22 martie: Ziua Internațională a Focii

 Ziua Internațională a Focii, ce are loc anual pe 22 martie, are menirea de a crește conștientizarea despre conservarea acestui animal în toată lumea și este marcată și pentru a se onora acest uimitor mamifer marin. Focile nu sunt numai adorabile, atractive, prezența lor în lume având un impact semnificativ. De asemeni, sunt cele mai vânate mamifere de pe planetă, fiind în pericol de dispariție în curând. 


Această sărbătoare internațională a fost înființată în 1982, când numărul total de specii de focă era deja în declin. Focile au fost tot mai mult victime ale oamenilor, care le-au vânat pentru piele, grăsime și carne. Pentru a se pune capăt acestei brutalități, congresul SUA a inițiat Ziua Internațională a Focii. 

 

22 martie: Ziua Internațională a Focii

Foca este clasificată ca un animal piniped, adică având membre asemeni unor lopeți, adaptate vieții acvatice. Morsa și leul de mare sunt alte două animale pinipede. Foca se diferențiază de celelalte prin faptul că nu merge, de fapt pe membrele sale, deplasându-se, frecvent, pe uscat, pe burta sa, aripile sale ajutând-o să înainteze rapid. Focile, de asemeni, sunt mai liniștite și mai mici decât morsele și leii de mare. 


Focile trăiesc în jurul polului nord și polului sud, în Cercul Arctic și Antarctica.


În 2021, 36 de specii de pinipede au fost recunoscute de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii. 


21 martie: Ziua Internațională a Culorii


Lucruri interesante despre foci


- Există 33 de feluri de foci.


- Grăsimea lor, constând dintr-un strat de sub pielea lor, le ține de cald în apa înghețată. 


- Mustățile focilor le ajută în detectarea prăzilor din apa tulbure.


- Focile trăiesc de la 25 la 30 de ani.  


- Focile mai mici cântăresc circa 100 de kilograme, iar cele mari au peste 3.200 de kilograme. 


22 martie: Ziua "La Fel de Tânăr Precum te Simți"

22 martie: Ziua Internațională a Focii 22 martie: Ziua Internațională a Focii Reviewed by Diana Popescu on martie 21, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.