Boală şi bolnav în vise | Interpretare şi semnificaţie vise

Având în general conotaţii negative, visele despre o boală sau în care te vezi bolnav provoacă simţăminte de anxietate, îngrijorare, supărare, surpriză, nesiguranţă, epuizare, letargie, derută, frică sau chiar teroare, şi pot simboliza o dificultate, o problema, un obstacol din viaţă reală, lucidă, şi pot fi un fel de atenţionare, avertizare faţă de un astfel de aspect de rău augur, inclusiv faţă de unul ţinând de starea de sănătate. 

Este interesant, incitant, că studiile psihologice au demonstrat că putem primi cu adevărat în vise semnale din partea organismului referitoare la o afecţiune, boală, maladie, îmbolnăvire incipientă.

Să spunem că suntem pe cale să fim cuprinşi de o răceală, o gripă. De îndată ce sistemul nostru imunitar recunoaşte virusul, încep să se petreacă schimbări fiziologice precum inflamarea gâtului. Înainte însă de a sesiza astfel de simptome, putem avea un coşmar în care ne sufocăm!

De asemeni, psihologii au observat că înainte de a fi afectaţi de o migrenă, putem să visam că suntem împuşcaţi ori loviţi în cap de un fulger! Cele mai evidente mesaje care ne sunt semnalate despre o boală încă neconştientizată constau din vise despre răniri ori dureri, vise înspăimântătoare, coşmaruri ce se pot ivi mai multe nopţi de-a rândul. Visele de acest tip, numite "prodromale," nu trebuie să fie confundate cu coşmarurile "normale," care au loc în a doua jumătate a episodului somnului.

Într-un caz real şocant, consemnat de un psiholog, o femeie bolnavă de cancer la sân a fost terifiată când a visat avea capul ras şi că pe acesta era scris cuvântul "cancer." Trei săptămâni mai târziu, i s-a diagnosticat că boala i se extinsese de la sân la creier!
Boala si bolnav in vise

Revenind la simbolismul oniric, când te visezi bolnav înseamnă câteodată şi că în sufletul tău ori în zona ta subconştientă se dă o bătălie între impulsuri contrare sau că eşti traversat de sentimente negative, împovărătoare, de furie şi amintiri neplăcute. În acelaşi timp, este posibil să fii preocupat de probleme ori sentimente nedorite, nefavorabile. Poate că ţi-ai pierdut încrederea în tine însuţi, eşti în pragul unei căderi nervoase, emoţionale. Poate că este nevoie să-ţi regăseşti tăria interioară, punctele forte, curajul, să-ţi abordezi direct, frontal, adversităţile şi să le înfrângi.

Când visezi că ai o boală uşoară, ţi se dă de înţeles că te vei elibera în curând de griji, necazuri. O maladie mai gravă semnifică o circumstanţă încurcată, problematică, pe termen lung.

Visele în care eşti diagnosticat cu o anumită boală pot să-ţi sugereze să fii mai atent la remarcile făcute de alţii despre tine. Sfaturile lor îţi pot fi de un mai mare folos decât eşti tentat să crezi! Într-o altă intepretare, la mijloc poate fi îngrijorarea despre sănătatea ta din viaţa lucidă, de veghe.

În caz că te-ai visat diagnosticat cu o boala foarte gravă, înseamnă că vei fi pus în faţa unei probleme complexe, aparent insolvabile. Poate că realizezi că este necesar să o tratezi dintr-un alt unghi, printr-o altă perspectivă.

O boală contagioasă din vis te poate îndruma să te străduieşti să-ţi relevi care îţi sunt adevăraţii prieteni.

Un vis în care te vindeci, învingi o boală, te pune în gardă faţă de riscul unei îmbolnăviri sau semnifică abilitatea ta de a depăşi în curând o barieră importantă din traiul din starea de veghe. Poţi identifica o nouă posibilitate ori strategie de a pune capăt unor impedimente împovărătoare.

Dezbrăcat în vis | Interpretarea şi semnificaţia viselor

Dacă ai în vise o boală de inimă, ţi se atrage atenţia faţă de un neajuns, o dilemă din viaţă amoroasă, ori despre sentimente care trebuie să fie exprimate, cărora să li se dea glas.

O durere de burtă, de stomac visată indică necesitatea de a "digera," a înţelege, a-ţi clarifica o conjunctură, o chestiune înainte de a o aborda sau a lua o decizie importantă legată de ea.

O boală sau durere de cap din vise poate semnala dezideratul de a-ţi pune gândurile în ordine, a examina mai raţional o circumstanţă din existenţa ta.

Când visezi că te dor ochii sau că aceştia îţi sunt afectaţi de o boală, poate însemna că trebuie în viaţa reală să priveşti cu "ochi noi" o persoană apropiată, să o redescoperi dintr-o perspectiva nouă, diferită.

În eventualitatea că ai visat despre alţi oameni că sunt bolnavi, ţi se poate da de veste un eşec sau un necaz, o supărare. Când visezi persoane lovite de boală ţi se prezice uneori că îţi vei vedea visele cu ochii, că vei avea o realizare notabilă.

Boala din vise a unui prieten este un semn că vei avea dificultăţi uşoare, de scurtă durată. Totodată, visul în care o persoană cunoscută este bolnavă semnifică în unele cazuri că îţi vei da seama de greşelile pe care le face aceasta în viaţa reală şi chiar că vei reuşi să o ajuţi să şi le îndrepte.

Un vis în decursul căruia ţi se îmbolnăveşte persoană iubita denotă că îţi este teamă că o vei pierde. Ia în considerare felul cum aceasta te sprijină ori îţi dovedeşte dragostea, şi străduieşte-te să îi răspunzi cu aceeaşi monedă!

Gravidă în vise | Interpretare şi semnificaţie vise
Boală şi bolnav în vise | Interpretare şi semnificaţie vise Boală şi bolnav în vise | Interpretare şi semnificaţie vise Reviewed by Diana Popescu on mai 09, 2017 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Oferta noua in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: pacurarumarioara1964@gmail com

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.