Superstiţii despre canari

Dragele noastre păsărele ciripitoare, încarcerate în coliviile din casele noastre de toate zilele, canarii poartă o sumedenie de superstiţii, semne bune şi rele legate de viaţa noastră. Înzestrat cu capacitatea de a răspândi bucuria într-o casă sau personificând, din contra, bârfele şi calomniile oamenilor răuvoitori din jurul nostru, canarul simbolizează, totodată, lipsa de egoism, extazul erotic, sau chiar întemniţarea unui suflet tânjind după libertate! 

Se spune că o pereche de canari aduce bucurie şi armonie într-o casă.

Un canar, mai ales unul galben, este asociat în superstiţii cu începerea unei noi relaţii de cuplu sau cu învigorarea uneia deja existente.

Dacă te răcoreşti cu un evantai în vreme ce canarul din camera ta este tăcut, atragi asupra ta un ghinion. Oricum, un canar care îşi întrerupe prea mult cântecul într-o casă semnalează că răul pluteşte în aer şi este pe cale să ţi se întâmple o nenorocire!
Superstiţii canari

Într-o superstiţie occidentală, un canar care are o coadă largă în evantai are o mare pricepere în cântat!

Dacă ai o pereche de canari şi îţi doreşti neapărat ca ei să facă pui, trebuie să le pui în colivie o frunză de salvie!

O pisica străină care care-ţi omoară un canar vesteşte că vei fi ocolit de noroc timp de doi ani.

De ce este potcoava un simbol al norocului? 

Este un semn bun să vezi, pe neaşteptate, un canar galben.

Atunci când un canar străin îţi intră în casă şi zboară în dreptul unei oglinzi, acesta anunţă o moarte în familie!

Într-o metodă străveche de a descoperi dacă o mină de extragere a cărbunelui era sigură, se obişnuia să i se dea drumul unui canar în ea. Dacă acesta murea, însemna că mina era plină de gaze otrăvitoare!

În cercurile mafiote, cineva pe care îl lua gură pe dinainte sau "ciripea" poliţiştilor era asemănat cu un canar. Din acest motiv, un canar lăsat în casa sau în faţă uşii unui mafiot reprezintă o ameninţare, o punere în gardă faţă de o eventuală trădare!

În Scoţia, un canar este considerat a fi cea mai mai măiastră pasăre cântătoare, iar dacă cineva îi face vreun rău riscă să îşi piardă glasul. Tot aici, semnele ciudate de pe coaja ouălor canarilor îi fac pe unii să creadă că aceştia sunt păsările diavolului.

Cucul în legende şi superstiţii 

În superstiţiile ucrainene şi ruseşti, se zice că dacă cineva îţi dă în dar un animal sau o pasăre de companie, inclusiv un canar, este de bun augur să îi dai în schimb o sumă simbolică de bani, chiar şi cea mai mică moneda!

Există credinţa că un canar care cântă prea mult după înserare nu va trăi mult.

Se spune că în ziua în care arheologul Howard Carter a deschis mormântul lui Tutankamon, canarul său a fost înghiţit de o cobra. În Egipt, cobra era asociată cu zeiţa Wadjet, Ochiul lui Ra, însărcinată să protejeze locurile funerare ale faraonilor!


Surse: 
- Cora Linn Daniels, C. M. Stevans: Encyclopfdia of Superstitions, Folklore, and the Occult Sciences 
- Richard Webster: The Encyclopedia of Superstitions 
- Morris Stockhammer: Plato Dictionary
Superstiţii despre canari Superstiţii despre canari Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 14, 2016 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Superstitii prostesti, care ne tin pe loc ca natie. Nimic nou, aceleasi baliverne "predate" de catre adultii "intelepti" catre noua generatie. De la pupatul moastelor pentru noroc si prosperitate, pana la 3 pasi inapoi si scuipat in fata cand iti taie pisica neagra calea - toate sunt niste bazaconii fara de care am fi o natie mult mai rationala si mai eficienta.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.