Dictionar de vrajitorie - Litera D



-Dagdyne - Ac magic de cusut al vrajitoarelor.

-Dansul flacarii - Exercitiu in tehnica controlului mintii constand din manipularea de la distanta a flacarii unei lumanari .

-Dedicare - Spre deosebire de initiere , ceremonie prin care o persoana este primita intr-un grup sau ordin de vrajitori , dedicarea unui vrajitor este procesul in care o persoana accepta vrajitoria drept cale unica , si jura sa studieze si sa invete pentru a atinge stadiul de adept a unei anumite traditii magice.

-Dehev - Sud.

-"Deja vu " - "Deja vazut" . Senzatie sau iluzie stranie de a fi vazut sau trait ceva anterior momentului vizualizarii sau trairii lucrului respectiv.

-Demon - Entitate non-fizica numita si elementar , inger , deva.In mitologia crestina , demonul reprezinta o entitate malefica guvernata de Satana.

-Deosil - In vrajitorie , sensul acelor de ceasornic.Cele mai multe ritualuri si ceremonii si incantatii apeleaza la miscarea deosil , intr- un anumit punct al desfasurarii lor.

-Deschide - (A deschide un cerc). A elimina sau dezlega limitele unui Cerc care a fost creat la inceputul unui ritual ; a finaliza ritualul prin anularea spatiului sacru al cercului.

-Deva - 1.Energie sau forma spirituala care creaza un arhetip al realitatii la un nivel superior al existentei.Orice provine din natura sau este realizat de om constiute o deva.2.Fiinte angelice sau luminoase , posedand o mare inteligenta.Ele directioneaza energiile naturii si o indruma , datorita cunoastiinelor pe care le au despre Planul Divin.

-Devadasi - Practica religioasa din sudul Indiei , incluzand Andhra Pradesh , in care parintii dau o fiica in casatorie zeitatii unui templu. Acest lucru are loc de obicei inainte ca fata sa ajunga la varsta pubertatii , ea urmand sa devina o prostituata pentru membrii castei superioare.O astfel de fata , numita jogini , nu are dreptul de a se alatura unui barbat intr-o casatorie reala.

-"Devoca" - (in engleza , "devoke") A multumi unei zeitati pentru ca a raspuns ritualului de invocare si a o invita sa ramana sau sa plece dupa cum ii este vointa.

-Dewianath Cymry - Paganism (vrajitorie) wels precrestin.

-Dezlegare / Deschidere - (in engleza , uncasting) Deschiderea unui cerc la finalul unui ritual magic.

-Diavoli - In crestinism , ingerii "cazuti" aliati cu Lucifer.Vrajitorii si paganii nu cred in mitologia crestina.

-Dincolo de val - Termen referitor la "realitatile " care nu pot fi percepute prin cele 5 simturi , precum ingeri , fantome , entitati spirituale.

-Directii - Sau "patrare " , sferturi. Est , sud , vest , nord si centru.Fiecare directie corespunde unui element primar si are puteri si proprietati specifice."Centrul" reprezinta centrul cercului.

-Divinatie - Practica de "citire" a viitorului prin folosirea unor instrumente precum tarotul , runele si "I ching".Prin divinatie se culeg informatii din inconstientul colectiv asupra naturii oamenilor , locurilor , lucrurilor si evenimentelor din trecut , prezent si viitor.Divinatia este utila in vrajitorie pentru ca poate releva care sunt perioadele favorabile pentru anumite ritualuri specifice.

-Doamna - (Lady) . Titlu de onorare al Zeitei.

-Dolmen - Blocurile de piatra celtice avand aparenta unor altare , formate din doi stalpi sustinand un bloc orizontal din piatra.Numit si Cromlech , folosit de celti ca loc de inmormantare , dolmenul este utilizat uneori de catre grupuri de vrajitori ca spatiu al puterii.

-Domn - (Lord) .Titlu de onorare al Zeului.

-Druid - Druizii erau numiti de catre celti "oamenii intelepti".Desi nu exista dovezi in acest sens , s-a transmis pe cale orala faptul ca druizii ar fi avut o traditie ezoterica , practicile lor oculte fiind ascunse celorlalti oameni.Au fost mentionati de autori romani precum Strabo, Diodorus, Posidonius si Julius Caesar ca practicand ritualuri religioase sangeroase.

-Druidism - Una din religiile majore din spatiile celtice , in perioada dintre anul 3000 i.e.n. si 300 e.n. , constand in special din venerarea stejarului si a vascului.

-Dualism - In teologie , divizare a tuturor fiintelor si lucrurilor divine in doua categorii : masculin - feminin , pozitiv-negativ , lumina - intuneric , cald -rece , zeita - zeu.

-Dwyrain - Nord.


Copyright ©diane.ro


----------------------------------------------------------------------------------

Dictionar de vrajitorie online de la A la Z

A..B..C..D..E..F..G..H..I..K..L..M..N..O..P..R..S..T..V..W..X..Y..Z

-----------------------------------------------------------------------------------

Surse :
A Dictionary of Witchcraft...Glossary of the Craft...Reclaiming: Witchcraft Glossary...Bewitching Ways' Wiccan Glossary...Magic Dictionary Witchcraft Dictionary...Witch's Brew - Witchcraft Dictionary ...Witch's Dictionary...About.com



Dictionar de vrajitorie - Litera D Dictionar de vrajitorie - Litera D Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 03, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.