Ieri a murit tata

Lacrimile imi incetoseaza literele pe care trebuie sa apas.A trebuit , potrivit sfaturilor unei matusi versate in obiceiuri si superstii , sa incerc (fara rezultat) sa ii inchis o pleopa deschisa (acea pleoapa care mai inainte isi gasea singura calea de a vedea sau nu lumea) , a fost necesar (?) sa ii chinui mainile intepenite pentru a i le incrucisa pe piept , sa ii leg capul ( ca sa nu ramana cu gura deschisa) , sa ii incing picioarele.Nu era de ajuns ca era mort, trebuia oare sa ma asigur ca nu va invia ? Ce ramane dintr-un om iubit atunci cand moare ? Ce a ramas din tatal meu ? Cat din trupul lui neinsufletit mai este el ? Popii , cu ritualurile lor natange , cat de mult pot sa mi-l aduca inapoi , sa ajute sufletul , spiritul sau acea parte imateriala din el care , zic eu , trebuie sa existe sa iasa la iveala ? Desigur , nu ma pot lega decat de aparente , de trupul lui , de ce ce a ramas din el , ca parte exterioara .Dar , din clipa cand din el a zburat scanteia vietii , mai este corpul ceea ce il reprezinta ? Imi sunt la indemana figura lui , fata lui , mainile lui , dar , in absenta acelei flacari magice a vietii , aceste acoperamant familiar mai inseamna ceva ? Nu , nu semnifica nimic , desi durerea ne ispiteste sa ne revarsam iubirea catre ceea ce vedem.Catre ceea ce percepem.Suntem prizonierii simturilor noastre.

Hai sa vorbim si despre popi.Recunosc ca nu am avut niciodata o parere foarte buna despre ei.Nici tatal meu.Preotul care a facut slujba in capela unde am depus trupul tatalui meu a "cantat frumos" .Asa a zis lumea din jur.Era normal sa pomeneasca despre moartea si invierea lui Iisus , dar oare toate obiceiurile si superstitiile neadeverite de Biblie si pe care popii ni le impun trebuie sa fie acceptate fara cracnire ? Sunt oare popii mijlocitorii nostrii catre rai sau infern ? Cica nu conteaza ce fac ei in viata de zi cu zi , cum pacatuiesc , ci numai ceea ce articuleaza cu limba si buzele lor "preasfintite" . Credeti voi asta? Un preot , care tocmai a avut o orgie sau s-a desfatat cu lucruri pe care adeseori ni le interzice noua , poate fi calea de legatura dintre lumea nostra si rai ? Hai sa fim seriosi ! Tocmai pe acesti falsi oameni ai lui Dumnezeu i-a alungat din templu Iisus.Dar, la fel ca si politicienii, ei au revenit dupa plecarea si ridicarea la ceruri a lui Cristos, incercand sa puna o stapanire lumeasca , ipocrita si egoista peste omenire.

Unde este tatal meu acum ? Se gaseste in acel cosgiuc din capela bisericii ? A ajuns partea lui (sper) nemuritoare , intr-un taram mai bun ? Nu conteaza atata timp cat popa isi ia banul (neimpozabil) si canta "frumos" .Asta sa fie mangaierea mea pentru moartea tatei ? Un popa ipocrit si un dascal si mai si ? Dumnezeu traieste prin noi si printre noi , si nu prin niste sambriasi hulpavi .De unde , draga Doamne , au aparut vorbe ( si fapte) mincinoase si "dumnezeiesti" decat din buzunarele proverbiale ale preotului ? Desigur , in crestinism , ca si in buddihsm si taoism , apar din cand in cand oameni inspirati de nemurire .Cum a fost parintele Cleopa.Dar diamantul cu infinite fete al spiritualitatii isi arata cu zgarcenie faptura si , datorita ingustimii mintii noastre , ne este accesibila numai cate o unica si limitata fateta.Din acea unica si stramta perspectiva , unii il vad pe Dumnezeu, altii pe Alah, iar altii pe Buddha.

