Nu rata o vacanţă în Bucovina!


Timpul frumos mă face să mă gândesc la vacanţe şi sărbători şi pentru că săptămâna trecută s-a încheiat Târgul Turismului din România, despre care gura târgului zice că a avut o grămadă de vizitatori si implicit a avut succes, îţi sugerez astăzi câteva motive pentru a petrece o vacanţă de neuitat în inima Bucovinei.


"N-oi uita vreodată, dulce Bucovină,/ Geniu-ţi romantic, munţii-n lumină/,
Văile în flori,/ Râuri tresăltânde printre stânce nalte,/ Apele lucinde-n dalbe diamante..." Mihai Eminescu


Cu o istorie tumultoasă moștenire, Bucovina- Țara Fagilor, e un lăcaş în care viaţa socială zbârnâie şi vei fi impresionat de varietatea lucrurilor pe care le poți petrece aici, în decursul unui an, precum și de bucovineni, a căror ospitalitate și bonomie este rar egalată. Îți poti face o rezervare chiar la pensiunea Inima Bucovinei, deosebit de primitoare, depre care am auzit ca are o ofertă de cazare de nerefuzat.



Natural Beauty şi sporturi extreme via Bucovina 2017 


Unicitatea naturală a Bucovinei te întâmpină, dacă eşti un temerar care îşi dorește să facă circuite în natură sau să îşi testeze abilităţile în sporturile extreme. Ai ajuns la locul potrivit unor escapade de neuitat!
Vei avea o vacanţă de neuitat dacă vei ajunge la Pietrele Doamnei, Cheile Moara Dracului şi vei traversa defileul Bistriţei. Parcurile si rezervațiile naturale sunt, însă,mult mai multe!

Poţi, împreună cu prietenii tăi, savura un zbor cu parapanta, body jumping sau participa la un river rafting. 
Amatorii de tras cu puşca pot improviza concursuri de tir sau paintball. 
Nimic nu se compară însă cu o cursă de biclete sau o primă ascensiune pe munte. 


Folclor, tradiţii şi festivaluri bucovinene


Dacă eşti un iubitor de artă populară autentică, nu numai în vacanţa de Paşte care se apropie, ci și în orice altă perioadă a anului, ai ocazia de a te înzestra cu icoane pictate,vase din ceramică, covoare ţesute, precum şi cămăşi populare româneşti. Că tot vorbeam de Paşte, fie că eşti creştin sau te dai ateu. ouăle încondeiate în Bucovina, vestite în întreaga lume, îţi vor mişcă inima la Târgul de Paşte din Bucovina 2017, datorită meşterilor populari talentaţi ce pun câte puțin din sufletul lor în această îndeletnicire.


Poţi participa în perioada verii, dacă nu mă înşel prin iulie, la un eveniment unic în Europa, Festivalul Internaţional de Folclor, care anul acesta ajunge la a XXVII-a ediţie. Mulţi Ani! 
Gazdele festivalului, Polonia, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova şi, bineînțeles, România, se vor întrece în spectacole şi parade care te vor lăsa cu gura căscată! 


Bucovina este unică prin multitudinea obiectivelor turistice pe care le posedă şi, o să te bucuri că şapte dintre acestea se află deja în patrimoniul UNESCO, pentru a putea fi vizionate şi de către nepoţii tăi cand va fi cazul.. Trebuie să vizionezi măcar o singură dată în viaţă mânăstirileşi bisericile moldoveneşti şi vei simţi că te vei curăța spiritual, măcar pentru o bucată de vreme. 

Dacă aş merge pentru prima dată în Ţara Fagilor cu familia sau prietenii mei n-aş rata pentru nimic în lume muzeele de etnografie, ştiinţe naturale, arta lemnului, precum şi casa memorială a lui Nicolae Labiş. 

Spre sfârşitul verii şi toamna, Bucovina te aşteaptă cu două festivaluri inedite, cel de artă medievală şi cel de la Voroneţ, al toamnei.


Nu-i aşa că Bucovina, Țara Fagilor, e cool? Să nu-mi zici că nu ți-am spus!

Sursa foto: http://inimabucovinei.ro
Nu rata o vacanţă în Bucovina! Nu rata o vacanţă în Bucovina! Reviewed by Diana Popescu on martie 01, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.