De ce ai nevoie de un certificat energetic pentru casa ta, în 2018?


Modul în care folosim energia în imobilele unde muncim și trăim provoacă emisiile de carbon, dioxidul de carbon fiind unul dintre cei mai mari contribuabili la încălzirea globală. Și dacă și ție ți-e milă de planetă mama, vei fi de acord cu mine că o clădire performantă din punct de vedere energetic utilizează mai puțină energie, economisește bani și protejează mediul.


Performanța energetică a  unei clădiri reprezintă energia efectiv consumată pentru a răspunde necesităților legate de utilizarea normală a acesteia, necesități care includ în principal: încălzirea termică și a apei calde de consum, răcirea și ventilarea aerului, precum și iluminatul.

Prin urmare, este important și să controlăm și să păstram condițiile termice în interior pentru a asigura o ventilație suficientă ori de câte ori sunt spațiile interioare ocupate. Dar, avem nevoie de energie pentru a crea și a menține un mediu interior propice activităților noastre.

Clasa energetică a unui imobil este determinată în funcție de etanșeitatea acestuia, a dimensiunilor și calității ferestrelor, pornind de la clasa energetică A (cu un consum minim de energie) până la clasa B, C și D. Cu cât o casă, un apartament se încadrează spre B, C, D cu atât mai mic este, în teorie, prețul sau de vânzare ori de închiriere! În certificatul energetic se menționează consumul total specific de energie (kWh/mp pe an) și indicele de emisii echivalent de dioxid de carbon.

Astfel, emiterea unui document precum acest certificat energetic al unei clădiri era extrem de importantă și, bineînțeles, orice proprietar al unui imobil sau administrator de firmă trebuie să-l dețină.

Cine poate emite acest certificat prețios? Nu altcineva decât specialiștii în domeniu, și anume auditorii energetici atestați. Pentru că  un audit energetic  relevă performanțele unui imobil din punct de vedere termic, specialistul poate propune administratorului, asociației de proprietari și proprietarilor, în speță, măsuri de reabilitare energetice optime printr-o analiza a investițiilor și amortizarea acestora.



Dacă ești proprietarul unui apartament și te interesează un audit energetic pentru locuința ta, poți apela la un auditor de gradul 2, pentru evaluarea energetică a acesteia.
Dacă însă este pe cale să obții recepția unei clădiri ca și administrator  al acesteia este oportun să apelezi la un profesionist de gradul 1.

Asadar, un audit energetic este defapt analiza performanțelor termotehnice ale unei construcții, prin care se  determină daca aceasta este conformă sau necesită o reabilitare termică completă sau parțială.

Documentele necesare intocmirii acestuia sunt- schita apartamentului/ cladirii, din actele cadastrale ori releveul apartamentului, planurile de arhitectura ale fiecarui nivel al imobilului/ si cateva imformatii in plus cum ar fi adresa  si data constructiei imobilului.

Trebuie să  mai știi că, în 2018, poți să obții cu mare ușurință un certificat energetic online al casei tale și în timp record, 24 de ore!  Trebuie doar să găsești profesioniștii potriviți!


De ce ai nevoie de un certificat energetic pentru casa ta, în 2018?  De ce ai nevoie de un certificat energetic pentru casa ta, în 2018? Reviewed by Diana Popescu on martie 19, 2018 Rating: 5

Un comentariu:

  1. La fel mi-au spus si baietii de pe https://www.eproiectedecase.ro/ ,cu ei mi-am facut proiectul pentru casa si sunt tare multumit de rezultat, si acum vad aceleasi sfaturi si pe internet, multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.