Tatal meu a cochetat cu adventistii (apropo, popa arondat casei mele a zis ca daca ii vede pe "pagani" nu mai face slujba de inmormantare ! Sarut mana , parinte !) .Nu s-a inscris ca membru (cu drepturi depline) la ei.Era dezgustat de falsurile evidente si aparente ale preotimii ortodoxe si voia sa invete cat mai mult despre sensurile absconse ale Bibliei.Ne incurajeaza cumva ai nostri popi sa ne adancim in Biblie ? Stiti bine ca nu.Pentru ei este mai bine sa le ascultam vorbele , cu cat mai necunoscute pentru noi , cu atat mai mult incarcate de misticism si temere .Ca sa ai o credinta autentica trebuie sa plonjezi cat mai mai profund in cunoastere.Cine se prosterneaza si isi face cruce in nestire in biserica ? Babele si mosii (*care adesea au pacatuit peste masura pe cand erau tineri , dar ma rog, pacatul recunoscut este cel putin pe jumatate iertat ) , dar 99 % dintre ei nu s-au sinchisit sa citeasca (si sa inteleaga) Biblia de la cap la coada.Le convin preotilor oamenii care au inteles cu adevarat ce scrie in Cartea Sfanta ? Pai nu , in felul asta le iei painea (neimpozabila) de la gura ! Cand eram copila , eram inmarmurita cumva ascultandu-le cantarile solemne , cu pasaje din Biblie ce mi se pareau a ascunde niste adevaruri secrete pe care numai ei avea dreptul de a le pronunta.Numerosi oameni in varsta au ramas , din pacate, la stadiul meu de copil.Dupa ce am citit intru totul Biblia si am si reflectat cat de cat asupra ei , chiar ca nu inteleg de exista preotii si de ce fac ei ceea ce fac .Vreau sa fiu foarte clara.Nu fac parte din nici o secta si nici nu am de gand sa ader la sa ceva .La recensamante , ne declaram ortodocsi doar pentru ca ne supunem benevol unor ritualuri mostenite si unor traditii (neintelese sau prost intelese ) .Putem pretinde ca nu avem timp sa studiem Biblia. Da , oboseala si stresul de la serviciu sau din viata de zi cu zi ne impiedica.Dar ne deschid calea catre o relaxare imbecila cu emisiuni TV de doi lei (gen Radu Negru , Nora pentru mama si alte caca ) ,care ne indeparteaza nu numai de o cale spirituala , ci si de una realista si constienta vizavi de lumea in care traim.

Sunt suparata si indurerata .Maine este inmormantarea.Dimineata am de negociat cu groparii (desi , oficial , am platit factura la cimitir).Urati-mi succes , mai ales ca trebuie sa asist si la o deshumare.Daca o sa pot, va voi spune ce mi s-a intamplat si la ce trebuie sa va asteptati atunci cand va moare cineva drag.
Ieri a murit tata Ieri a murit tata Reviewed by Diana Popescu on mai 14, 2011 Rating: 5

63 de comentarii:

  1. sincere condoleante
    bravo pentru post, subscriu spuselor tale!

    RăspundețiȘtergere
  2. condoleante. nu depindem de popi pentru ceea ce credem. nu stiu ce altceva sa zic...

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc tutor celor care sunt alaturi de mine cel putin cu cuvantul daca nu si cu gandul ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
    Am trecut si eu prin asta si iti inteleg durerea, suferinta, indignarea, furia. Dar...acesta este firul vietii noastre si al generatiilor. Ai grija de tine, Diana si iti doresc pace si liniste sufleteasca cat mai curand!
    Condoleante

    RăspundețiȘtergere
  5. Sincere condoleante.
    P.S. : Iti impartasesc parerea despre preoti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Condoleante! Ai mare dreptate in tot ceea ce ai scris...

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincer imi pare rau de pierderea pe care ai suferit-o!
    Tatal meu a murit in somn.A fost un soc pentru mine.Dar,ceea ce m-a facut sa cred ca a fost mai bine asa,a fost un vis la scurta vreme dupa aceea,in care aparea tatal meu,zambind si zicandu-mi ca e bine acolo unde este.Si am vazut o panseluta stinghera la o margine de drum.Nu stiu daca el era,poate s-a reancarnat in panseluta:-).Dar visul m-a linistit.Ai rabdare,sigur iti va aparea si tie in vis tatal tau.
    lasa-l sa plece,nu-l tine aici,lasa-l in pace sa se odihneasca,nu-l vei aduce oricum inapoi.
    Ai grija de tine si bucura-te pentru el,intr-un fel,gandeste-te ca si-a incheiat treburile pe lumea asta,poate chiar si-a ars si karma negativa;-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Inca o data , multumesc celor care se simt alaturi de mine.Este un ajutor nepretuit.

