Poveste sau banc cu tâlc despre politică

Această poveste cu tâlc sau banc cu miez adânc îți poate dezvălui cum merge cu adevărat politica, care sunt substraturile sale cele mai limpezi...

Un băiețel și-a întrebat, odată, tatăl, om de afaceri de succes, ce înseamnă politica. "Ei bine, fiule", îi răspunse acesta, "Eu merg zi de zi la birou ca să fac bani, deci imaginează-ți că eu sunt Capitalismul. Mama ta se ocupă de treburile și bugetul casei, așa că o poți vedea drept Guvernul. Bona ta, care are grijă de tine și de frățiorul tău, muncește tare mult, și o putem numi Clasa Muncitoare. Tu ești în mijlocul tuturor acestora, așa că te putem considera Poporul. Iar fratele tău mai mic? Îl putem vedea drept Viitorul!"
Poveste cu tâlc despre politică

În acea noapte, băiețelul a mers la culcare cugetând la cuvintele tatălui său. La miezul nopții s-a deșteptat din cauza plânsului fratelui său care, în mod, clar, voia să i se schimbe scutecele. S-a dus în dormitorul părinților săi și și-a zărit mama dormind adânc. Nu a fost în stare să o trezească!

A mers în camera bonei și și-a văzut tatăl făcând dragoste cu aceasta. S-a strecurat pe furiș, tiptil, de acolo, și s-a întors în patul său.

La micul dejun, băiatul i-a zis tatălui, "M-am gândit la ce mi-ai spus și cred că am început să înțeleg cum funcționează politica." Tatăl său și-a ridicat ochii din farfuria sa cu omletă și l-a chestionat, "Mda, cum cu s-a întâmplat asta?"

Băiețelul i-a răspuns, "Mi-am dat seama cum merge treaba în politică. Capitalismul i-o trage Clasei Muncitoare. Guvernul este adormit, Poporul este mințit, iar Viitorul zace într-un mare rahat!"

Tipul de personalitate și opțiunea politică
Poveste sau banc cu tâlc despre politică Poveste sau banc cu tâlc despre politică Reviewed by Diana Popescu on septembrie 02, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.