14 ianuarie: Ziua Internațională a Zmeilor

 Anual, pe 14 ianuarie sunt sărbătoriți zmeii, nu cei despre care este vorba în poveștile clasice cu Sânziana Cosânzeana sau Făt Frumos, ci acei care, multicolori, se înalță și plutesc în văzduh într-un spectacol extraordinar!


Ziua Internațională a Zmeilor își are originea în India, în statul Gujarat, faimos pentru festivalurile sale numeroase din decursul fiecărui an. Locuitorii de aici încep să-și facă zmeie cu câteva luni înainte de această dată, astfel încât să pot atrage cât mai mulți turișți care îi vizitează pe 14 ianuarie.   


14 ianuarie: Ziua Internațională a Zmeilor

Această celebrare, numită "Uttarayan" în limba hindusă, marchează ziua în care iarna ia sfârșit și începe vara. Zmeii simbolizează și viitorul sezon de recoltare, spiritele zeilor care se trezesc din somnul adânc din perioada iernii.


Pe vremuri, înălțarea zmeilor era ceruri era un "sport" rezervat exclusiv nobililor, bogaților, dar în anii recenți a devenit unul accesibil tuturor oamenilor din diverse pături siciale, din toată lumea, inclusiv în țări precum România, Italia, Japonia, Marea Britanie,  Canada, Franța, Indonezia, Australia, SUA, China, ș.a. 


13 ianuarie: Ziua "Transformă-ți visele în realitate"

14 ianuarie: Ziua Internațională a Zmeilor 14 ianuarie: Ziua Internațională a Zmeilor Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 13, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.