    RăspundețiȘtergere
  9. nici un cuvant spus de noi acum nu iti poate sterge lacrima suferintei de pe fata,dar sper ca macar o alina...sincere condoleante...iti doresc sa ai puterea,curajul si intelepciunea de a trece peste aceasta incercare a vietii

    RăspundețiȘtergere
  10. Condoleante...
    E un moment dificil, nu are rost sa incerc sa-ti dau sfaturi despre cum ar trebui sa traiesti aceste grele momente, doar aminteste-ti ca moartea nu este finalul nostru, ci doar sfarsitul nostru ca entitate materiala si D-zeu este in Suflet - acea parte care isi continua periplu mai departe, cine stie pe unde exact?! - si nu in mizeriile astea lumesti pe care le practica asa-zisii preoti.
    Ai grija de tine!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mama l-a omorat pe tata cu ciocanul lovindu-l repetat in cap, apoi a decedat nebuna 40 de zile mai tarziu intr-un spital de psihiatrie!
    Iti inteleg durerea si frusrarea fata de BOR!

    RăspundețiȘtergere
  12. sincere condoleante suntem aproape de tine sufleteste! iar dupa cate se vede esti o pers ff inteligenta si ....cu siguranza ai sa reusesti sa gasesti puterea necesara de a accepta...marile 4 suferinte ale vietzi nasterea,suferina,inbonlavirea si moartea.

    Cristian

    RăspundețiȘtergere
  13. Pe 10 mai 2011 a decedat si tatal meu.Eu ma aflu la mare distanta de Romania si din pacate nu am fost la funeralii.Prefer sa mi-l amintesc insotindu-ma dupa craciunul trecut,la plecarea mea din tara.Acum imi pare doar rau ca in 12 ani ar fi trebuit sa fiu acasa la toate sarbatorile de craciun.Din pacate am venit acasa doar o data.Abia am implinit pe 11/02,40 de ani,in 2004 a decedat mama.Tinara,dar bolnava saraca.Cit despre preot,nu comentez.Intr-un moment greu din viata mea,am intilnit un preot care m-a ajutat sa inteleg multe.Sint oameni si oameni.Precizez ca eu sint ortodoxa prin nastere,nu respect traditiile din lipsa de timp sau din neglijenta,dar atunci cind traiesti printre straini iti dai seama ca traditia pe care noi romani o avem,e lucrul cel mai important care ne leaga de pamantul nostru romanesc,care credeti-ma ca e cel mai frumos din lume...pt.ca e inca incontaminat de ciment si otel,si ma bucur ca in Romania inca se mai pastreaza traditia.Eu nu frecventez biserica,nu sint bigota,dar cred in D-zeu!Nu toti preotii sint ingusti!Sint oameni cu suflet multi dintre ei.In orice caz,Isus a spus:cel care e fara pacat sa arunce primul piatra.Un astrolog ar trebui sa stie ca numai El e perfect,si ne-a creat dupa chipul si asemanarea sa,dar ne-a dat constiinta si fiecare va fi judecat dupa faptele sale.Sa ma scuzati,am vrut doar sa va spun parerea vazind ca e liber.D-zeu sa-i ierte.Pe tatal tau,si pe Gheorghe,tatal meu.

    RăspundețiȘtergere
  14. A murit si tata.... Duminica se implineste o luna.A murit in fata mea in spital ...Nu pot sa imi scot din cap imaginea lui , sufland tot mai greu pana cand...a muriT.Numai cine trece prin asa ceva poate intelege ce simti.Pot sa spun ceva sa te ajut? Nu.Nimeni nu poate Cine stie poate trece.Ce stiu azi e ca mi-e atat de dor de el...

    RăspundețiȘtergere
  15. sincer imi pare rau condoleanta sa imi lasi si mie id tau de mess
    te rog frumos

    RăspundețiȘtergere
  16. Daca ai fi citit intru totul Biblia si ai fi reflectat cat de cat asupra ei , nu ai fi putut sa nu intelegi de ce exista preotii...
    Iti recomand : http://cadelnita.blogspot.com/
    Poate vreodata vei intelege ceva...

    RăspundețiȘtergere
  17. toti vom muri...viata e trecatoare...

    RăspundețiȘtergere
  18. Si tati al meu a murit. E cumplit de greu acest moment. E mare durere, sper sa trecem cu totii cu bine. Condoleante tututor pentru pierderile suferite.

    RăspundețiȘtergere
  19. Condoleante. Incearca sa iti aduci aminte de tot ceea cea a fost mai frumos si autentic inel.In acest fel, spiritul lui nu te va parasi niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  20. trist. imi pare rau pentru pierderea ta.
    iti doresc sa poti sa treci peste asta.

