Dictionar de mitologie online -Litera A 1

-A-gaskw-Spiritul intelept al ciocanitorii la indienii nativi americani. Tata al lui Gluskab
-A-senee-ki-wakw-Rasa de uriasi din piatra creata de Gluskab , la indienii nativi americani.Intrucat au zdrobit animale si au ranit pamantul prin greutatea lor , Gluskab i-a distrus
-A'akuluujjusi - Marea mama creatoare a indienilor nativi americani din tribul Inuit
-Aaron (in ebraica אַהֲרֹן ) -fratele lui Moise si a lui Miriam , primul profet si cel dintai mare preot al lui Yahweh.Initiatorul a trei din cele zece plagi aruncate asupra egiptenilor de catre Dumnezeu.Statutul sau de inalt preot il facea imun fata de pedeapsa divina.Aaron a murit la porunca Domnului , inainte de intrarea in tara lui Israel.
-Aatxe-Spirit rau basc intrupat intr-un taur , care uneori lua forma umana.El iesea din pestera sa numai noaptea , in special atunci cand era furtuna.
-Aaru-Insula mitica din vestul Egiptului , cu ziduri metalice si drumuri amplasate radial catre centrul asezarii.Uneori identificata cu Atlantida.
-Aba-Marele spirit benefic al indienilor americani Choctaw.El a creat omenirea si lacustele.
-Aba-Inka-Zeitatea suprema a indienilor americani Choctaw.
-Abaangui - zeitate a indienilor nativi americani care si-a taiat nasul , acesta a zburat in cer si a devenit luna.
-Abaasy -Locuitori ai lumii subterane in mitologia tribului Yakut.Ei au dinti din metal si calatoresc in grupuri de cate sapte.
-Ababinili -Spiritul focului (diferit de cel al soarelui) la indienii nativi americani
-Abaddon (in ebraica אבדון , Avaddon , insemnand "distrugere")-Unul din locasurile gheenei.In cartea lui Iov este personificarea mortii.Noul testament il defineste pe Abaddon drept "ingerul abisului".
-Abadir-"Tatal atotputernic" , nume dat de fenicieni zeitatii supreme.
-Abandinus-Zeu romano-celtic cunoscut dintr-o inscriptie din Cambridgeshire , Marea Britanie
-Abarimon-In mitologia hindu , poporul Abarimon era constituit din oameni care aveau labele picioarelor intoarse spre spate.In ciuda acestui handicap erau alergatori de neintrecut.
-Abaris (in limba greaca βαρις Ὑπερβόρειος, Abaris Hyperboreios)-Preot al lui Apollo care , cu ajutorul acestui zeu , a zburat din Scitia in Grecia pentru a pune capat unei molimi.Apollo i-a daruit o sageata din aur capabila de a vindeca si de a face oracole.Totodata , sageata il facea invizibil si ii permitea sa zboare.Mai tarziu , Abaris a daruit sageata lui Pythagoras.Este mentionat de Pindar si Herodot cu porecla "hiperboreanul".
-Abarta-Zeu irlandez/celt facand parte din divinitatile create de zeita Danu ( Tuatha Dé Danann )
-Abas (in greaca Ἄβας)-Fiu al lui Lynceus si al reginei Hypermnestra ; tovaras al lui Diomedes , transformat datorita mandriei sale intr-o lebeda de catre zeita Aphrodite (Afrodita) : prieten al lui Perseus
-Abassi-Zeul creator al poporului Efik din Nigeria.Abassi a fost sfatuit de sotia sa sa permita salasuirea unui cuplu uman pe pamant , fara a-i ingadui insa sa procreeze sau sa lucreze , pentru a nu il intrece in intelepciune pe Abassi.Dupa o perioada ,oamenii nu i-au mai ascultat poruncile , iar zeul i-a ucis pe barbat si pe femeie , supunandu-i la chin si discordie pe urmasii lor.
-Abatur-Creatorul/tatal demiurgilor in gnosticism
-Abba-Barbat sfant talmudic care , desi nu a fost numit rabin , poseda puteri spirituale sau tamaduitoare.
-Abba Amona-In limba aramaica "Tatal , Mama" , cuplul divin suprem din Cabala
-Abbas ( in araba عباس , cu semnificatia "auster")-Unchiul lui Muhammad (Mohamed) si fiul lui Abd al-Muttalib , bunicul lui Muhammad (Mohamed).A murit in anul 32 dupa Allah (654 e.n.).Stramosul dinastiei Abbasid , care a condus in Baghdad intre anii 750 si 1528.
