Beneficiile surprinzătoare ale uleiului din seminţe de dovleac pentru sănătate


Știai ca există în lume zeci de soiuri şi subspecii  de dovleac din care se extrage un ulei comestibil, savuros și extraordinar de benefic pentru sănătate?
Pentru că suntem în plină toamnă și este sezonul dovlecilor, trebuie să descoperi și tu uleiul din seminţe de dovleac,  care conţine poate una dintre cele mai generoase concentraţii de grăsimi polinesaturate din orice sursă de hrană, grăsimea aceea bună de care avem nevoie cu toții pentru a funcționa bine. 

Uleiul extras din seminţele netratate de dovleac a apărut în unele părţi ale Europei cu peste 300 de ani în urmă.
Uleiul este presat din aceste seminţe şi în zilele noastre și este disponibil într-o mare varietate de aplicaţii culinare şi medicinale şi folosit în multe părţi ale lumii. 



 ulei seminte dovleac


Uleiul este fie verde închis, fie roşu în profunzime, în funcţie de grosimea lui, dar când uleiul începe să se înroşeasca, acesta are un gust amar. În aplicaţii culinare, este folosit în salate, deserturi sau poate fi chiar adăugat în supe şi tocănițe, pentru savoare. 
Sărbatoarea Halloween- origini și obiceiuri

Care sunt beneficiile uleiului din semințe de dovleac?

Echilibrează hormonii 
Atunci când acest ulei este utilizat de fetele care sunt la menstruație ori femeile care trec prin menopauză, s-a constatat o reducere a simptomelor dureroasă, crampele menstruale fiind mai puţin severe, schimbările de predispozitțe mai puţin vizibile. Aceste lucruri se datorează în principal fitoestrogenilor şi fitosterolilor prezenţi în uleiul de seminţele de dovleac. 

Creşte rezistenţa osoasă 
Acizii graşi, care se găsesc în număr semnificativ în uleiul de seminţe de dovleac, sunt cunoscuţi pentru susţinerea sănătații osoase, în plus faţă de alte vitamine şi minerale care sunt necesare pentru a preveni osteoporoza şi a asigura o bună densitate minerală osoasă pe măsură ce înaintăm în vârstă. 

Superstiții de Halloween | Credințe și tradiții

Îngrijește pielea
Aceiași acizii graşi, de mai sus, găsiţi în uleiul de seminţe de dovleac au, de asemenea, proprietăţi antioxidante, astfel că, atunci când acest ulei este aplicat extern, se cunoaşte reducerea inflamaţiei pielii, stimularea creşterii celulelor noi, apărarea împotriva infecţiilor şi stresului oxidativ în celulele pielii, reducerea ridurilor şi  a celorlate defecte legate de vârstă. 
Uleiul de seminţe de dovleac este și o sursă naturală de vitamina E, care are efecte puternice asupra aspectului şi texturii pielii. 

Accelerează circulaţia sângelui 
Natură anticoagulantă a uleiului din seminţe de dovleac stimulează circulaţia sangelui în organism, scăzând riscul formării cheagurilor de sânge şi îmbunătăţind oxigenarea extremităţilor şi sistemelor de organe, sporind şi mai mult funcţia lor. 

Pentru majoritatea oamenilor, acest ulei versatil poate oferi un impuls semnificativ pentru a-și îngriji starea de sănătate generală, atunci când este folosit în mod responsabil.

Multă sănătate, ție, și sper că te-am ajutat!

Beneficiile surprinzătoare ale uleiului din seminţe de dovleac pentru sănătate Beneficiile surprinzătoare ale uleiului din seminţe de dovleac pentru sănătate Reviewed by Diana Popescu on octombrie 18, 2017 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Sunt foarte pro tot ce e natural, trucurile babesti sunt cu fff eficiente, batranii nostrii stiau ce faceau! insa nu mereu am timpul si plantele necesare asa ca imi iau suplimente naturale de pe https://www.onlinefarmacia.ro . Fac periodic cate o cura de ceva, in functie de anotimp sau ce imi cere organismul :) Voi cum procedati?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pot sa spun ca este foarte bun pentru piele! Obisnuiam sa ma masez cu ulei din seminte de dovleac, apoi am inceput sa merg la tratamente corporale la salon si nu am mai simtit nevoia sa imi fac si singura acasa. Aceasta este clinica unde merg https://yiara.ro/ ,o recomand cu drag daca esti in Bucuresti :)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.