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna si condoleante :(( pe 10 septembrie 2011,a murit si tatal meu:(( stiu cum e ...desi eu inca nu pot crede asa ceva,incerc sa ma gandesc ca el este bine...imi este foarte greu fara el.:((( :((

    RăspundețiȘtergere
  22. Si tatal meu a murit in acest an,pe 20 mai.
    Inteleg prin ce ai trecut,Diana.
    Si eu cred ca preotii Bisericii Ortodoxe umbla doar dupa bani.Admir adventistii si celelalte secte pentru faptul ca oamenii se ajuta intre ei & chiar urmaresc unele posturi TV ale lor.Pur si simplu imi place cum vorbesc pastorii.
    Dar la preotii Bisericii Ortodoxe trebuie sa dai bani pentru orice pas:nunta,botez,inmormantare,spovedanie-la orice,chiar si la Biserica,duminica:lumanari(pentru ca lumanarile de acasa nu sunt bune),acatiste,etc,etc.
    E mare pacat ca este asa!

    RăspundețiȘtergere
  23. Trece ! Mi s-a intamplat si mie acum 4 ani si ... trece .
    Durerea ( le ea ma refer) nu golul care ramane in suflet.
    Cat despre preotimea ortodoxa ... prefer sa ma abtin ( ca sa nu ma enervez ).

    Bafta in viata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  24. Tata a murit acum 3 ani dar durerea e la fel de vie, probabil depinde de taria fiecaruia, in cazul meu suferinta e la fel de mare ca atunci cand s-a intamplat,imi revin in minte ultimele clipe ale sale si as vrea sa pot uita acele momente dar ele revin iar si iar....

    RăspundețiȘtergere
  25. Condoleante,

    Tatal meu a murit anul trecut, in Aprilie 2011.

    RăspundețiȘtergere
  26. condoleante!!!cunosc durerea!!tatal meu a murit pe 4 ianuarie anul acesta!!imi este foarte greu si mie,cateodata simpt ca ma sufoc de durere...dar...asa e viata...tre sa acceptam!!!Dumnezeu sa i ierte pe taticii nostrii!!

    RăspundețiȘtergere
  27. Sunt perfect de acord cu tine in legatura cu preotimea. Nu ar trebui sa ne mire cum sunt preotii in ziua de azi. La fel erau si preotii din secolul 1 (in uram cu 2000 de ani). Asa au fost, asa sunt si asa vor fi pana la sfarsit. Ei se numesc oameni ai bisericii, nu? Pai daca astfel de preoti conduc religiile lumii, nu ar trebui sa ne punem un semn de intrebare? Aproape oricare alta religie dintre asa numitele religii protestante este mai buna decat oricare alta religie condusa de preoti. Si sa nu uit: nu stiu de ce majoritatea oamenilor privesc religiile ca pe secte. Nu doar cea majoritara este religie si celelalte toate secte. Cat despre tatal tau... eu nici nu l-am cunoscut. A murit cand mama era gravida cu mine. :(

    RăspundețiȘtergere
  28. Condoleante tuturor celor care v a murit cineva drag,inteleg perfect durerea si tatal meu a murit in acest an in luna iulie si pe zi ce trece durerea si lipsa lui sunt tot mai greu de suportat.Dumnezeu sa va dea putere si voua si mie in continuare sa depasim aceste clipe foarte grele.va pup

    RăspundețiȘtergere
  29. Tata a murit acum 5 zile. Este groaznic, greu de descris. Nici nu stiu daca vreau sa treaca sau nu durearea asta. Poate asa ma voi gandi la el mereu.

    RăspundețiȘtergere
  30. Condoleante. Si fii tare si curajoasa.

    RăspundețiȘtergere
  31. tatal meu a murit pe 28 aprilie 2012. el era ajutorul si sprijinul meu. nu stiu ce sa fac fara el

    RăspundețiȘtergere
  32. condoleante! Am trecut EXACT prin aceleasi suferinte pe care le descrii,in ianuarie 2013..din pacate eu am ramas traumatizata pe viata..ma simt vinovata ca nu l-am putut salva,desi stiu ca nu era posibil..D-zeu sa ne ajute sa trecem aceste momente:(