-Abbaye -Intelept talmudic si vindecator popular .Abbaye l-a pacalit pe rabinul Acha , cu ocazia exorcizarii unui demon din casa sa de studiu.
-Abdallah (in araba عبد الله , cu semnificatia "servitorul Domnului") -Tatal lui Muhammad (Mohamed), fiul lui Abd al-Muttalib.Era atat de frumos incat , atunci cand s-a insurat cu Amina ,a frant inimile a 200 de virgine disperate din dragoste.A murit inainte de a i se naste fiul.
-Abdals-Nume dat de musulmani unor persoane misterioase a caror identitate este cunoscuta numai de catre Domnul si datorita carora lumea este apta sa isi continue existenta.Cand una dintre aceste persoane moare , Dumnezeu numeste o alta , pentru a ocupa locul vacant.
-Abderus (in greaca βδηρος)-Prieten al lui Heracle (Hercule) , devorat de iepele lui Diomedes , in timp ce le pazea.Legenda spune ca Heracle a intemeiat orasul maritim Abdera in memoria prietenului sau disparut.
-Abdiel (in ebraica עֲבְדִּיאֵל , cu semnificatia "servitorul Domnului)-Ingerul credincios care i-a tinut piept Satanei atunci cand acesta a indemnant ingerii sa se revolte ( conform operei "Paradisul pierdut' de J.Milton)
-Abdrianahoabu - membru al familiei de zeitati Zankary din Madagascar.Abdrianahoabu este zeita inaltimilor , care coboara pe pamant pe un lant de argint.
-Abdu'r-Rahman - Fiul lui Abu Bakr , indragostit de si casatorit apoi cu fiica lui Abu Sufyan , inamic de frunte al Profetului Muhammad (Mohamed).Abdu'r-Rahman se alatura socrului sau in jefuirea caravanelor musulmanilor pana cand este convertit ,alaturi de sotia sa ,la islamism de catre propriul sau tata.Dupa convertire apara Islamul impotriva lui Abu Sufyan.
-Abel-Fiul mai tanar al lui Adam si al Evei , ucis de fratele sau Cain din cauza geloziei provocate de faptul ca sacrificiul adus de Abel Domnului , constand dintr-un miel , a fost acceptat , in timp ce sacrifiul agricol al lui Cain a fost refuzat
-Abellio-Zeul galez al merilor
-Abeona-zeita romana protectoare a calatorilor care pleaca , ocrotitoare a tuturor deplasarilor efectuate de fiintele umane
-Abere-Demonita melanisiana
-Abgal-Sapte barbati intelepti sumerieni , insotitori ai zeului Enki.Ei au aparut din apa dulce Apsu si sunt descrisi ca niste oameni-peste
-Abhean-Zeu irlandez /celtic , cantaret la harpa , facand parte din divinitatile create de zeita Danu (Tuatha Dé Danann)
-Abhijit-In mitologia hindu , una din cele 27 de constelatii , numite "Nakshatras".
-Abigail (in ebraica אֲבִיגָיִל , cu semnificatia "bucuria tatalui ei" sau "fantana bucuriei")-Sotia lui David (I Regi 25:3)
-Abigor-In mitologia iudeo-crestina , Abigor era unul din demonii de rang inalt.El conducea zonele infernale subpamantene, era demonul razboiului , si putea impartasi secretul victoriei in lupta in schimbul sufletului printului conducator de osti.Era infatisat zburand pe un cal inaripat.
-Abinadab - Levit in casa caruia chivotul Domnului a fost pastrat timp de 20 de ani ( I Regi 7:1)
-Abira-Zeu creator al poporului Antioquian din Columbia
-Abisul-Apele primordiale dinaintea creatiei.Interpretat si ca taram al mortilor , loc in care vietuiesc spiritele rele si sufletele celor pacatosi.In escatologia tarzie evreiasca , unul din cele sapte compartimente ale Gheenei.
-Abner-General din armata lui Saul , omorat datorita unei tradari.
