tapca de aur", si cind a aparut paremise Bunica MEA care a decedat cind eram mica, dar eu ii spuneam ei, can Bunica MEA tot are asa cercei,parca de 3 Ori am repetat,so cind cineva a spus sa ma ridic di cind ma uit o multime de preoti imbracati in negru do cu focuri in miina au spus sa le deschid poarta sa plece...
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna Diana, am avut un vis, ma poti ajuta sa il descifrez te rog? Am visat ca eram intr-o rochie eleganta rosie si lunga.Eram intr-o casa mare si acolo se afla un preot, doar ca ma privea cu ura si parca imi dorea raul, am inceput sa fug si el a venit dupa mine. Am iesit afara dar nu stiu de ce, ma miscam in cerc, cand afara, cand in casa si el venea dupa mine iar eu incercam sa alerg desi era greu ca aveam rochia lunga si trebuia mereu sa o ridic. Vroia sa imi faca ceva rau pentru ca asta simteam in vis, apoi m-am trezit. Ce poate insemna?

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna,am visat că mă sarutam cu un Preot in poarta bisericii si urma sa-mi devină sot .Nu am acceptat si am plecat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Bună,mă numesc Elena și am visat un preot care m-a ajutat să scap de niște huligani noapte,era un preot din fam.care avea un magazin eu mă intorceam de la școală,era intuneric beznă,am intrat in magazinul lui pe care tocmai îl închidea,atunci cineva a spart geamul de la ușa si el preotul m-luat si am fugit pe ușa din spate a magazinului,am urcat în masină si am pleca in viteză spre casa lui care era f.mare si cu garduri f.înalte,am intrat in garaj cu masina apoi in curte și mi-a spus că acum suntem in siguranță.

    RăspundețiȘtergere
  13. buna dimineatza sunt de religie muslumana si am visat ca sunt la priveghi la o capela dar era parintele CLEOPA eram cu o fata ii ardeam lumanare?

    RăspundețiȘtergere
  14. M-am visat pe un coridor de bloc, lung si luminat si veneu in fata mea doi preoti in negru. S=-au oprit langa mine, am vorbit, dar nu-mi amintesc ce.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.