    RăspundețiȘtergere
  33. Ajutati-ma ! A murit taticul meu si ma sufoc, daca nu-l vad cred ca mor si eu si sunt prea tanara sa mor la 30 ani. Nu am frati nici surori sa ma consoleze, nici sot, nici copii, nici unchi, nici matusi.Probabil voi aveti, altii au, eu nu am decat un gol imens, trebuie sa mor, cum sa fac,ca sinuciderea e pacat, mi-e frica de repercusiuni dupa asta. Spuneti ca durerea trece, dar golul ramana. Cum sa ramana, ca nu pot trai cu vidul asta, cum sa mai mananc fructe, cand lui ii placeau asa mult? cum sa mai ma uit la flori, cand lui ii placeau? si muntelel si marea si chestiunile juridice, era profesia lui si cainele nostru pe care-l iubea si toate cate sunt pe lume, chiar si cand respir imi aduc aminte cum respira el, asa mai zgomotos si ma enerva. Ma urasc pentru ca ma enerva, ma urasc pentru ca ma luam de el cand isi tarsa papucii si lasa usile deschise de se facea curent, ma urasc si nu pot sa ma iert ca i-am zis sa nu mai urce in apartamentul meu (el locuia jos, eu sus), pentru ca venea numai cu probleme: trebuie sa facem dosarul ala, sa scriem nu stiu unde, ai reparat imprimanta? etc etc cand ma odihneam venea cu probleme de rezolvat si ma stresa. De ce nu vine acum taticul meu sa ma strseze cu orice? de ce nu pot sa mor acuma? daca durerea nu mai trece? amavut 3 depresii grave in tineretea mea, am avut si alte boli,de cand m-am nascut am suferiti, m-au asr la spital cand aveam 2 saptamani si am ramas anorexica in copilarie, ne-au luat casa in care copilarisem chiar inainte de revolutie, am fost parasita de toti baietii cu care am iesit, ultima depresie a fost acum 4 ani, de ce trebuia
    Dumnezeu sa-mi dea si asta? altii nu au trecut nici prin jumatate din cate am trecut eu, fara frati, fara surori, fara sot, eu cu durerea asta imensa, cum o sa mai traiesc si pentru ce? sa-l vad peste tot in minte si sa nu pot sa-l ating si sa-i aud vocea? ce ma fac, ce ma fac? nu mai suport cuvintele rudelor : fii tare, lasa ca te intareste Dzeu, asta e cursul lucrurilor, ei nici la spital nu au venit, nu au vrut sa vina, nu mai suport cuvinte clichee de genul asta, ce ma fac? daca imi da Dzeu inca 20 sau 50 ani de trait cum o sa-i traiesc , cand nici sa raspir nu mai pot

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te inteleg,inteleg perfect,si tati meu a murit acum 4 luni,si nu stiu ce sa mai fac de durere ,ma simt asa de vinovata ca nu l am putut salva,desi nu stiu um as fi putut sa il salvez,ca era foarte bolnav.?Tu ti ai revenit?ti a trecut durerea?trece ?sau nu trece?ramanem cu durerea asta ?mi e asa de dor de el de nu mai pot....sper doar sa ne ajute DUMNEZEU SA TRECEM PESTE ASTA.....AI GRIJA DE TINE...

      Ștergere
    2. Iti multumesc mult...si-mi pare rau ca treci si tu prin asta.
      M-ai intrebat daca trece. E ciudat ce se intampla. A trecut un an ... la inceputul iernii m-am simtit mai bine, am putut chiar sa celebrez Craciunul, in primavara era si mai bine, dar cu o saptamana inainte de aniversarea de 1 an ,la inceputul lui iulie, totul a revenit. Si e groaznic. Nu am putut sa merg la cimitir deloc, nici macar o data tot anul. Imi pare cumplit de rau si ma simt vinovata, dar nu pot. Nu inteleg de ce a revenit . Am citit si ce a scris ultima persoana care a postat aici, Mikael Oddmund si se pare ca la el nu a trecut nici in 20 ani...
      La tine e la fel acum ca in prima luna? Iti doresc multa sanatate si sa ne ajute Dumnezeu

      Ștergere
  34. condoleante pt.pirderea suferita.puterea de a merge mai deperte o gasesti prin rugaciune.crede ma stiu ce spun.rana ramane'.dar rugaciunea e balsamul ei.d ne,da mi intelepciune,lumineaza mi mintea,mangaie mi sufletul si binecuvanteaza ma fecioara maria.sa spui asta de cate ori poti pe zi vei simti diferenta in curand,te pup d zeu sa te ajute.fii tare.nu sunt pocaita,habotnica sau al tele.sunt o fem.de 40ani.cu f.multe incercari in viata asta.crina ma numesc si liniste si regasire fiintei iti doresc.n am adr.de mail am dat intamplator aici.