-Abnoba-Zeita romano-celtica a raului si a padurii.Totodata si zeita a vanatorii (asemeni zeitei romane Diana)
-Abora-Zeu suprem al cerurilor pe insula Palma din arhipelagul insulelor Canare
-Abracadabra-Cuvant magic ,considerat de unii fara vreo semnificatie semnatica , interpretat de altii ca provenind din contractia cuvintelor blestemului "abrek ad habra" sau din numele zeului Abraxas sau Abrasax.
-Abraham (in ebraica אַבְרָהָם )(Avraam)-Creator al poporului evreu , Abraham este considerat al doilea profet dupa Moise in traditia rabinica.Dumnezeu il trimite catre "tara fagaduintei" si ii promite ca acea regiune va fi a lui si a urmasilor sai.Are mai intai un fiu pe nume Ismail cu slujnica sotiei lui , Agar ;insa , adevaratul mostenitor este Isaac , pe care il naste sotia sa Sara , in ciuda varstei inaintate.Dumnezeu , pentru a-i pune la incercare credinta , ii cere sa-l jertfeasca pe Isaac , insa opreste , apoi, jertfa.
-Abrakax-Zeu din Asia Mica , stapanitor peste cele 365 de duhuri care reprezentau zilele unui an.
-Abraxis-Inger mentionat in traditia gnostica , care apare mai tarziu pe amulete evreiesti si in angeologia medievala evreiasca
-Abred-In mitologia celtica , zona intermediara intre cele trei nivele ale existentei, guvernata de zeul Gwyon.
-Absalom (Abesalom)-Al treilea fiu al lui David care , pentru a razbuna violul sorei sale Tamara , il ucide pe fratele sau vitreg Amnon.In urma razvratirii sale fata de David , fuge din Ierusalim .Sfarseste ucis de catre varul sau Ioab , in timp ce statea atarnat de un copac , cu parul incalcit in crengi.
-Absu- In cosmologia caldeeana , Absu reprezinta spatiul imens ca sursa primordiala a apelor in care vietuieste Ab , parintele apelor si domnul intelepciunii
-Abu Jahl-"Tatal ignorantei". Adevaratul sau nume era Amr ibn Hisham din Mecca.A fost cunoscut pentru dispretul pe care l-a aratat fata de Muhammad (Mohamed)(Coranul 22:8).
-Abuk-Conform mitologiei Dinka , din Sudan , prima femeie de pe pamant.Abuk este zeita gradinilor si a femeilor , mama a lui Deng , avand o emblema care infatiseaza un mic sarpe.
-Abundantia-Zeita romana minora a belsugului , prosperitatii si norocului.Ea detinea "cornul abundentei" , cu ajutorul caruia impartea grane si bani.
-Abydos-Orasul sfant al lui Osiris in care , asemeni altor faraoni , a fost ingropat acesta
-Ac Yanto-Zeul maya al oamenilor albi.
-Acacallis - Fiica a regelui Minos si a sotiei sale , Pasiphae ; sora cu Xenodike, Ariadne (Ariadna) si Phaedra.Prima dragoste a lui Apollo , in urma relatiei cu acesta dand nastere gemenilor Phylacis (Phylacides) si Philandros (Philander). De asemeenea , mama a lui Cydon , Miletos si Oaxos.Nemultumit de legatura ei cu Apollo , Minos o surghiuneste in Libia , unde il naste pe Garamant.
-Academus (Akademos) - erou din Attica , cunoscut pentru faptul ca i-a ajutat pe Castor si Pollux sa isi regaseasca sora atunci cand aceasta a fost rapita pentru intaia oara.In memoria lui, Platon si-a numit scoala "Academie".
-Acadine-Fantana cu proprietati magice , conform lui Diodorus Siculus.In aceasta fantana erau aruncate scrierile ; daca erau false sau copiate , ele se afundau in apa ; daca erau originale , ele pluteau.
-Acala-"Nemiscatorul".Divinitate din buddhismul indian , "protector al invataturii".Imaginea sa era amplasata sub temple , pentru a-i indeparta pe cei ostili doctrinei buddhiste.Este infatisat cu trei ochi si sase brate , scrasnind din dinti ; tine in maini o sabie , un fulger , un topor si un lat.
-Acamas-Fiu al lui Theseus (Tezeu) si Phaedra.A luat parte la razboiul toian , fiind unul dintre razboinicii care au patruns in cetate ascunsi in calul troian.
-Acan-Zeu al vinului in mitologia Maya.
