Astrologia. Reală sau vrăjeală?


Există destule articole sau persoane care încearcă să discrediteze astrologia. Cum fac asta? Printr-o simplă opinie aruncată aiurea, după ce au urmărit un horoscop sau au citit doar câteva articole despre și cu astrologie, găsite pe internet. Din fericire sau păcate, trăim în epoca libertăţii, unde toţi avem dreptul la o opinie, însă dacă este o opinie formată în doi timpi, mai este aceasta valabilă?

Un fapt interesant este  că, de-a lungul timpului, multi oameni au vrut să demonstreza ineficienţa astrologiei. Ce-au facut ei pentru aceasta? Dând dovadă de ceva integritate, au purces singurul lucru logic pentru această demonstrație si s-au apucat de studiul astrologiei! Pentru că, cum altfel ai putea demonstra un lucru, dacă
nu-l cunoşti? Şi la final a venit surpriza: cei care au studiat această "pseudoştiinţă", din singurul motiv, și anume, discreditarea, au afirmat că, defapt, astrologia chiar funcţionează, iar preconcepțiile lor au fost infirmate.



Astrologia este formată din două părţi: partea logică-matematică şi cea interpretativă sau intuitivă


    În primul rând, astrologia există de mai bine de 5000 de ani, iar din punctul meu de vedere, acesta este un motiv destul de puternic pentru a înţelege că astrologia îşi are un rost, iar din punct de vedere logic, orice lucru inutil acestei lumi, nu poate rezista atâtea milenii.
    În al doilea rând, pot să îți spun din experiență personală, că eu sunt o persoană atât intuitivă cât şi logică și dacă ceva nu îşi demonstrează utilitatea, nu pot continua să insist în acel domeniu, iar astrologia şi-a demonstrat utilitatea şi ajutorul în nenumărate cazuri.

    Faptul că nu este asemenea unei ştiinţe ale cărei rezultate sunt demonstrabile 100%, este o altă discuţie, însă o demonstrabilitate de peste 80% este mai mult decât satisfăcătoare, cu atat mai mult încât, în lumea reala, a noastra, există destul de multe ştiinţe și lucruri care nu au o corectitudine totală.

    Astrologia este formată din două părţi partea logică sau matematică şi cea interpretativă şi intuitivă si se bazează în primul rând pe astronomie, care este pură matematică,  precum şi observarea directă a poziţiei astrelor într-un anumit interval de timp.

    Astrograma alcatuită de un astrolog nu este altceva decât reprezentarea fizică printr-o diagramă a poziţiei planetelor în funcție de perioada de timp, zi, oră și loc, în care s-a născut o  anumită persoană, însoțită de calcule matematice minuțioase, corespunzătoare.



    Nu astrologia greşeşte, ci astrologul!

    A doua parte şi cea mai interesantă este partea de interpretare, şi anume, cum va intepreta astrologul această harta astrală. Sigur, există manuale, cărţi şi alte resurse de unde se pot află clar interpretarea lui Saturn în Taur sau orice altă poziţiea strala şi în general aceste interpretări se aseamănă foarte mult între ele, la astrologi diferiţi. Aceste interpretări sunt cele de bază, de la care orice astrolog porneşte la începutul studiului său, dar există persoane care rămân la un astfel de nivel, pentru ca, pe lângă aceste aspecte, se fac anumite corelări şi legături între planete, case şi zodii, iar aici intră în joc intuiţia şi spiritul de observaţie al astrologului.

    Adevărata astrologie este cea personală, nu degeaba se ţine cont de ora naşterii unei persoane, deoarece astrele au un mesajspecial în fiecare moment, în fiecare minut, în fiecare oră, etc.
    Când vine vorba de horoscopul general pentru o zodie, sigur că sunt şanse mari să nu se potrivească nimic, chiar dacă a fost întocmit articolul de cel mai iscusit astrolog, ci contează harta natală a fiecăruia în parte, cu punctele cheie din harta natală ce ating planetele în prezent, iar atunci se observă schimbări şi efecte în viaţa personală.

    Ce este astropsihologia via astrologul Vlad Daia

    Studiul astrologiei este foarte simplu, cel puţin din punctul meu de vedere. Este suficient să cunoşti lucrurile de bază, intepretarile de bază ale fiecărui aspect astrologic şi poţi face astrologie, nu este greu deloc, aşa cum se crede în mod eronat. Insă astrologia adevărată este cea dincolo de aspectele de baza şi dincolo de ceea ce înveţi din cărţi, nimeni nu te va putea învăţat adevărată astrologie, ci doar tu, prin experienţă şi dezvoltarea intuiţiei.

    Această a doua parte, cea intuitivă, face diferenţa între astrologi! De exemplu un astrolog poate fi toba de carte insa nu este de mare ajutor dacă nu trece dincolo de informaţiile prestabilite. Iar din această cauză, astrologia este blamată, din cauza diferiţilor astrologi mai puţini intuitivi, se evidenţiază ineficientă astrologiei.

    Sigur că, în momentul în care un astrolog îţi spune lucruri neadevărate pe baza hărţii tale personale, vei spune că astrologia poate fi aruncată la gunoi, însă, aici este cheia astrologiei, nu astrologia greşeşte, ci astrologul.
    Sigur că atunci când vei primi nişte informaţii pur generale şi posibil eronate, vei cataloga lucrurile într-un fel, dar alt astrolog, care vede dincolo de aparenţe, studiind aceeaşi harta, poate să-ţi spună mult mai multe lucruri reale şi folositoare, şi atunci am aproba cu toţii astrologia. Este perfect normal, în momentul în care suntem greşit informaţi, să tragem şi concluzile greşite, dar că în toate, studiul şi cercetarea pe cont propriu rămân cele mai indicate, măcar pentru a ne face opinia corectă.

    Verificarea este una simplă, în mod normal, mergând la mai mulţi astrologi să-ţi studieze harta, ar trebui să-ţi spună aceleaşi lucrurile, probabil cu alte cuvinte, dar mesajul să fie acelaşi. Am întâlnit destule situaţii din ambele categorii, adică alţi astrologi spuneau aceleaşi lucruri care le ziceam şi eu clienţilor, exact pe acelaşi fir sau le spuneau complet diferit şi sigur că nu prea se verifica ceea ce spuneau cu realitatea. Era ca şi cum ai vedea mereu aceeasi imagine, tablou.

    Din păcate, aşa a fost denigrată astrologia de-a lungul timpului, să nu mai amintesc de articole astrologice scrise de neavizaţi, şi de aceea, în ziua de azi există o impresie greşită faţă de ceea ce este astrologia cu adevărat, dar eu aş zice că vin, foarte curând, vremurile când se va întoarce situaţia la 180 de grade. Și nu sunt singurul care o spune!!

    Pentru alte detalii legate de astrologie şi consultaţii individuale, vă aştept pe
    siteul www.astroexpert.ro

    Astrolog Vlad Daia
    Astrologia. Reală sau vrăjeală? Astrologia. Reală sau vrăjeală? Reviewed by Vlad Daia on mai 23, 2017 Rating: 5

    Niciun comentariu:

    Un produs Blogger.