    RăspundețiȘtergere
  35. exact asta spuneam si eu.sunt plina de ghinioane s i probleme.de ce tot mie/pt,ca d zeu incearca m ai mult pe cei buni,pe cei ce stie el ca pot duce. am avut cateva accidente de masina.si...uite sunt in viata.era sa ma calce trenul si o fem.batrana a murit in locul meu,crede ma ca de multe ori am zis de ce n am mu rit atunci.doar d zeu stie ce planuri are cu noi.n u putem fugi de destin.niciod.da.unii oameni sufera o viata,altii parca nu simt ca tra iesc.crezi ca enedrept.nu.zic eu.d zeu ma iubeste.stiu asta o simt.nr,meu de tel.e 0746903795.daca simti nev.sa vb.cu cineva.

    RăspundețiȘtergere
  36. dar ma doare cand respir si simt o nevoie cumplita sa-l vad pe taticul si sa-l aud , e ca un fel de sete groaznica , ca atunci cand e foarte cald si nu ai ce bea si simti ca mori, e mai rau, ma doare respiratia, nici cand am avut depresiile acelea majore nu am simtit asa. cum sa ma rog cand El mi l-a luat si cat l-am rugat sa-l lase si putea sa o faca dar a tratat cu indiferenta si dispret rugaciunea mea, si cat L-am iubit si pe El. Odata cu tata a murit si fragostea mea pentru Dumnezeu, mi-e doar frica de El acum , dar iubire nu mai simt, nu am cum nici sa vreau, sa-mi iubesc tortionarul. I-am pierdut pe amandoi

    RăspundețiȘtergere
  37. De de minte religia cand spune ca daca ai credinta si ceri ceva in numele lui Isus Christos si nu te indoiesc, orice ar fi ti se da? Eu am fost 100% convinsa ca-l face bine, nu m-am indoit deloc, eram chiar vesela, nu m-am indoit si totusi l-a luat. De ce ne mint si ne dau sperante false? Sa nu vina vreun simpatizant de popi sa spuna ca ''asa a fost mai bine'' sau ca aveam eu pacate, ma spovedisem atunci, nu scrie in Biblie ca ti se da daca considera El ca e bine sau daca ceri ce trebuie, se spune clar ca ''orice vei cere etc etc'', deci orice. De ce ne mint? Mai e si aia ca '' nu s-a auzit sa vina la tine Sf.cutare si sa nu asculti rugaciunea'', alta minciune, milioane de oameni vin la sf cutare si nu-i asculta. De ce suntem mintiti asa? de ce atata batjocora la adresa sufletelor ? ce ma fac, daca nu mor acum, si mai mult ca sigur ca nu o sa mor ca ma lase sa sufar, cum o sa traiesc asa?

    RăspundețiȘtergere
  38. imi pare foarte rau de tatal tau...:( si tatal meu va face inr-o luna jumate 7 ani de cand a decedat. inca imi este foarte greu numai cand ma gandesc ca nu am apucat sal cunosc mai bine, atunci cand a murit eu aveam doar 6 ani dar toate amintirile cu el o sa le pastres cu mine pana cand ma voi duce si eu alaturi de el. :( e foarte tist cand pierzi pe cineva foarte drag... in acest moment am nevoie de el si imi doresc sa fie langa mine...... Stii?! sunt momentele alea cand vezi pe cineva ca ii spune tatalui sau " TATI, TATI TE IUBESC MULT!" si iti doresti sa fie tatal tau langa tine dar nu e! in fiecare noapte stau si ma gandesc la el si imi doresc sa il visez macar o data sa ii spun cat imi este de greu fara el , cat de mult il iubesc.... :((

    RăspundețiȘtergere
  39. acum 2 saptamani si tatal meu s-a stins...o sa implinesc in curand 30 ani, o sa-mi lipseasca mesajele lui de felicitare, o sa-mi lipseasca zambetul lui cand ma primea acasa, o sa-mi lipseasca de Sarbatori...o sa-mi lipseasca la nunta, imi pare atat de rau ca n-am apucat sa-i daruiesc vreun nepot, dar asta e viata....boala nu te iarta. Impartasesc suferinta tuturor, cunosc golul acela imens din suflet...trebuie insa sa mergem mai departe, sa gasim in noi puterea de a continua viata asta...sa ne sustinem mamele...Dumnezeu sa ne ajute!.

