Cum se defineşte piaţa imobiliară în 2017 - top tendinţe şi preferinţe


Anul curent a fost şi încă este unul foarte prosper pentru piaţa de imobiliare. Nu numai că preţurile au crescut, ci şi pretenţiile, precum şi cerinţele în ceea ce priveşte construirea de noi cartiere. Se pot observa anumite tedinte şi schimbări în acest plan. Având şi sursa celor de la Compari Imobiliare, prezentăm astăzi câteva caracteristici ale acestui segment.

cum se defineste piata imobiliara in 2017

Portalul compariimobiliare.ro este unul concludent pentru cât de mult s-a dezvoltat piaţa imobiliară. Asta pentru că miile de anunţuri de închiriere şi vânzare stau ca dovadă de necontestat a faptului că cerinţele pe piaţă sunt într-o continuă prezenţă, ce creşte de la zi la zi. 



Calitatea înainte de toate

Până în 2010 piaţa de imobiliare se definea prin cerinţe mari, însă în egală măsură deficit de locuinţe noi. Ca urmare, cele vechi erau cotate la preţuri chiar foarte mari. Acum însă balanţa schimbă acest curs. Un record de locuinţe noi a fost înregistrat anul trecut, când dezvoltatorii s-au întrecut în oferte şi în construcţii de un număr tot mai mare. Estimările arătau că în jur de 14.000 de locuinţe noi au fost date spre folosire pe piaţă. Aşadar, anul acesta încă avem parte de beneficiile acestui record.

Locuinţele noi au început să fie apreciate la adevărata lor valoare - o normalizare a pieţei am putea spune. Preocuparea intensă ţine de calitatea a ceea ce se oferă. Nu numai ca exterior şi aspect, ci şi când vine vorba de materialele ce s-au folosit la construcţie şi amenajări

.
Preferinţe ce ţin de stilul de viaţă

Nu se mai practică principiul „merge şi aşa”. Dacă nivelul calitativ a crescut, referinţele în ceea ce priveşte alegerea unui apartament, fie că este vorba de închiriere sau de cumpărare, se referă la numeroase facilităţi. În acest sens, românii îşi manifestă intens preocuparea pentru anumite aspecte ce le pot uşura viaţa. Spre exemplu amplasarea unei locuinţe, ce are în vecinătate tot felul de spaţii comerciale sau instituţii reprezintă un criteriu important.
Nici spaţiile verzi nu sunt omise. Mai cu seamă în contextul vieţii actuale intens tehnologizată, printre betoanele moderne se doreşte un spaţiu verde disponibil oricât de mic ar fi - practic un echilibru al unei vieţi sănătoase

.
Tendinţe în investiţii 

Pe măsura interesului investitorilor apare şi interesul oamenilor de rând de a specula piaţa. Aşadar, cumpărarea unui apartament nu ţine numai de nevoia sau dorinţa de a locui în el, ci mai degrabă de a fi spaiul disponibil pentru piaţa de închirieri. Chiriaşi sunt în toate oraşele, nevoia acestora depăşind de multe ori cerinţele, astfel că preţurile pentru închiriere au ajuns şi ele la creşteri anul acesta. În orice caz, acest segment are şi el multe de oferit, mai cu seamă când locuinţa respectivă este într-o locaţie bine cotată sau dacă este recent construită.

Din perspectiva celor de la Compari Imobiliare, ce deţin şi portalul compariimobiliare.ro, piaţa imobiliară din România nu este încă la punctul său culminant, ci mai degrabă într-o continuă dezvoltare şi maturizare. Aşadar, ne aşteptăm la alte şi alte preferinţe şi tendinţe marcante.


Cum se defineşte piaţa imobiliară în 2017 - top tendinţe şi preferinţe Cum se defineşte piaţa imobiliară în 2017 -  top tendinţe şi preferinţe Reviewed by Diana Popescu on octombrie 06, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.