Citate despre răstignirea lui Hristos


Aceste citate subliniază şi nuanţează semnificaţia răstignirii şi morţii lui Iisus Hristos, care alături de învierea Sa, reprezintă probabil cele mai importante evenimente din istoria umanității. 
Aşa cum se spune în Romani 5:10, "Căci, dacă atunci când eram vrăjmaşi, am fost împăcaţi cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Său, cu mult mai mult acum, când suntem împăcaţi cu El, vom fi mântuiţi prin viaţa Lui." 

"Dumnezeu l-a pedepsit pe cruce pe Iisus pentru păcatele lumii. Justiţia lui Dumnezeu necesita o pedeapsă pentru păcătoşi dar, în dragostea Lui de nedescris, şi-a luat-o asupra Sa în persoana Fiului Său răstignit."
Lewis B. Smedes

"Nu piroanele l-au răstignit pe Hristos, ci Iubirea!"
  Dostoievski

"Orice om este răstignit pe propria sa cruce."
Whittaker Chambers

"Jur credinţă drapelului creştin şi Mântuitorului, al cărui Regat rămâne de neclintit, un Mântuitor, răstignit, înălţat, şi sosind iarăşi, cu viaţă şi libertate pentru toţi cei care cred."
Dan Quayle

"Nimeni nu este perfect. Singurul care a fost vreodată, a fost răstignit." Loretta Lynn

Citate despre răstignirea lui Iisus Hristos"Lasă-te răstignit, adevărule, poate că te va găsi lumea în sufletul ei aşa cum l-a găsit pe Hristos."
Grigore Vieru

"Ideea este că Iisus a înfrânt moartea prin Înviere. Ceea ce nu este îndeajuns de apreciat este faptul că Hristos înviat este Hristos răstignit. Nu este ca şi cum, "Ah, a fost doar o greşeală, şi-acum s-a terminat cu ea." Iisus continuă să sufere pentru păcatele noastre."
Stanley Hauerwas

"Pusă să aleagă cine să fie răstignit, mulţimea îl va salva întotdeauna pe Barabas."
Jean Cocteau

"În fiecare om, spiritul este întrupat, în fiecare suferă intreaga creaţie, în fiecare Mântuitorul este răstignit."
Hermann Hesse

"Reflectă cu grijă la acest lucru, căci este atât de important încât cu greu aş putea să-l subliniez îndeajuns. Fixează-ţi ochii pe Răstignit şi nimic altceva nu va avea o mai mare importantă pentru tine."
Teresa de Avila

Crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos – Istorie şi legendă

"Răstignirea Sa este cheia; răstignirea Sa este uşa... Numai prin moartea Sa avem împuternicirea de a intra pe porţile către viaţa veşnică. Uşile Sale sunt deschise mereu. Hristos este Regele!"
Israelmore Ayivor

"Vino, şi vezi victoriile crucii. Rănile lui Hristos sunt vindecarea ta, agonia Sa este tihna ta, luptele Sale cucerile tale, gemetele Lui cântecele tale, durerile Lui uşurarea ta, ruşinea Sa gloria ta, moartea Lui viaţa ta, suferinţele Sale mântuirea ta."
Matthew Henry

"În Iisus de pe Cruce este refugiul; acolo este siguranţa; acolo este adăpostul; şi toată puterea păcatului de pe drumul nostru nu ne poate atinge atunci când ne adăpostim sub Crucea care ne ispăşeşte păcatele."
A. C. Dixon

"În ce mă priveşte, departe de mine gândul să mă laud cu altceva decât cu crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită faţă de mine, şi eu faţă de lume!"
Galateni 6:14

"Hristos şi crucea Sa sunt inseparabili în această viaţă; cum să fie Hristos şi crucea Lui la porţile raiului, când nu este loc pentru cruci în ceruri? O lacrimă, un oftat, o inima tristă, o temere, o pierdere, un gând la necaz nu îşi află găzduire acolo."
Samuel Rutherford

"Când privesc pe Hristos răstignit, Îl văd pe Împăratul."
Sfântul Ioan Gură de Aur

"Dragostea a fost concentrată de-a lungul întregii istorii în acea persoană singuratică de pe cruce, care spunea că putea să cheme îngerii pe pământ în orice clipă într-o misiune de salvare, dar a ales să nu o facă - pentru noi. În patimile Sale, Dumnezeu a acceptat proprii Săi termeni ai dreptăţii."
Philip Yancey

"Crucea este centrul istoriei lumii; întruparea lui Hristos şi răstignirea Domnului nostru reprezintă pivotul în jurul căruia gravitează evenimentele din toate vremurile. Mărturia lui Hristos a fost spiritul profeţiei, iar puterea crescândă a lui Iisus este spiritul istoriei."
Alexander MacLaren

"Dumnezeu şi-a dovedit dragostea Sa pe cruce. Când Hristos a fost răstignit, a sângerat şi a murit, Dumnezeu i-a spus lumii, "Te iubesc.""
Billy Graham

"Sursa primară de atracţie a creştinismului a fost Iisus - întruparea Lui, viaţa Lui, răstignirea Lui şi învierea Sa."
Kenneth Scott Latourette

"Într-un sens profund, putem spune că răstignirea, oricum am interpreta-o, acuză natura umană, ne acuză pe toţi în cele mai importante aspecte pe care le credem a avea de a face cu virtutea noastră."
Sir Herbert Butterfield

"Iisus: fariseii l-au răstignit numai o dată; creştinii de nenumărate ori."
Lucian Blaga

Citate despre Maica Domnului


Citate despre răstignirea lui Hristos Citate despre răstignirea lui Hristos Reviewed by Diana Popescu on aprilie 03, 2017 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Oportunitate sigura in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: enachevasile77@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.