Efectul “printesa” sau fite de pitipoance

Efectul sau sindromul printesa este o maladie spirituala care bantuie prin mintile si sufletele a milioane de femei din toata lumea. Astfel de exemplare ale sexului frumos se cred, de obicei, mai frumoase sau mai sexy decat sunt cu adevarat, sunt obtuze fata de realitatea care le inconjoara, se vor/cred admirate de toti barbatii, se chinuiesc pana la transpiratie sa fie in centrul oricarui eveniment si, desigur, se asteapta sa fie tratate precum niste printese. Catalogate in Romania drept pitipoance, aceste exemplare umane au aparut ca efect al tabloidelor si interesului media fata de stralucirea aparenta si seaca a unor pseudovedete feminine cu pretentii si fason. Adica, pe-afara e vopsit gardul, si-nlauntru leopardul! Sau cum spunea sireacul Maiorescu, “forme fara fond”.

Femeile expuse efectului printesa / pitipoanca

fite de pitipoance
- Femeile rasfatate
- Femeile care incearca sa se asemene prea mult cu altele, celebre (de pe o coperta de magazin, eventual)
- Femeile care dau tarcoale tuturor televiziunilor in cautarea unui job de model, moderatoare sau prezentatoare TV
- Femeile extrem de geloase
- Femeile care simt nevoia sa creeze drame in jurul lor pentru a-si trai viata la “maximum”

Cauzele sindromului printesa /pitipoanca

- Suprafeminizarea
- Proasta educatie data de parinti
- Mijloacele media (televiziune, reviste, magazine)
- Paris Hilton
- Monisca Scolumbeanu
- Bahmusteanca
- Alte femei/fete infectate cu sindromul printesei
- Insecuritate extrema
- Nevoia de a fi in centrul atentiei
- Lipsa de responsabilitate fata de orice fac sau spun (citeste “nesimtire”)
- Dorinta egocentrica ca toata lumea sa le trateze ca pe niste printese
- Impulsul de a crea o drama sau chiar o tragedie din orice lucru, cat de marunt

Cum poti recunoaste o femeie suferind de efectul printesei

- 9 din 10 prietene ale ei sunt urate. Acest fapt ii provoaca un simptom de insecuritate. Trebuie retinut , de asemenea, ca astfel de femei joaca “tare” pentru a-si afirma o inaccesibilitate de fatada, fiind de fapt frivole pana in miezul oaselor.
- Este impreuna cu alte 10 fetiscane asemeni ei. Fata de femeia nesigura de ea ( de mai sus), acest tip de pitipoanca este frivola intr-un mod deschis (prea deschis chiar, adica vulgar).
- Nu are nici un obiectiv in viata, dar este convinsa ca infatisarea ei nu numai ca ii va implini orice vis, dar se va mentine de-a lungul intregii ei vieti.
- Ii place sa se implice in prea multe jocuri de flirt si seductie. Daca te lasi acaparat de un astfel de joc, in cele din urma, ea te va considera doar un “baiat de treaba” si, daca va fi cazul, te va folosi pentru a-si demonstra ca este curtata de barbati. Acest lucru o face sa se simta dorita si ii vindeca temporar nesiguranta de sine.

Tratamentul sindromului printesei sau cum trebuie sa se poarte un barbat cu o pitipoanca

- Atunci cand o femeie iti pune o intrebare cu singurul scop de a-si alunga temerile intime sau nesiguranta , trebuie sa ii spui adevarul. De exemplu, in cazul in care te intreaba daca are celulita, iar ea are cu adevarat celulita, raspunde-i afirmativ.Te-ai putea gandi ca o astfel de sinceritate este o dovada de rautate, insa, daca i-ai raspunde “nu” si ai face-o astfel sa se simta mai bine, ai putea, in timp, deveni o victima a egoului ei mereu mai mare si a ipocriziei ei mereu mai vorace.

- Atunci cand o femeie tanjeste in mod constant sa fie in centrul atentiei, tot ce trebuie sa faci este sa nu ii dai nici o atentie. Daca ii dai impresia ca este sub luminile reflectoarelor te va transforma intr-o prada.

- Nu lasa niciodata ca o astfel de femeie sa te atraga intr-o disputa pentru ca, in acest fel, i-ai putea da impresia ca are controlul asupra ta si ca ai o fire blajina. Nu este nevoie sa ii demonstrezi cine are dreptate si cine nu; ea stie in sinea ei raspunsul, dar porneste o controversa doar pentru a-ti schimba sau strica dispozitia.

- Barbatii pot folosi astfel de femei pentru a face dragoste sau le pot ignora.Unii dintre ei se pot simti stanjeniti sau meschini in a le utiliza in exclusivitate pentru acest lucru, insa, de fapt, ele se folosesc de barbati pentru a se simti dorite si a-si trata nesiguranta de sine.



Efectul “printesa” sau fite de pitipoance Efectul “printesa” sau fite de pitipoance Reviewed by Diana Popescu on martie 04, 2010 Rating: 5

2 comentarii:

  1. O femeie care are incredere in ea nu incearca sa copieze sau sa semene cat mai mult cu vreo cunostinta sau personalitate. Incearca sa dea valoare propriilor calitati.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.