Semnele subtile ale corpului pot prezice o boala

Semnale sau simptomele aparent nesemnificative transmise de corpul nostru , cum ar fi unghiile sfaramicioase , lipsa de stralucire a parului sau chiar o mica cutare a lobului urechii , pot indica o problema medicala care necesita atentie.Cel putin asa sustine , sprijinit de dovezi medicale , doctorul Holly Phillips din SUA.Iata cateva din aceste indicii ce ar trebui sa fie luate in seama ...

- Sprancenele .Daca observi ca iti cad fire de par din marginea exterioara a sprancenelor sau daca sprancenele par a se micsora , acesta poate fi un semn al scaderii nivelului de hormoni tiroidieni (hiposecretie tiroidiana).

- Pleoapele. Micile proeminente situate in coltul interior al pleoapelor pot reprezenta depozite de grasime , un indiciu al unui colesterol ridicat.

- Ochii. Tenndinta ochilor de a se bulbuca poate fi un semn al unei activitati prea intense a tiroidei.Daca partea alba a ochilor incepe sa capete o nuanta galbuie , acesta poate fi un indiciu al unor probleme legate de ficat sau vezica biliara.De asemeni , unele medicamente pot produce acest efect asupra ochilor.

-Parul. Un par uscat sau fragil poate semnala o problema cu tiroida sau o deficienta de fier in organism.Albirea prematura a parului poate fi cauzata de o deficienta de vitamana B 12.Pierderea brusca a parului este provocata adeseori de catre stres.

- Lobii urechilor. O cuta diagonala in lobul urechii poate fi usor de trecut cu vederea , dar are capacitatea de a transmite ceva important.Multe studii americane au aratat ca asa ceva este legat adesea de riscul unor atacuri de inima sau de blocarea circulatiei sangelui in corp.


Semnale alarmante pentru bonavi , dar inofensive pentru majoritatea oamenilor

- Vanataile.Vanataile persista mai mult odata cu varsta , datorita slabirii vaselor capilare.Femeile au tendinta de a face vanatai mult mai usor decat barbatii.Daca o vantaie se vindeca mult mai greu decat de obicei , acesta lucru se poate datora unor medicamentatii sau poate fi un semn timpuriu de leucemie.

-Venele varicoase sau venele sub forma de panza de paianjen sunt , de obicei, ereditare , dar pot apare si din cauza scaderii sau maririi bruste a greutatii corporale .Daca ies la iveala ca si peste noapte sau sunt insotite de umflarea sau durerea usoara a gambe , factorul determinant poate fi un cheag de sange (tromboza venoasa profunda) , o chestiune de urgenta medicala.

- Unghiile degetelor mainilor. Unghiile uscate , sfaramicioase pot fi un semnal al unei afectiuni a tiroidei sau a unei deficiente de vitamina B 12 ori de fier.Liniile orizontale de pe unghii pot indica o boala de inima.Unghiile galbui sau cafenii pot fi cauzate de o infectie a unei ciuperci sau chiar de o afectiune pulmonara , precum enfizemul.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Ce este bioritmul ? | Cum iti calculezi bioritmurile ?
Semnele subtile ale corpului pot prezice o boala Semnele subtile ale corpului pot prezice o boala Reviewed by Diana Popescu on iunie 15, 2010 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.