Talismanul lui Mercur




Talismanul lui Mercur ofera protectie in comert , afaceri si activitati lucrative.Daca este ingropat dedesuptul unui magazin , atelier sau fabrici , el are darul de a atrage clientii si prosperitatea.
El apara impotriva atacurilor de epilepsie si a nebuniei si protejeaza impotriva mortii prin otravire sau a tradarii.Asezat sub perna in timpul somnului , poate inspira vis profetic.
De asemeni , Mercur este asociat cu negocierile cu avocatii , arhivistica , angajarea de personal , invatarea limbilor straine , scrierile literare , invatatura , contabilitatea, folosirea mijloacelor media si vizitarea prietenilor.

Pentru confectionarea unui talisman al lui Mercur este necesar un aliaj compus din argint , cositor si mercur.

In centrul fetei talismanului se graveaza imaginea unui caduceu inaripat cu doi serpi inlantuiti.Pe revers , este gravat un cap de caine , inclus intr-o stea cu sase colturi (steaua lui David) , inconjurata , la randul ei , de literele din alfabetul magilor corespunzatoare numelui Raphael ( sau Pi - Hermes), geniul planetar sau ingerul lui Mercur.

Pentru crearea talismanului trebuie aleasa o zi de miercuri ( zi consacrata lui Mercur , “Mercurii Dies”) , atunci cand luna , la inceputul evolutiei ei , trece prin primele grade ale Gemenilor si Scorpionului si este intr-un aspect favorabil fata de Saturn si Mercur.

Conform Tabelului Epactelor , la inceputul evolutiei lunare , luna trece in cea de-a patra zi prin primele 10 grade ale Gemenilor , si in cea saptesprezecea zi prin primele grade ale Scorpionului.Daca una dintre aceste doua zile este miercuri si daca luna este intr-un aspect favorabil cu Saturn si Mercur . atunci aceasta zi este potrivita pentru crearea talismanului.
Comform Tabelelor orelor , intervalele de timp ale zilei de miercuri guvernate de Mercur sunt : de la pranz pana ora 13 , 19 – 20 , 2-3 am (a doua zi) , si 9-10 am (a doua zi).

Consacrarea talimanului lui Mercur consta in expunerea acestuia la fumul rezultat din arderea de benzoe (o rasina mirositoare) , nucsoara si storax (o rasina aromatica extrasa din Soldanella / degetarut) .Acest amestec este ars cu tulpine uscate de crini , narcise , magheran si fumarita (Fumaria officinalis) , intr-un vas din lut.Apoi , talismanul este amplasat intr-un saculet din matase rosie , urmand sa fie purtat la gat.


Influenta planetei Mercur este asociata cu vitalizarea creierului , a sistemului cerebral si al celui respirator.Se spune ca purtatorul unui astfel de talisman poate beneficia de imbunatatirea memoriei , a simtului artistic , a capacitatii de a compune in scris , amplificarea puterii de intelegere si cunoastere , crearea talentului de a gasi comori , facilitarea comunicarii spirituale , a magnetismului personal si a succesului.


Articole despre talismane in blogul Dianei:

Talismanul lui Saturn

Talismanul lui Jupiter

Simboluri si amulete antice egiptene
Talismanul lui Mercur Talismanul lui Mercur Reviewed by Diana Popescu on august 16, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.