Povestea cosmonautului rus

Povestea cosmonautului rus este una cu tâlc, cu semnificații profunde, ce ne învață că nu trebuie să ne dăm bătuți, să rămânem neputincioși în fața greutăților vieții, ci să le înțelegem, să ni le însușim, să le privim dintr-o perspectivă diferită și să le transformăm în oportunități prin forța imaginației noastre. Este o poveste pe care am auzit-o ieri într-un film deosebit, Another Earth (Alt pamant).

Ai auzit de povestea cosmonautului rus?

Cel dintâi astronaut, cel dintâi om ajuns în spațiul extraterestru...

Rusii i-au întrecut pe americani în această privință, au trimis primii un om în cosmos. El s-a înălțat de pe pământ într-o nava spațială imensă, dar în care partea locuibilă era foarte, foarte mică. Era nevoit să trăiască în acel loc strâmt. A mers până la geamul navei sale, s-a uitat afară și a zărit curbura pământului. Pentru întâia oară. Primul om care a privit vreodată planeta noastră din cosmos.
Poveste cosmonaut rus
 Și, în acea clipă, s-a simțit în extaz. Apoi, dintr-o dată, a început să se audă un ticăit ciudat dinspre tabloul de bord.

Tic.

Tic.

Tic.

A smuls tabloul de bord, și-a luat sculele și a încercat să găsească sursa acestui sunet, să o  oprească. Nu a reușit însă să o afle. Acest lucru nu l-a făcut să se oprească. A continuat să cotrobăiască. După câteva ore, a început să perceapă sunetul ca o tortură. A trăit câteva zile împreună cu acest ticăit și și-a dat seama ce-l aștepta. Puțin câte puțin, sunetul urma să-l covârșească, să-i distrugă mintea, să-l înnebunească.

Ce putea, totuși, să facă? Era în spațiul extraterestru. Singur. Într-un loc închis. Urma să rămână încă 25 de zile împreună cu acest sunet. Așadar, cosmonautul a decis că singurul mod prin care își putea păstra sănătatea mentală era să se îndrăgostească de acest sunet. Prin urmare, și-a închis ochii, s-a cufundat în imaginația sa, și apoi i-a redeschis.

Nu a mai auzit nici un fel de ticăit. A auzit muzică. Și, și-a petrecut timpul rămas din călătoria, navigarea sa prin cosmos într-o fericire, beatitudine totala!

In pace.

Poveşti cu tâlc despre Dumnezeu
Povestea cosmonautului rus Povestea cosmonautului rus Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 25, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.