Cioara din vise | Interpretare şi semnificaţie vise

Asociate în multe culturi ale lumii cu semnele, prevestirile rele și moartea, păsările precum cioara și corbul poartă adeseori aceleași semnificații de rău augur și în vise. Ele pot simboliza și frica de necunoscut, gânduri și simțăminte sumbre, pesimiste, partea întunecată a celui care le visează.

În lumea onirică, moartea corelată cu ciorile poate fi, totuși, una simbolică, reprezentând o componentă a ciclului vieții și renașterii, o parte a inițierii în misterele adânci ale existenței. Din această perspectivă, cioara are un rol pozitiv. Prin acceptarea morții, avem capacitatea de a trăi cu intensitate, din plin!

Ciorile pot întruchipa inteligența, înțelepciunea, în special când te străduieșți să obții ceea ce vrei sau să elimini obstacole din drumul spre obiectivele tale. Se spune, totodată, că îi țin minte multă vreme pe oamenii care le-au atacat ori le-au făcut rău, fiind, din acest punct de vedere, conectate cu punerea la punct a unei răzbunări (a ta contra altora sau a altora împotriva ta!).

Vise despre cioara

Într-o altă interpretare, și din cauza culorii sale negre, cioara din vise este identificată cu un mesager din mintea subconștientă, ce-ți oferă o îndrumare, te ajută să te cunoșți pe ține însuți, îți dezvăluie un potențial interior nebănuit.

În multe cărți de vise, cioara avertizează față de un lucru pe cale să se întâmple, față de o problemă sau sau o boală care te va afecta pe ține sau pe o persoană apropiată. Câteodată, se zice că poate atenționa față de lipsa de onestitate, sinceritate a unei persoane iubite ori a uneia cu care ești gata să inchegi o idilă.

Dacă visezi o cioară într-un cuib, această poate reprezenta partenerul tău de cuplu sau sentimentele sale. Poate că un indiciu neconstientizat despre o eventuală infidelitate a acestuia este scos în evidență pe cale onirică.

Un vis despre o cioară așezată pe ramura unui copac se spune că poate prezice necazuri, încurcături din viitorul apropiat.

Croncănitul unei ciori visate poate denotă vești rele legate de muncă, afaceri, sau un semnal de alarmă despre faptul că te implici într-o acțiune periculoasă.


Visele de-a lungul cărora omori o cioară semnifică în unele interpretări că îți vei învinge dușmanii.

Un stol de ciori visat poate indica dificultăți, bârfe și pierderi financiare. Este necesar să ai mare grijă cum îți gestionezi balanța de venituri și cheltuieli.

Cioara în simboluri, legende şi superstiţii

Din contra, dacă visezi o cioară vorbitoare, aceasta se pare că anunță că vei câștiga o mulțime de bani, probabil datorită unui sfat prețios primit de la cineva acum câtva timp.

O cioară albă zărită în vise este un semn bun, ce-ți dă de înțeles că vei fi apărat de primejdii, că nu trebuie să fii cuprins de temeri într-o împrejurare importantă din viață.




Cioara din vise și zilele săptămânii

Conform unei superstiții occidentale, cioara are o semnificație aparte, specială, în funcție de ziua din săptămână în care a fost visată...

- Luni: Este vremea să faci o schimbare în viața ta, ai la dispoziție o perioadă excelență pentru a începe o afacere, a pune în practică planuri pe termen lung. Riscurile pe care ți le asumi te avantajează. Trebuie să acționezi acum sau niciodată!

- Marți: Este necesar să iei o decizie responsabilă, ce nu mai poate fi amânată. Ai înainte probleme mici, dar le vei rezolva cu ușurință. Trebuie să ceri ajutorul prietenilor, rudelor, întrucât îți pot da sfaturi utile. Poate fi nevoie să dai mai multă atenție studiilor.

- Miercuri: Semn rău, o avetizare să nu faci ceva greșit, un lucru pe care îl vei regreta. Mai multe ciori visate înseamnă că se impune să-ți reevaluezi prietenii. Unii dintre ei te pot trăda sau pot răspândi calomnii despre tine.

- Joi: O veste despre apariția unui nou copil în familie. Se crede că dacă o cioară din vis se uită în dreapta, va fi fată, iar dacă privește în stânga, va fi băiat. Oricum, va fi un copil sănătos, ce se va bucura de fericire și prosperitate în viață. De asemeni, un semn bun, indicând o promovare, obținerea unui job bun.

- Vineri: Cineva acționează împotriva ta, vrea să-ți facă rău, te bârfește. Cu cât cioara este mai mare, cu atât mai serios poate fi impactul negativ. De asemeni, poate să apară o problemă de sănătate.

- Sâmbătă: O dificultate financiară! Poate să se ivească pe neașteptate necesitatea de a plăti cât mai repede datorii vechi, taxe, impozite. Nu este recomandat să te implici în jocuri de noroc și nici să semnezi vreun contract important.

- Duminică: Ți se anunță ceva însemnat! Este nevoie să-ți aminteșți cum arată cioara visată și de ce anume era înconjurată, precum și perioada din zi când ai zărit-o. Ciorile văzute în vis în vreme de noapte indică o primejdie viitoare. Cele din timpul zilei prezic că ți se va întâmpla ceva bun, fericit.

Bufniţa din vise | Interpretare şi semnificaţie vise
Cioara din vise | Interpretare şi semnificaţie vise Cioara din vise | Interpretare şi semnificaţie vise Reviewed by Diana Popescu on februarie 25, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.