Foarfece sau ac? - Povestire de Osho

Se spune că, odată, Farid, un mare mistic sufist, a fost vizitat de un rege care i-a adus un cadou, un foarfece din aur încastrat cu diamante foarte valoroase, foarte rare, unice.

Regele a atins picioarele lui Farid şi i-a înmânat darul său. Misticul l-a luat, s-a uitat la el şi i l-a dat înapoi regelui, spunând, "Sire, multe, multe mulţumiri pentru cadoul pe care mi l-ai adus. Este un lucru frumos, dar care îmi este întru totul inutil. Ar fi fost mai bine dacă mi-ai fi dăruit un ac. Nu am nevoie de un foarfece, ci de un ac."
Foarfece sau ac? - Povestire de Osho

Regele i-a zis, "Nu înţeleg. Dacă ai nevoie de un ac, îţi trebuie neapărat şi un foarfece."

Copacul împlinirii dorinţelor - Poveste de Osho

Farid i-a răspuns, "Vorbesc în metafore. Nu-mi este de trebuinţă un foarfece pentru că acesta taie lucrurile în bucăţi. Îmi trebuie un ac, fiindcă acesta aduce lucrurile împreună. Eu dau învăţăminte despre dragoste. Intreagă mea învăţătură este focalizată pe dragoste, punerea lucrurilor laolaltă. Îi învăţ pe oameni comuniunea. Am nevoie de un ac astfel încât să adun oamenii laolaltă. Foarfecele îmi este nefolositor; el taie, desparte. Data viitoare când vii la mine, îmi va fi îndeajuns doar un ac obişnuit."

Sursă: Osho - Uno Mystica
Foarfece sau ac? - Povestire de Osho Foarfece sau ac? - Povestire de Osho Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 09, 2016 Rating: 5

Un comentariu:

  1. un mare adevar o povata p t toti cei care inca mai spera sa regaseasca ceva ce au pirdut in deosebi speranta

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.