    RăspundețiȘtergere
  40. Cand omul sufere cu adevarat atunci cand este nevoit sa conduca pe cineva drag la cimitir nu se comporta ca Diana. Cuvintele ei, afara de faptul ca arata un suflet sarac, vor sa insemne un repros pentru dorinta tatalui ei de-a fi ingropat dupa traditia ortodoxa. Cum Diana nu s-a putut racori blamandu-l pe tatal mort, a gasit cu cale sa se lupte cu "morile de vant ". De 2000 de ani traditia ingroparii ortodocsilor este foarte bine stiuta. De ce Diana o dezaproba , daca ea a fost acceptata de majoritatea ortodocsilor . Vrea sa se opuna tuturor ortodocsilor prin gesturile ei necontrolate !? M-am simtit ofensat ca si crestin ortodox ca ea huleste credinta mea si preotii care mi-au facut-o cunoscuta incepand cu primele scoli din tara si continuand in atatea si atatea locuri in care biserica ortodoxa este prezenta . Ca sunt preoti care nu corespund cerintelor bisericii adevarate actuale , nu inseamna ca biserica poate fi condamnata unilateral. Diana nu a prezentat motive intemeiate pentru a-si justifica aversiunea fata de preotul care a facut inmormantarea tatalui ei, ci si-a ascutit coltii pentru a condamna in bloc pe toti cei ce reprezinta biserica ortodoxa . Ceea ce-a scris Diana poate fi catalogat ca fiind un gest urat, grosolan, tendentios si cu atat mai mult arata cat de murdar ii poate fi sufletul in momente delicate ale vietii.O dezaprob cu inversunare .

    RăspundețiȘtergere
  41. Sunt uimita,de comentariile de aici,vad f.multa inversunare impotriva religiei,dar mai ales impotriva lui D ZEU!orice pacat ni se iarta,in afara BLAMARII IMPOTRIVA DUHULUI SFANT,adica necredinta in puterea Sf.DUH,care de fapt NE A DAT VIATA!omul,nu stie altceva,decat sa se razvrateasca ,pt.ca nu primeste ceea ce vrea!!!!!cere si ti se va da,,nu inseamna ca;DOAMNE,vreau ca tata sa traiasca,vreau sa am multi bani,vreau sa se ntoarca iubitul la mine.si aia si aia si.......D ZEU fiind la COMANDA noastra ar trebui, cu plecaciune ,NU?sa indeplineasca dorintele,INSTANT.de ce ?cine suntem noi sa cerem asa,tac-pac si gata totul ni se da!!!!!imi vine sa vars,cand citesc aici asemenea REVOLTE<la adresa lui D ZEU si a religiei,pt.ca N AM PRIMIT CE AM CERUT pt.CA NUMAI EU AM NECAZURI UNUL DUPA ALTUL SI ALTII NICI NU STIU,CA TRAIESC,cu invidie bineinteles,am cerut dar n am primit,m am rugat si nu m a auzit,D ZEU,etc,.pupam moastele,degeaba si alte infamii la adresa lui D ZEU!unde este umilinta,unde este,rabdarea,unde este intelepciunea,inteligenta emotionala,dar mai ales,ACCEPTAREA,a ceea ce vine in destinul nostru CREDINTA din suflet nu CEA DECLARATA VERBAL CU EMFAZA,DA?toti cei de aici care cereti si nu vi s a dat sunteti sigur,ca MERITATI,CA SUNTETI PREGATITI SA primiti ce trebuie sa se ntample?credeti,ca starea de bine,dulce,prea plin,lux,bani,sanatate,lipsa ORICAREI DURERI sau SUFERINTE,V AR MULTUMI?????MARE PACAT CA NU SE NTELEGE CREDINTA,CUVINTELE DIN BIBLIE,HABAR NU AVETI CEI CE CRITICA AICI,PE CE LUME TRAITI!!!!SUNT ATATEA LUCRURI PE CARE AS PUTEA SA LE EXPLIC AICI,PT.MINTILE INGUSTE SI SUFLETE DE GHEATA,DAR N ARE ROST!PT.CA ORICUM VOI FI MAI DEGRABA,INJURATA,DECAT ASCULTATA!!!!!ORICUM,E TREABA FIECARUIA CUM INTELEGE!DAR UN LUCRU PUNCTEZ;;;;;NU VA ASTEPTATI,SA VA FIE BINE,TOATE DORINTELE SA VA FIE ASCULTATE,CA ASA VRETI,VOI........PT.CA NU INTELEGETI,NIMIC!!!!!VAI SI AMAR DE CEI CE AU SCRIS AICI BLAMAND!!!!!!!!SARACI CU DUHUL,NU ALTA!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca judeci pe altii, asa sa fii si tu judecat(a) ! Si tot ce ni s-a intamplat noua , cei pe care ii judeci tu, TOATE SA TI SE INTAMPLE SI TIE ! asa sa fie, din tot sufletul meu necajit ti-o spun , ti-o doresc si asa va fi !

