Cum să distrugi frigiderul de la mamă-sa?


Povestea ta cu frigiderul prăpădit care îți face zile amare, mi-a amintit de proverbul englezesc  "Love people, use things. Don't use people, don't love things", adică,  prețuiește oamenii și folosește lucrurile și nu viceversa, într-o traducere sumară. Fiindcă tu mi-ai scris că tipul cu care îţi împarţi viaţa, deși te iubește mult, e cam scârţar şi ţine prea mult la electronicele antice pe care le are moștenire de la mamă- sa, iar  frigiderul pe care îl împărțiți a devenit monstruos și te necăjește la culme, am să te ajut cu câteva recomandări utile să îl strici la timp, pentru a putea să-ţi faci un plan de buget rapid, să citeşti nişte recenzii deştepte despre combine frigorifice şi să-ţi cumperi una nou-nouță si la reducere, de sărbători...Aşa îmi imaginam să încep articolul cu gândul să te ajut să scapi de frigiderul care îți face zile fripte. Dar ghici ce?!

"Sursele mele de informații" au dat-o cotită, cum se spune, când am început să le iscodesc...
M-au privit câș şi au decretat că ei nu pot să divulge asemenea informaţii.  Mi s-a propus  chiar o întâlnire, in vederea obținerii unui referat amplu despre termodinamică și principiile ei, dar am refuzat politicos.
Alţi doi mi-au zis: "Ha, Ha! Ţi-ai făcut asigurare deşteaptă la casă! Sau " Îţi expiră garanţia la frigider şi vrei să faci o șmecherie ca să-ți iei unul nou". Inginerii ăştia, n-au imaginaţie deloc!

Ce să fac însă, cum să te ajut?
Am dat un search pe Google şi iată, ce am aflat:
- poți strica termostatul de la congelator, în câteva minute, dându-l peste cap, astfel încât acesta sa se învârteasca in gol. Defapt butonul..
- poți  "umbla" la congelator  folosind  o unealtă ascuțită, de exemplu, un cuţit cu vârful ascuţit pentru a îndepărta gheaţa.
- poţi, de asemenea, înţepa conductele, ţevile de alimentare cu freon, în mai multe locuri.
 Dar stricăciunile acestea nu sunt îndeajuns.  Doar scurt circuitul electric pe care poți să-l provoci la cablul de alimentare cu curent este ireversibil, destul de periculos și nu ți-l recomand!
Există mai multe moduri de a distruge un frigider, daca îți asumi riscurile riscul de incendii, pentru că, într-adevăr, un  frigider deţine în interiorul lui mai multe componente inflamabile! Dar nu cred că îţi doreşt asta, mai ales acum, în prag de sărbatori!
Există riscul de a te răni, dacă folosești un baros sau o drujbă!
Insa, riscul cel mai mare, cred, este acela de a-l pierde definitiv pe iubi al tău, ranindu-i orgoliul, dacă îi strici jucăria şi te prinde.

Dacă aş fi eu în locul tău, aş face un împrumut sau o rată pentru un frigider performant și arătos şi i l-aş face cadou, chiar dacă nu este ziua lui. I-aş scrie şi o felicitare: " Iubitule, în fiecare zi e ziua ta!" și i-aș închide gura cu diplomație. Nu te mai vaita! Esti fată mare, fă-ți niște calcule și treci la acțiune.
In definitiv, tu câștigi până la urmă!

Cum să distrugi frigiderul de la mamă-sa? Cum să distrugi frigiderul de la mamă-sa? Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 16, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.