Femeile care vaneaza barbati mai tineri - Un mit neconfirmat

Desi vedete precum Madonna si Demi Moore pareau sa fi dat nastere unui nou trend , al femeilor in varsta care isi cauta parteneri fragezi , un nou studiu stiintific a demonstrat ca nu este vorba decat despre o legenda, aplicata doar numelor de marca de la Hollywood.

Cercetarea , realizata de Universitatea Institutului din Wales , Cardiff (UWIC) , a dat la iveala ca barbatii si femeile dau dovada mai curand de traditionalism atunci cand sunt in cautarea unui partener ideal.
Femeile incearca sa gaseasca mai ales barbati mai in varsta , daca se poate si bogati.Pe de alta parte , barbatii isi doresc femei tinere si atractive , selectand de obicei o partenera mai putin impovarata de ani.
Psihologul Michael Dunn , de la Scoala de stiinte medicale din Cardiff , din cadrul UWIC , a condus studiul in care au fost implicati 22.000 de barbati si femei , folosind datele din situri de intalniri din 14 tari si doua forme de religie. El a declarat ca , odata cu asa zisa independenta financiara a femeilor , se presupunea ca ele sunt libere sa se orienteze catre barbati din orice grup de varsta , nemaifiind tentate sa caute securitate din partea unor barbati mai varstnici. Cu toate acestea , rezultatele studiului au dovedit ca femeile de orice varsta si din toate culturile tind sa prefere barbati de aceeasi varsta cu ele , sau cu cativa ani in plus.
O cu totul alta tendinta se inregistreaza in cazul barbatilor. Cei tineri , de la 20 pana la 25 de ani , se orienteaza catre femei de aceeasi varsta cu ei , sau ceva mai tinere.
"Aceste descoperiri sprijina in mod clar teoria evolutionista" , a spus Dunn ."O larga varietate de dovezi arata ca femeile , atunci cand se gandesc la un partener pe termen lung , se focalizeaza mai mult decat barbatii pe criterii de avere si statut social , acestea fiind acumulate in mod logic odata cu inaintarea in varsta... Barbatii sunt interesati mai mult de semne ale atractivitatii fizice , acestea fiind corelate in mod evident cu maxima fertilitate."
Tarile implicate in acest studiu au fost : Africa de Sud , Australia , Brazilia , Canada , China , Germania , Grecia , Indonezia , Japonia , Kenia , Marea Britanie , Rusia si Ucraina.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:
Femeile care vaneaza barbati mai tineri - Un mit neconfirmat Femeile care vaneaza barbati mai tineri - Un mit neconfirmat Reviewed by Diana Popescu on august 19, 2010 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.