La admiterea în liceu, ponderea mediei din clasele V-VIII scade la 20% | Avantaje şi dezavantaje

Micşorarea importanţei, ponderii mediei din clasele V-VIII pentru admiterea în liceu este un cuţit cu două tăişuri, are avantaje şi dezavantaje deloc neglijabile.

Avantaje

Desigur, mulţi părinţi şi elevi pot spune cu mâna pe inimă că aşa este corect, întrucât unii copii din clasele V-VIII beneficiază de un tratament preferenţial din partea profesorilor, câteodată fiind stimulaţi financiar şi prin alte metode să facă aşa ceva de către mami şi/sau tati.
La admiterea în liceu, ponderea mediei din clasele V-VIII scade la 20%
Aşadar, din acest punct de vedere, scăderea de la 25% la 20% a ponderii notelor obţinute în decursul a patru ani de şcoală, şi creşterea relevanţei mediei Evaluării Naţionale pare să fie echitabilă. Mai mult decât atât, unii părinţi şi şcolari ar putea să pretindă şi mai mult, să spună că pentru a funcţiona întru totul corect admiterea la liceu nu ar trebui să se ţină deloc cont de rezultatele la învăţătură din clasele gimnaziale!

Şcoala în citate, aforisme, maxime

Dezavantaje

Oponenţii măsurii luate de Ministerul Educaţiei pot să se revolte susţinând că munca, străduinţelor elevilor de pe parcursul a patru ani sunt în acest fel anulate, trecute cu totul în neant! Aşa să fie sau nu? Cine a învăţat bine în invatamanttul secundar ar trebui să nu aibă mari probleme la testările de la Evaluarea naţională. Teoretic! Există, ce-i drept copii, nu totuşi foarte mulţi, care, în ciuda însuşirii cunoştiinţelor şi a modului logic de gândire din clasele V-VIII, se pierd cu firea, se intimidează în condiţiile extreme, stresante din cadrul unor examene. Cunoaşterea lor se evaporează ca prin minune sub presiunea psihologică a testelor, dar poate şi a părinţilor lor. În acest caz, părinţii dar şi psihologii şcolilor ar putea avea o contribuţie de seamă. Ce ne facem însă cu părinţii care s-au obişnuit să fie (sau să se prefacă a fi) prea ocupaţi de jobul lor, cu cei care nu se deranjează să dea atenţiei copiilor lor din motive egoiste, pentru a nu-şi destrăma comoditatea? Ce ne facem cu psihologii care nu ştiu prea bine ce fac şi ce caută prin şcoli! Aceasta-i întrebarea!

Liceul în citate, aforisme, maxime
La admiterea în liceu, ponderea mediei din clasele V-VIII scade la 20% | Avantaje şi dezavantaje La admiterea în liceu, ponderea mediei din clasele V-VIII scade la 20% | Avantaje şi dezavantaje Reviewed by Diana Popescu on septembrie 01, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.