Recomandări Feng Shui pentru perioada de iarnă


În Feng Shui, există 5 elemente esențiale: apa, lemnul, focul, pământul și metalul. Perioada de iarnă este asociată cu cel dintâi element. Apa reprezintă intuiția, cunoașterea noastră interioară, instinctivă. Totodată, iarna este un anotimp Yin, un răstimp al anului dedicat liniștii, reflecției, energizării, prin petrecerea a cât mai mult timp acasă, concentrării asupra unor vise și proiecte de transformare a vieții noastre odată cu sosirea primăverii.

Iarna pământul se odihnește și se pregătește pentru renașterea existenței de-a lungul noului an. Ni se oferă, astfel, un ciclu prielnic introspecției, creării unui spațiu de locuit guvernat de armonie, în stare să ne sprijine echilibrul și evoluția.


Nordul casei și iarna în Feng Shui


Conform Feng Shui, fiecare anotimp este corelat cu o anumită zonă a casei noastre. Iarna își pune amprenta asupra regiunilor locuinței noastre îndreptate către nord, ce sunt conectate cu cariera și călătoria noastră prin viață. Din acest motiv, este important să ne focalizăm către acest spațiu al casei noastre.

Cel mai bun fel de a-ți evalua casa în timpul iernii este să te plasezi în partea de nord a acesteia, să-ți închizi ochii, să-ți alungi din minte orice tip de gânduri, și să te lași pătruns de energia de aici. Încearcă să-ți dezvălui ce are să-ți transmită această regiune a locuinței... O simți ca eliberatoare, pozitivă, ori ca împovărătoare, negativă? Acest spațiu este în dezordine, include obiecte care-ți plac sau nu?
Feng Shui Iarna

Pe de altă parte, nordul locuinței este asociat cu elementul apei, dar și cu rinichii, vezica, urechile, sistemul reproductiv, așa că din punct de vedere al sănătății este vital ca aici efluviile energiei să fie cât mai libere, mai puțin constrânse!

Cele mai potrivite cristale ce se pot amplasa în nordul locuinței pentru a sprijini sănătatea și cariera sunt cele conectate cu apa: obsidianul negru, turmalina neagră și turcoazul. Adăugarea unui element cu apă în mișcare precum o fântână sau un acvariu cu peșți poate stimula energia muncii, sferei tale profesionale. Mai poți aduce în această regiune lucrări de artă, picturi înfățișând apa, cum ar fi cele despre ocean, cascade sau lacuri.


Reamenajarea casei iarna în Feng Shui




Deoarece energia Chi tinde să fie blocată în perioada iernii, poate fi necesar să faci câteva schimbări în locuință. Nu trebuie neapărat să achiziționezi ceva nou! Poate că ai deja ceea ce-ți trebuie... Încearcă, de exemplu, să muți o vază, un ghiveci cu flori,  o pictură, ba chiar o piesă de mobilier dintr-o cameră în alta! Această mică modificare are potențialul să genereze o creștere suprinzătoare a energiei Chi!

Există lucruri în debara, în magazie, pivniță ori sub pat pe care nu le-ai mai folosit de mult timp? Pe când te ocupi de reamenajre, selectare sau reorganizare, poți descoperi o sumedenie de obiecte de care nu mai ai cu adevărat nevoie! Poate că ar trebui să scapi de ele! Praful adunat peste ele poate da naștere unei energii stagnante, de rău augur!

Feng Shui – Cele 49 de zile ale îndeplinirii unei dorințe

Amenajează-ți un loc destinat meditației! Vibrațiile din primăvară și vară sunt pline de energia fierbinte Yang. Energia Yin este, în schimb, liniștită, odihnitoare și contemplativă. Este normal ca în lunile reci ale anului să te angajezi în mai multe activități Yin, precum relaxarea, lectura, audierea muzicii și meditația. Crează-ți un mic sanctuar, cu perne, țesături calde și lumânări pentru a te bucura deplin de această energie revitalizantă!

Corpurile noastre tind să se tensioneze când este frig. Păturile și covoarele călduroase sunt importante în acest context dar, este esențial, totodată, să acorzi atenție felului de textile în care te culcușești! Înconjoară-te cu materiale calde, fine, cum ar fi catifeaua, lâna ori bumbacul cât mai delicat, astfel încât să te încălzească cât mai bine, în profunzime!

Se impune să te asiguri că baia și instalația sanitară sunt în ordine întrucât au de a face cu apa. Fiindcă baia este corelată cu elementul apei, poți să o echilibrezi energetic aducând în ea elementul pământ: un bol cu pietre de râu, prosoape sau un covoraș cu nuanțe de maro.

Nu ignora rolul bucătăriei în casă! Gătitul este o metodă minunată de a infuza o energie caldă, pozitivă spațiului tău de locuit. Supele, ciorbele din legume, mâncărurile organice reprezintă o cale nemaipomenită de a te reconecta cu natura!


Feng Shui: Lumina din casă iarna


Asigură-te că toate ferestrele sunt funcționale, etanșe. Dacă locuieșți într-o casă veche, și ferestrele nu se închid cum trebuie, pune în fața lor draperii cât mai groase pentru a menține căldură înăuntru și frigul în afară!

În caz că nu ai dificultăți cu etanșeitatea ferestrelor, trage dinaintea lor perdelele, draperiile în timpul zilei, astfel încât să profiți cât mai mult de lumina naturală.

Schimbă-ți becurile! întunericul câștigă teren iarna, și consumăm din cauza asta un plus de curent. Acest anotimp pare să fie propice trecerii în revistă a iluminării din locuință. Te poți convinge să schimbi eventual unele becuri cu altele mai eficiente din punct de vedere energetic. De asemeni, poți adăuga câteva becuri în anumite zone ale casei care tind să devină mai întunecate...

Feng Shui: Culorile recomandate în casă


Recomandări Feng Shui pentru perioada de iarnă Recomandări Feng Shui pentru perioada de iarnă Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 13, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.