Ploaia din vise | Interpretare și semnificație vise

În vise, vremea, în general, iar ploaia, în particular, indică emoții, simțăminte puternice din viața reală având conotații atât pozitive, cât și negative.

Astfel, ploaia visată poate reflecta lacrimi, durere, melancolie, tristețe și depresie, însă simbolizează câteodată și purificarea interioară, sufletească, eliminarea unor emoții, energii de rău augur. În unele cazuri, când visezi despre ploaie, ți se exprimă sentimentul că eșți respins sau trădat de cineva drag, iar în altele, ți se vestește fertilitate, prosperitate, belșug, noroc, întrucât apa picată din cer are capacitatea de a revitaliza pământul, a face să rodească o viață nouă.
Vise despre ploaie

O bură, adică o ploaie rară, ușoară, măruntă, sugerează o stare emoțională sau o împrejurare negativă trecătoare, ce va dispare rapid, în ciuda impresiei că va persista.

Furtuna, ploaia răpăitoare, violență, însoțită de un vânt puternic chiar devastator, semnifică o mânie reprimată ori pe cale de a se elibera cutremurătorsau un conflict, un necaz surprinzător din viața lucidă. Poate semnala că te simți copleșit de ceva, cineva. Este necesar să încerci să-ți asumi o atitudine pozitivă în comunicarea cu cei din imediata ta apropiere. Este posibil, în același timp, să fii afectat de o problemă din viață amoroasă ori cea profesională.

Tunetele, fulgerele dintr-o furtună visată sunt asociate și ele cu descărcarea impetuoasă a unei tensiuni interioare, cu o furie ascunsă, dar pot, totodată, să aibă menirea de a-ți atrage atenția față de un lucru important din existența ta, pe care îl treci cu vederea. Fulgerul poate întruchipa și o iluminare, o revelație, dezvăluirea bruscă a ceva notabil, impresionant, poate chiar șocant.

Conform unor cărți de vise, când te vezi în mijlocul unei ploi torențiale, a unei furtuni, ți se prezice ghinion ori ți se atrage atenția asupra faptului că te-ai închis în ține însuți, că nu mai vrei să recunoșți anumite sentimente profunde.

Amplasarea ploii poate avea o semnificație aparte. Se spune că atunci când zăreșți în vis cum plouă înaintea ta, eșți confruntat cu o problemă sentimentală, în dragoste. Când visezi că plouă în spatele tău, înseamnă că ai pus sau vei pune capăt unei relații de cuplu nocive, care te făcea să suferi în mod nejustificat!

În unele interpretario onirice, se zice că grindina, ploaia cu pietre dă de veste că vei pierde pe cineva iubit. În altele, grindina visată îți da de înțeles că trebuie să fii mai receptiv față de ceea ce se întâmplă în jurul tău. Poate că nu ai câștigat încă o perspectivă de ansamblu asupra unui aspect major al vieții tale.

Dacă te visezi prins pe drum de o ploaie cu stropi reci, ești atenționat față de o situație subestimată, pe care trebuie neapărat să o iei în serios.

Visul în care ești afară, în ploaie, sugerează că ești capabil să-ți recunoșți simțămintele și să ți le exprimi deschissau că te simți împovărat de stresul traiului zilnic.

Superstiții despre ploaie

Când visezi că ești ud leoarcă în ploaie, se pare că tinzi să-ți exagerezi, supradimensionezi emoțiile, sentimentele și că te lași ghidat de ele scăpând din frâu indiciile rațiunii, logicii!

Visele de-a lungul cărora alergi prin ploaie îți indică dezideratul de a-ți deschide inima, a-ți mărturisi sentimentele într-o relație de prietenie sau dragoste.

Dacă te-ai visat stând în casă pentru a te feri, adăposti de ploaie, înseamnă că trebuie să te pregăteșți temeinic să abordezi o situație dificlă, crucială ori că nu-ți dai voie să-ți arăți sentimentele față de persoane îndrăgite.

Când privești în vise ploaia prin fereastra casei sau prin parbrizul unei mașini, eșți îndrumat să-ți readuci în minte și în suflet aminitiri fericite, pozitive.

Un vis în care oprirea ploii culminează cu un curcubeu oglindește bucurie, dragoste, speranța, succes, noi începuturi promițătoare, finalizarea unei perioade grele din viața ta.

Zăpadă în vise | Interpretarea și semnificația viselor
Ploaia din vise | Interpretare și semnificație vise Ploaia din vise | Interpretare și semnificație vise Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 09, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.