-Acantha- In mitologia greaca , spirit al salcamului , anterior o nimfa iubita de zeul soarelui , transformata dupa moarte intr-un copac iubitor al soarelui.
-Acanthis- Sora a lui Acanthus , transformata intr-o cinteza de catre zei , atunci cand plangea moartea fratelui ei.
-Acanthus-Fiu al lui Autonous si Hippodamia.Sfasiat in bucati de catre caii tatalui sau.
-Acarnan-Fiul lui Alcmaeon .Dupa moartea tatalui sau , a fugit in sudul Epirusului.
-Acastus-Regele din Iolcus , fiu al lui Pelias , a fost unul dintre argonauti.Consoarta sa , Astydamea s-a indragostit de Peleus , care nu i-a impartasit iubirea.Acastus a incercat sa il ucida pe Peleus , dar , la interventia lui Hermes , tentativa lui a esuat.
-Acat-Zeul maya al desenatorilor de tatuaje.
-Acatist-Pomelnic cu nume ale unor persoane , de obicei din aceeasi familie , inmanata preotului ortodox in vederea rugaciunii .Slujba in biserica crestina ortodoxa , de slavire a Domnului si a Fecioarei Maria.
-Acca Laurentia-In mitologia romana , femeie desfranata si amanta a lui Hercules.S-a maritat cu bogatasul Tarutius , iar dupa moartea acestuia a impartit banii lui poporului roman.Drept urmare , Romanii participau la sarbatoarea Larentalia (posibila sarbatoare a mortii in cinstea zeitei Larentia) pe 23 decembrie.Intr-o alta varianta , Acca Laurentia este sotia lui Faustulus ,pastorul care i-a crescut pe gemenii Romulus si Remus.
-Achaean-Din Achues , fondator al regiunii Achaea din Grecia
-Achates-Prieten si tovaras de calatorie al lui Aeneas
-Acefali-Fapturi din Libia ,descrise de Herodotus si Josephus , ale caror capete puteau fi despartite de corp (purtandu-le uneori in maini) sau care le erau amplasate pe piept.Ajunsesera in aceasta situatie datorita sfadei cu zeii care in cele din urma i-au decapitat.
-Acestes-Erou troian care a fondat asezarea Segesta din Sicilia.Intr-o intrecere cu arcul a slobozit o sageata cu o forta atat de mare , incat aceasta a luat foc.L-a ajutat pe Aeneas (Enea) la sosirea acestuia in Sicilia , dupa peregrinarile sale.
-Acha-Intelept talmudic, vindecator popular si exorcist.
-Achaemenides-Unul din tovarasii lui Odysseus (Odiseu), ramas in Sicilia impreuna cu ciclopii.Recuperat de Aeneas (Enea) la popasul sau pe insula.
-Achaeus -nepot al lui Erechtheus , stramos al achaeanilor.
-Achall -Intr-una din legendele irlandeze , Achall iubea o sora care a murit de durere la aflarea vestii uciderii fratelui ei in razboi.
-Achates - Prieten si tovaras fidel al lui Aeneas (Enea).
-Achelois -In mitologia greaca , zeita a lunii (care alina durerile), al carei sacrificiu a fost ordonat de catre Oracolul Dodonian.
-Achelous - In mitologia greaca , cel mai in varsta fiu al lui Oceanus si Tethys , zeu al raului cu acelasi nume si protector al tuturor apelor curgatoare.S-a luptat cu Heracles (Hercule) pentru printesa greaca Deianira ; in ciuda faptului ca a luat mai multe forme pe parcursul luptei (inclusiv cea a unui taur) a fost in cele din urma infrant.Heracles (Hercule)i-a rupt unul din coarne , iar nimfele l-au transformat in Cornucopia (corn al abundentei).Achelous este reprezentat de obicei cu un trup de taur cu tors uman , si cu o fata barboasa , dar si ca un batran carunt cu coarne.
-Acheri -Conform traditiei populare din India , Acheri este fantoma unei fetite , care coboara noaptea din munti pentru a bantui si a aduce boala asupra copiilor din asezarile umane.Protectia impotriva acestei amenintari consta purtarea unei ate rosii in jurul gatului copilului.
-Acheron-fluviu din infern , parcurs de sufletele celor morti in barca lui Caron
-Acherusia - Pestera de la marginea Pontusului , prin care Heracles (Hercule) l-a scos din infern pe Cerberus (Cerber).
