Căldura verii ne face egoişti!

Căldura verii, temperaturile ridicate din acest anotimp ne determină, fără să ne dăm seama, să fim mai egoişti, mai puţin dispuşi să acordăm ajutor altora!

Pe măsură ce mercurul din termometre se ridică, suntem înclinaţi să socializăm mai puţin, să îi tratăm pe cei din jur cu o sporită răceală. Ne străduim oare să compensăm atmosfera toridă din timpul verii cu un îngheţ sufletesc?

Potrivit unui nou studiu ştiinţific, cu cât suntem supuşi unui mai mare disconfort termic din cauza razelor solare tot mai fierbinţi, cu atât suntem mai puţin predispuşi să luăm seama la necazurile şi problemele altora.
Căldură verii ne face egoişti!

În acest experiment, s-a constatat că o înălţare a temperaturii mediului ambiant de 2,75 grade Celsius conduce cu o scădere de 50% a dorinţei de a-i sprijini pe ceilalţi.

Într-o teorie, acest lucru este explicat prin evoluţia umană, care ne-a determinat să fim mai egoişti pentru a ne conserva resursele energetice în perioadele de căldură excesivă.

Răcoreşte-te cu respiraţia Yoga în vreme de caniculă 

Studiul, publicat în European Journal Of Psychology (Jurnalul european de psihologie), a presupus câteva experimente de evaluare a felului cum căldura influenţează comportamentul omenesc. Într-unul din ele, participanţilor li s-a spus că o organizaţie nonprofit le cere ajutorul pentru copii şi oamenii dezavantajaţi prin a răspunde la nişte întrebări dintr-un sondaj de opinie.

Cercetătorii au descoperit că femeile şi bărbaţii deveneau tot mai puţin sociabili cu cât erau expuşi unor temperaturi exterioare mai mari.

Jumătate din ei au fost amplasaţi într-o încăpere unde temperatura era de -3 grade Celsius, şi cealaltă jumătate într-o cameră cu -6,3 grade Celsius.

Subiecţii din încăperea mai caldă au răspuns la mai puţine întrebări în comparaţie cu cei din cea mai rece. De fapt, 63,9% din cei aflaţi în camera mai confortabilă termic au răspuns la cel puţin o întrebare a sondajului, faţă de 94,6% din persoanele din camera mai friguroasă.

Sursă: MailOnline

Cum te aperi de căldura şi soarele verii?
Căldura verii ne face egoişti! Căldura verii ne face egoişti! Reviewed by Unknown on iunie 11, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.