Osho: Infractorii au nevoie de meditaţie, şi nu de puşcărie

În cartea sa, "From Unconsciousness to Consciousness"/ "De la inconştiinţă la conştiinţă," Osho spune, "Ceva este fundamental greşit. Ceea ce comit ei nu este asociat cu problema lor. Persoana care comite o infracţiune nu este infractoare, este una bolnavă. Nu trebuie să fie aruncată în puşcărie şi torturată, ea este bolnavă. Ea nu trebuie să fie azvârlită într-o închisoare şi torturată, ea trebuie să fie dusă într-un spital psihiatric şi ajutată aici, medical, cu respect. Nu este vina ei.
Osho: Infractorii au nevoie de meditaţie, şi nu de puşcărie

Trebuie să-ţi aminteşti că odată nebunii erau consideraţi a fi infractori şi erau băgaţi la închisoare, unde erau bătuţi! Nu au trecut decât câteva sute de ani de când acest fel de oameni nu erau infractori, ci sufereau de o anumită maladie mentală. Bătându-i nu aveai cum să alungi nebunia din ei.

 Făcând asta, nu erai decât un idiot. Ei aveau nevoie de un tratament, şi nu să fie dispreţuiţi. La fel este cazul cu toţi infractorii, întrucât nu cred că nici un infractor este născut infractor. Modul cum au fost crescuţi, societatea care i-a format i-au făcut infractori. Şi, de vreme ce mintea lor este de la început răufăcătoare, este nevoie să le schimbi întreg felul lor de gândire. Nu este de folos să-i înlănţuieşti, să-i arunci în puşcărie, să-i baţi. Asta nu înseamnă nimic. Trebuie, pur şi simplu, să le aduci aminte că dacă sunt infractori, vor fi infractori pentru totodeauna!

Urmele paşilor lui Buddha - Povestire de Osho

Întemniţările tale, închisorile tale nu sunt decât universităţi pentru infractori, pe care ei le absolvă cu succes. Aşadar, atunci când un om ajunge la închisoare, el este pe cale să înveţe foarte multe lucuri de la infractorii vechi de acolo. Şi tot ceea ce învaţă acolo este că fărădelegea să nu este fărădelege, şi că singura sa greşeală este să fied prins când face o greşeală. "

Dalai Lama spunea, "Dacă, odată la opt ani, fiecare om din lume ar fi îndrumat spre meditaţie, am elimina violenţa din toată lumea, de la o generaţie la alta."

Căutarea călăuzei spre adevăr | Poveste de Osho
Osho: Infractorii au nevoie de meditaţie, şi nu de puşcărie Osho: Infractorii au nevoie de meditaţie, şi nu de puşcărie Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 30, 2017 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Originea criminalului a fost intoarsa pe toate partile: antropologica-teoria atavismului evolutionist a lui Lombrosso, psihologica- Cele cinci caracteristici ale lui Pinatel, genetica sau sociala.
    Un om bolnav nu are discernamant, total sau partial. Infractiunea, ca definitie, este o fapta comisa de persoane care au capacitatea de a discerne, insa un interes sau neglijenta duc la rezultatul nefast.
    Infractiunea este un rezultat al unei actiuni sau inactiuni constiente, rolul pedepsei este de a educa sau intimida nu numai pe cel ce a facut dar si pe cel ce ar fi dispus sa o faca.
    Tratamentul specific bolilor psihice se aplica exclusiv asupra individului, pedeapsa penala depaseste nivelul individual si se rasfrange in societate, ca un exemplu pentru ceilalti.
    Noi vedem acum in tarile cu apa calda sisteme penale unde predomina conceptul de reeducare insa pana la el intai a fost biciul.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.