-Achilles (in greaca χιλλεύς)(Ahilleus ,Ahile) - Fiu al muritorului Peleus si a nereidei Thetis.Cel mai viteaz luptator din razboiul Troiei , erou al "Iliadei" lui Homer.Thetis a incercat fara succes sa il faca nemuritor.Intr-o prima varianta , Thetis si-a uns fiul cu ambrozie si l-a amplasat deasupra unui foc pentru a-i arde zonele muritoare ; a fost intrerupta de Peleus , furia facand-o sa ii paraseasca pe loc atat pe tata cat si pe fiu.Peleus a dat baiatul in grija centaurului Chiron , care l-a crescut si l-a educat pe Achilles.Intr-o alta varianta , Thetis si-a tinut fiul de un calcai si l-a cufundat in apele raului Styx; intrucat calcaiul nu a fost atins de apele raului , el a devenit zona vulnerabila a lui Achilles. Cand Achilles era doar un baiat , profetul Calchas a prezis ca Troia nu va putea fi cucerita fara ajutorul sau.Stiind ca daca va participa la razboiul troian Achilles va muri , Thetis l-a trimis la curtea lui Lycomedes, in Scyros , unde a trait deghizat intr-o tanara femeie.In aceasta perioada a avut o relatie cu fiica lui Lycomedes, Deidameia , impreuna cu care a avut un fiu , Pyrrhus (sau Neoptolemus).Deghizarea lui Achilles a fost data in vileag de catre Odysseus , care le-a expus obiecte de lupta femeilor din palat , Achilles fiind singura "fata" fascinata de arme si scuturi.Apoi , Achilles a mers de bunavoie spre Troia , conducand o oaste a tatalui sau , Myrmidons, insotit de tutorele sau , Phoenix si de prietenul sau apropiat , Patroclus.La Troia Achilles s-a distins drept un luptator de neinvins.Intrucat Agamemnon i-a luat prada de razboi din Lyrnessos , femeia Briseis , Achilles s-a infuriat si a refuzat sa mai lupte.Prietenul sau Patroclus a luptat purtand armura fiului lui Thetis si a fost ucis de eroul troian Hector , care il confundase cu Achilles.Drept urmare Achilles a pornit din nou la lupta , ucigandu-l pe Hector.In cele din urma , fiul lui Priam , Paris , ajutat de Apollo , l-a ranit de moarte cu o sageata care i-a strapuns calcaiul vulnerabil.
-Achimi-In mitologia africana , fiul lui Itherther si Thamuatz , primele fiinte vii de pe pamant.Fiind un animal salbatic si aventuros , si-a parasit parintii si a fost cat pe ce sa fie prins atunci cand si-a facut aparitia intr-un sat al oamenilor.O albina inteleapta l-a sfatuit sa intre in slujba oamenilor , intrucat acestia ii puteau da hrana din belsug si il puteau apara de lei.Hotarat sa ramana independent , Achimi se reintoarce la parintii sai , si , intr-o criza de furie isi ucide tatal si se impreuneaza cu mama si cu sora lui.
-Achiyalatopa -Monstru gigantic ceresc din mitologia indienilor nativi americani Zuni
-Achor-Conform lui Pliniu , zeitate invocata de Cireneanieni pentru a se apara de bolile aduse de insecte
-Achtan-Eroina irlandeza care l-a strapuns pe regele Cormac
-Achtland - In legendele celtice , regina nemuritoare care nu putea fi satisfacuta de barbatii muritori , care si-a luat drept urmare ca sot un gigant
-Acidalia-Epitet dat zeitei Aphrodite (Afrodita), dupa un izvor cu acelasi nume din Boeotia in care obisnuia sa se imbaieze.
-Acis-Tanar pastor sicilian considerat a fi fiul lui Dionysus.Era in relatii de dragoste cu Galatea , insa rivalul sau , ciclopul Polyphemus (Polifem) l-a ucis lovindu-l cu un bolovan.Galatea i-a transformat sangele in izvorul care ii poarta numele.(Conform Ovidiu , "Metamorfozele")
-Accla-In mitologia incasa , nume dat virginelor soarelui sacru.In timpuri neprielnice , acestea se sacrificau de bunavoie pentru a-i imbuna pe zei.
-Acmon-Tovaras de calatoriel al lui Eneas (Enea).
