EPIC la reclama Ursus: Cum se mai deformează limba română

Am constat, în ultimii ani, că limba română este deformată, devastată, mai ales, prin intermediul unor reclame de doi lei, pentru tot felul de produse românești și străine, care ne bagă pe gât niște cuvinte care nu au deloc de a face cu semnificația lor lingvistică, originară,  românească, cu tradiția și cultura noastră....

Tindem să ne "englezim", să ne uităm limba sau o lăsăm să se piardă în englezisme imbecile. Să fim bine înțeleși, nu refuz introducerea în limba română a unor termeni din engleză, în special legați de internet, calculatoare, care nu au vreo echivalență în română!

Dar, când văd o reclamă intitulată "Distracție epică în stilul URSUS," nu am cum să îmi îngrădesc pielea și mintea să se înfioare! E vorba aici de un adjectiv!
EPIC la reclama Ursus: Cum se mai deformează limba română

Ca să fie limpede, în limba engleză, conform dictionary.com, epic are semnificația de: noting or pertaining to a long poetic composition, usually centered upon a hero, în which a series of great achievements or events is narrated în elevated style:
Homer'sIliad is an epic poem.
resembling or suggesting such poetry:
an epic novel on the founding of the country.
heroic; majestic; impressively great:
the epic events of the war.
of unusually great size or extent:
a crime wave of epic proportions.
Slang. spectacular; very impressive; awesome:

După DEX, EPIC desemnează ca adjectiv, "Care exprimă, în formă de narațiune, idei, sentimente, acțiuni etc. ale eroilor unei întâmplări reale sau imaginare. Gen epic = unul dintre cele trei genuri literare, care cuprinde diverse specii de narațiuni în versuri și în proză, dezvăluind cu o relativă obiectivitate portretul fizic și moral al personajelor, faptele lor, relațiile lor cu mediul înconjurător. Fig. Demn de o epopee; de proporții vaste; grandios. 2. S. f. Totalitatea operelor literare aparțînând genului epic."

Ce credeți, așadar, că ar însemna în reclama Ursus sintagma "epic"? Eu cred că este, încă o dată, o tentativă  de a deforma, distorsiona limba română prin "aportul" unor agenții publicitare străine care nu s-au străduit deloc să ne înțeleagă limbajul și filosofia de viață!

Dacă ai o altă părere despre acest subiect, nu ezita să ne-o împărtășești în secțiunea COMENTARII!

Cacadu: Reclama Orange caca du
EPIC la reclama Ursus: Cum se mai deformează limba română EPIC la reclama Ursus: Cum se mai deformează limba română Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 01, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.