Trandafirul, simbolul iubirii | dragostei ?


Trandafirii rosii

Desi rosul este culoarea favorita in alegerea unui trandafir , de cele mai multe ori , semnificatia trandafirilor rosii este negativa.In crestinism , trandafirul rosu este un simbol al sangelui si agoniei lui Isus.In mitologia greaca , el reprezinta dorinta pasionala , intrucat se spunea ca Aphrodite (Afrodita) a varsat sange pe un trandafir alb atunci cand incerca sa -si ajute iubitul ranit , Adonis.In Persia , se crede ca petalele cazute ale unui trandafir rosu dintr-o gradina sunt un semn de nenoroc.In cultura moderna , trandafirul rosu a devenit o expresie aproape universal acceptata a dragostei profunde si a respectului.

Trandafirii roz

Printre semnificatiile controversate ale trandafirului roz , cea mai raspandita este aceea ca acesta reprezinta gratia si delicatetea.Trandafirii roz sunt folositi adesea pentru a spune "Multumesc" , ei fiind un simbol al recunostiinteo si respectului.Trandafirii de un roz deschis semnifica admiratia si simpatia.In mitologia romana , trandafirii roz au o semnificatie negativa, simbolizand durerea, suferinta si moartea..Atunci cand Rhoanthe a incercat pe cai necinstite sa devina zeita vanatorii si protectoarea femeilor , Apollo a transformat-o intr-un trandafir roz.

Trandafirii albi

Trandafirii albi au semnificat respectul si modestia inca din perioada crestina medievala.In acea vreme , Fecioara Maria era adesea reprezentata ca un trandafir alb simbolizand puritatea.In Wales , trandafirii albi sunt un insemn al inocentei si tacerii , fiind adesea vazuti pe mormintele unor copii.In traditia indienilor nativi americani , trandafirul alb inseamna securitate si fericire , el fiind specific obiceiurilor de nunta.

Trandafirii galbeni

In cultura moderna , trandafirii galbeni sunt o reprezentare a bucuriei, fericirii , satisfactiei si libertatii .In folclorul islamic , se crede ca trandafirul galben este un simbol al inselaciunii, amagirii si adulterului.

Trandafirii portocalii

Trandafirii portocaliu sunt rezultatul unei combinari genetice a trandafirilor rosii si galbeni.De aceea , ei reprezinta o impletire de entuziasm pur si dorinta pasionala.

Trandafirii roz cu galben

Trandafirii pe ale caror petale se amesteca culorile roz si galben semnifica in mod traditional prietenia si sociabilitatea.

Buchetul de trandafiri rosii si galbeni

Trandafirii rosii aranjati intr-un buchet cu cei galbeni semnifica bucurie si fericire in toate aspectele unei vieti.

Buchetul de trandafiri albi si rosii

Atunci cand trandafirii rosii sunt amestecati intr-un buchet cu cei albi , acest lucru denota unitate, intelegere si interese comune.Aceasta semnificatie apartine regelui Henry al VII-lea , care a creat simbolul grafic numit "trandafirul Tudor".Acest insemn este alcatuit dintr-un trandafir alb deasupra caruia este reprezentat un trandafir rosu.Trandafirul Tudor era emblema caselor de York si Lancaster si un simbol al incheierii razboiului celor doua roze.


Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Limbajul florilor.Dictionar de simboluri florale

Legendele margaretei

Legendele gladiolei
Trandafirul, simbolul iubirii | dragostei ? Trandafirul, simbolul iubirii | dragostei ? Reviewed by Diana Popescu on mai 07, 2009 Rating: 5

2 comentarii:

  1. atunci cind cineva sau alt cineva daruie tandafiri unui om drag , sau daca un baiat tia daruit nuste trandafiri albi, inseamna ca sa indragostit din prima vedere...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am scris si eu un articol legat de Trandafiri, dar al tau ofera si semnificatia culorilor. Nota 10 pentru articol.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.