17 ianuarie: Ziua Copiilor Inventatori

 An de an, pe 17 ianuarie, Ziua Copiilor Inventatori ne reamintește de potențialul creativ al celor mici. Pablo Picasso spunea, "Fiecare copil este un artist. Problema este cum să rămână artist și după ce crește."


Deși nu posedă o prea mare cunoaștere a mecanismelor lumii, copiii pot avea idei geniale, pot izvodi invenții cât se poate de practice și utile. De fapt, mulți oameni cred că ei pot posedă o creativitate ieșită din comun tocmai din cauza faptului că nu-și dau seama de dificultatea unor lucruri și, de aceea, sunt capabili să-și folosească imaginația, mai neîngrădit, într-o mai mare măsură decât adulții. 

  

17 ianuarie: Ziua Copiilor Inventatori

Data acestei celebrări nu a fost aleasă întâmplător. Pe 17 ianuarie 1706 s-a născut Benjamin Franklin, renumitul om de știință și inventator american. A devenit celebru prin realizările sale inovatoare dar poate puțini știu că, pe când avea 12 ani, a inventat primele aripioare de înot pentru mâini din lume, devenind astfel un model pentru orice copil care visează să facă ceva nemaivăzut.


Alți copii au inventat apoi numeroase chestii importante de care ne bucurăm în prezent cum ar fi înghețata pe băț, trambulina circulară de sărit, înălțat în aer, atât de apreciată de prichindei, și căștile pentru urechi de protejare contra frigului. Poate că unul din cele mai impresionante lucruri inventate de către un copil este limbajul nevăzătorilor, Braille. Louis Braille, cel care l-a pus la punct, și-a pierdut vederea într-un accident tragic la vârsta de numai trei ani și și-a petrecut anii dintâi ai adolescenței sale dezvoltând noul său limbaj pe când studia la Institutul Național pentru Tinerii Nevăzători din Paris. 


Dacă ai copiii, poți fi inspirat să le transformi ziua de 17 ianuarie într-una educațională plină de distracții, haz, de-a lungul căreia să fii cât mai receptiv față de ideile lor aparent trăznite!


16 ianuarie: Ziua Nimicului

17 ianuarie: Ziua Copiilor Inventatori 17 ianuarie: Ziua Copiilor Inventatori Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 16, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.