-Acoetes-Carmaci al unei nave grecesti pe care calatorea , deghizat intr-un tanar , zeul Dionysus.Acoetes l-a recunoscut pe zeu si s-a opus planurilor marinarilor de a-l rapi pe acesta.Dionysus si-a aratat adevarata infatisare si i-a transformat pe marinari in delfini.Acoetes a fost crutat si a fost inscaunat preot la Naxos.
-Acolmiztli - Zeu aztec al lumii subpamantene.
-Acolnahuacatl - Zeu aztec al lumii subpamantene.
-Acoran-Zeu suprem al poporului berber Guanche de pe insula Gran Canaria , din arhipelagul insulelor Canare
-Acrisius (Akrisios)- Rege al Argosului care si-a inchis fiica , Danae intr-un turn impenetrabil de bronz , intrucat i se profetise ca va fi ucis de fiul fiicei sale.Atotputernicul Zeus s-a coborat intr-o ploaie de aur asupra lui Danae , din unirea celor doi rezultand baiatul Perseus (Perseu).Afland despre copil , Acrisius a inchis mama si copilul intr-un cufar de lemn pe care l-a lasat sa pluteasca in voia valurilor marii.Cu ajutorul lui Poseidon , Zeus i-a trimite pe cei doi pe insula Seriphos , lasandu-i in grija pescarului Dictys.Ajuns la maturitate , Perseus a fost insarcinat de catre regele Polydectes sa ucida Gorgona (Medusa).Dupa incheierea cu succes a acestei sarcini Danae impreuna cu Perseus s-au reintorc in Argos , unde , participand la un concurs de atletism , Perseus l-a ucis accidental pe Acrisius , cu un disc aruncat in timpul competitiei.
-Actaeon - Nepot al lui Cadmus , legendar vanator din mitologia greaca.In timpul unei vanatori , el se rataceste in padure si o vede pe zeita Artemis facand baie intr-un helesteu , inconjurata de nimfe.Furioasa , intrucat fusese vazuta dezbracata de catre un muritor , il transforma pe Actaeon intr-un cerb.Desi isi da seama in cele din urma ca a fost preschimbat in cerb , nu reuseste sa evite sa devina prada vanatorii organizate de el insusi.
-Actor-In mitologia greaca , rege peste Opus din Locris.Tatal lui Menoetius si Astyoche.
-Acuecucyoticihuati- Zeita azteca a oceanului , guvernand peste ape si rauri , asociata cu zeita Chalchiuhtlicue.Era invocata de femeile aflate in chinurile facerii.
-Ad-Oras si popor din sudul Arabiei.Intrucat au refuzat sa asculte sfaturile profetului Hud , care ii avertizase ca trebuie sa se converteasca la islamism , Domnul i-a distrus in intregime. (Coranul 7:63, 89:5)
-Adaheli - In regiunea Orinoca din Caraibe , personificare a soarelui.Ingrijorat de faptul ca nu exista fiinte umane pe pamant , el coboara din ceruri si , curand dupa aceea , oamenii se nasc dintr-un caiman.Femeile erau foarte frumoase , insa unii dintre barbati erau de o uratenie extrema , asa incat poporul se desparte , cei hidosi indreptandu-se catre est , iar cei aratosi catre vest.
-Adaili -Zeu al soarelui pentru poporul Arawakdin din Guyana.Atunci cand zeul cobora pe pamant , era numit Arawidi.
-Adam-(In ebraica , "pamant rosu") Prima fiinta umana , zamislita de Dumnezeu in ultima zi a creatiei (Facerea 1-2).A fost plamadit dupa imaginea Domnului , din pamant.Pentru a nu ramane singur , Domnul ii da o insotitoare , pe Eva , creata din una din coastele sale.Adam si Eva stapaneau peste toate fapturile , dar , datorita nesupunerii , ei au fost alungati din gradina Edenului , si au fost condamnati sa munceasca pentru a-si duce traiul pe pamant.Adam a murit la varsta de 930 de ani.


Copyright © diane.ro

 Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei :

Simboluri si talismane antice egiptene 

Qetesh , zeita egipteana a dragostei 

Dictionar de mitologie online -Litera A 1
Dictionar de mitologie online -Litera A 1 Dictionar de mitologie online -Litera A 1 Reviewed by Diana Popescu on octombrie 16, 2008 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.