Comoara | O poveste cu talc

Rabinul Isaac traia in Polonia, in orasul Cracovia. Intr-o noapte, i s-a spus in vis ca trebuie sa calatoareasca la Praga, unde era ascunsa o comoara sub podul maret care ducea la palatul regelui. La inceput, rabinul Isaac nu a luat in seama acest vis, dar dupa ce i-a aparut in somn inca sase nopti la rand, s-a hotarat sa porneasca la drum pentru a gasi comoara promisa.

Dupa o lunga calatorie, rabinul Isaac a ajuns in Praga si s-a indreptat indata spre palatul regal. S-a dovedit insa ca podul din vis era pazit zi si noapte de catre soldati. Desi a ramas la o distanta destul de mare fata de pod, prezenta lui acolo zi de zi a atras pana la urma atentia .Capitanul garzii regelui a venit la rabin si l-a intrebat ce facea acolo. Rabinul Isaac si-a dat seama ca acest capitan era un om cumsecade, asa ca i-a marturisit despre visul lui.

Capitanul a izbucnit in hohote de ras nestavilite."Bunul meu rabin, pari sa fii un om intelept si, cu toate astea, iei in serios niste visuri ? Daca as fi fost la fel de naiv ca si tine, nu as mai fi fost acum aici, ci in Polonia , in orasul Cracovia. Am visat si eu in mai multe randuri ca trebuie sa merg la Cracovia, in casa unui oarecare Isaac, si sa sap intr-unul din colturile bucatariei pana voi gasi o comoara ascunsa. Ce spui rabinule? Sa ma duc intr-acolo si sa incep sa intreb despre un om numit Isaac? Jumatate din oamenii din Cracovia poarta numele de Isaac!"

Rabinul Isaac a ramas cu totul naucit de aceasta istorisire. I-a multumit capitanului si s-a intors la Cracovia cat de repede a putut. A alergat la casa lui si a inceput sa sape in toate colturile bucatariei. In cele din urma, a gasit o comoara atat de mare incat nu a mai avut nici o grija pana la sfarsitul vietii.

Trebuie sa crezi mereu, cu tarie, in visurile sau aspiratiile tale . Daca reusesti sa ai aceasta credinta, vei reusi sa gasesti o comoara, o implinire care iti va apartine tie si numai tie. Vei sfarsi prin a descoperi ca aceasta comoara nu este tainuita la mare departare de tine, ci chiar in casa ta, in sinele tau, in sufletul tau.

Copyright © godessdiana88@yahoo.com . 2010

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Un dar din inima | O poveste cu talc

Stii sa iti asculti iubirea ? | O poveste cu talc

Cum iti inseli destinul | O poveste cu talc
Comoara | O poveste cu talc Comoara |  O poveste cu talc Reviewed by Diana Popescu on august 08, 2010 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.