Cafeaua lui Dumnezeu - Poveste cu tâlc

Celebrată în România pe 29 septembrie, ziua cafelei este sărbătorită în alte ţări ori zone geografice pe data de 1 octombrie. Oricum, în această perioadă, mi se pare potrivit să nu vorbim despre orice cafea, ci despre cea a lui Dumnezeu, într-o poveste cu talc cu semnificaţii profunde...

Cafeaua lui Dumnezeu - Poveste cu tâlc 


Odată, un grup de absolvenţi, încununaţi de realizări remarcabile în carieră, şi-au vizitat un bătrân profesor universitar. După o vreme, în discuţiile lor, au pornit să se plângă de stresul şi necazurile cu care se confruntau în muncă şi în viaţă, în general.
Cafeaua lui Dumnezeu - Poveste cu tâlc

La un moment dat, profesorul a mers până în bucătărie şi s-a întors cu un ibric enorm de cafea şi cu o tavă cu diverse ceşti de porţelan, plastic, sticlă, cristal, unele arătând a fi valoroase, de o înaltă calitate, altele obişnuite, chiar jalnice.

După ce foştii săi studenţi şi-au ales câte o ceaşcă şi şi-au turnat în ea cafea, profesorul le-a spus:

"Aţi observat, probabil, că de pe tavă au fost luate ceştile scumpe, frumoase, şi că au fost lăsate cele simple, ieftine, urâte. Deşi este firesc să vă doriţi numai ce este cel mai bun pentru voi înşivă, dar acest lucru este o sursă de probleme şi stres.

Superstiţii despre cafea

Ceaşca, în sine, nu sporeşte aroma, calitatea cafelei. În cele mai multe cazuri este doar o chestie de moft, mai ales dacă face mulţi bani, iar în altele ajunge chiar să ne ascundă ce bem!

Ceea ce vă doriţi cu adevărat este cafeaua, şi nu ceaşca, însă va străduiţi din răsputeri să puneţi mâna pe cele mai scumpe, pretenţioase ceşti... Şi, apoi, începeţi să va scrutaţi din priviri ceaşca unuia altuia!

Luaţi aminte la cuvintele mele: Viaţa este cafeaua, iar joburile, banii şi poziţia socială sunt ceştile. Ele sunt doar ustensile care păstrează şi conţin Viaţa, iar tipul ceştii noastre nu defineşte, nu schimbă calitatea vieţii pe care o trăim."

Câteodată, concentrându-ne doar asupra ceştii, nu suntem în stare să ne bucurăm de cafeaua pe care ne-o dăruieşte Dumnezeu.

Aflarea sinelui şi a lui Dumnezeu | Poveste cu tâlc

Dumnezeu ne pregăteşte "cafeaua," dar nu şi ceştile... Bucură-te de cafeaua ta!

Cei mai fericiţi oameni nu au ceea ce este mai bun din orice există pe lume. Ei, pur şi simplu, găsesc ce-i mai bun în orice!

Viaţa este simplă. Iubeşte cu generozitate. Ai grijă din toată inima de alţii. Vorbeşte cu bunătate. Lasă restul în seama lui Dumnezeu!
Cafeaua lui Dumnezeu - Poveste cu tâlc Cafeaua lui Dumnezeu - Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on septembrie 29, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.