Hota de bucătărie și calitatea aerului din casa ta


Îți petreci o grămadă de timp prin bucătărie printre oale și cratițe și este normal pentru tine să te gândești la cele mai gustoase și apetisante mâncăruri pentru cei dragi. Un aspect extrem de important pentru tine ar trebui sa fie și calitatea aerului din interiorul bucătăriei tale, pentru ca o hotă de bucătărie de bună calitate îți poate aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate. Probabil că nu te-ai gândit la acest aparat casnic astfel, dar, e bine de ştiut! 


Dacă locuiești într-o casă sau un apartament construit prin anii 70'- 80', probabil ai descoperit  locuința ta fiind extrem de etanșă, neaerisită sau chiar îmbâcsită uneori. Iar posibilitatea ca noxele să devină compacte într-un spaţiu de locuit mai mic este extrem de mare și periculos.


Renovarea bucătăriei, în mod special sau dotarea acesteia cu o hotă puternică,  cu un rating cât mai mare al debitului de aer ventilat este vitală pentru oricine, în special pentru familiile cu copii ori persoane cu probleme respiratorii, care au deja astm.




Ce știi despre capacitatea hotei tale de bucătarie?

Oricât de frumoasă ca design ar fi hota, anumite specificații sunt necesare de știut.
Astfel, capacitatea de extracție a aerului viciat al hotelor de bucătărie este exprimată în metri cubi de aer pe oră. Capacitatea minimă necesară este de cel puţin 10 ori  mai mare decat volumul bucătăriei, 
pentru ca într-o oră de gătit să se asigure minimum 10 schimburi de aer.  Spun specialistii! 
Volumul bucătăriei se calculează prin înmulţirea lungimii cu lăţimea şi înălţimea încăperii. 
De exemplu, dacă o bucătărie are 4 metri lungime, 3 metri lăţime şi 3 metri înălţime, ea are un volum egal cu 36 metri cubi. 


O capacitate mai mare înseamnă o ventilare mai bună a bucătăriei.
Deci, se vor alege acele hote pentru bucătărie cu o capacitate intre 360 - 400 metri cubi de aer, incluzând o marjă de eroare care va compensa pierderile datorate tubulaturii de evacuare.



Numărul de viteze de funcţionare ale hotei înseamnă o capacitate reglabilă în funcţie de nevoi. Este bine să alegem o hotă cu mai multe viteze şi de putere mai mare decât minimul recomandat, iar la utilizare să alegem treapta de viteză potrivită momentului. 
O hotă mai mare, dar utilizată la jumătate din capacitatea ei este mai silenţioasă şi va avea durata de viaţă mult mai lungă decât o hotă dimensionată exact şi utilizată la capacitate maximă. În plus vei avea la dispoziţie o rezervă de putere de evacuare, utilă la ocazii speciale.


O mulţime de oameni nu sunt educați cu privire la importanţa calităţii aerului din interiorul casei lor. 
Mulţi cred că o hotă este doar un obiect de decor mai scump ce ventileaza aerul din bucătărie. 
Insa,  aceste hote de bucătărie nu numai ca te ajută să scapi de mirosurile dure, abur şi grăsime în timp util, dar și elimină substanţele chimice toxice eliberate în timp ce se găteşte. 
Dacă aș compara, in mod simplist, sistemul de ventilație sau aerisire al unei hote de bucatarie cu sistemul de canalizare, nu aș greși deloc!


Cu noile informaţii şi rezultate ale cercetarilor la care avem acces putem minimiza problemele noastre de sănătate.
Hotele de bucătarie calitative se dovedesc a fi destul de  importante asupra calităţii vieții orisicui, de aceea, te îndemn să trăiești sănătos!

Hota de bucătărie și calitatea aerului din casa ta Hota de bucătărie și calitatea aerului din casa ta Reviewed by Diana Popescu on martie 30, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.