      Ștergere
    2. Si daca noua ni se va ierta pt ca am suferit si ne-am impacat cu Divinitatea, sper ca TIE NU TI SE VA IERTA , pentru ca ne-ai judecat la rece din ticalosia si mizeria ce e in sufletul tau , tu care ai scris pe data de 2 ianuarie 2014, 20:37, atunci ti-ai pus o piatra de gat

      Ștergere
  42. PANA LA URMA SE PARE CA NU D ZEU,NE A FACUT PE NOI SI ARE DREPTUL SA NE INCERCE,CI OMUL L A CREAT PE D ZEU,ASA CA I SE CUVINE TOT CE CERE SI VREA,PT CA SFIDEAZA ORICE E SFANT!!!!!!SI NE PLANGEM,NE VAITAM,TOATA ZIUA LA NESFARSIT DOAR CEREM,MEREU CEREM,DAR NU OFERIM IN SCHIMB,NIMIC SAU APROAPE NIMIC!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  43. INTELEPCIUNEA LIPSESTE CU DESAVARSIRE SI N AVETI DECAT SA MA INJURATI,SA MA CRITICATI PT.CE AM SCRIS,FIINDCA ORICUM PE MINE NU MA DOARE IAR VOI NU REZOLVATI NIMIC!FRUSTRARILE RAMAN TOT ACOLO ASA CA .......E TREABA VOASTRA!

    RăspundețiȘtergere
  44. Diana aduce , sub anonimat, ca justificare pentru gestul ei prea putine argumente . Face apel la Intelepciunea pe care n-o are si care ar trebui s-o indemne sa-si ceara scuze pentru injuriile aduse tuturor oamenilor care au un Dumnezeu, care cred cu tarie si care se simt injurati de o tanara care nu stie ce este cu ea. Mai mult decat atat ar trebui sa verse lacrimi la mormantul tatalui ca i-a intinat memoria printrun gest necugetat la , abia , cateva ore de la moartea lui. Ar fi singura ei mangaiere si dovada, in fata celor care ii citesc randurile, ca , totusi, o doare moartea tatalui si o doare chiar faptul ca a provocat indignare multora dintre noi. Altminteri se dovedeste a fi o profanatoare a memoriei tatalui ei, o insensibila, o egoista , o teribilista care se gandeste ca a provocat valuri imense in jurul ei, o frustata care se gandeste ca vor avea tarie doar cuvintele ei urate la adresa celorlalti. Asteptam raspunsul ei sub semnatura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am auzit niciodata o mai mare imbecilitate! Habotnicii de tipul lui George au transformat dintotdeuna religia in tiranie, credinta in bigotism, si au ars pe rug pe cei care, desi credeau in Dumnezeu, nu l-au vazut asemeni lor. Acesti pretinsi credinciosi ai lui Dumnezeu nu sunt decat slugile ipocrite ale lui Satana! Vade retro satana!!!!

      Ștergere
    2. Diana, nu pune la suflet, eu te inteleg, astia care ne critica nu sunt decat ipocriti ticalosi, care indraznesc sa judece niste suflete necajite. Cum am mai spus , sa pateasca si ei ce am patit noi, eu si cu tine ! Ei cred ca daca ne critica pe noi isi sigura un loc in rai, asta-i rationamentul lor de suflete marunte .

      Ștergere
  45. Diana are minte atat de scurta incat nu vede decat elucrubratiile ei pe care le pune la mare inaltime . De acolo se vede mare printesa a gandurilor , pe care, eu le vad, asezate intr-un spatiu putred, malefic si gaunos. Sensibilitate sufleteasca nu exista pentru Diana , compasiune pentru moartea tatalui nici atat, respect pentru alta parere lipseste cu desavarsire. Nu poate nici construi un context in jurul cuvantului "habotnic" si totusi are blog. Iata ce mare Diana in fata ochilor ei - ce mai conteaza restul , isi este destula siesi. Asa s-a nascut Hitler, asa un Saddam , asa un Ceausescu ( eroii eroismului personal ). Ce stie Diana din istoria crestinismului , ce parte face parerii altuia si ce credibilitate ii poate acorda !? Nimic si pentru nimeni . Timpul pocaintei va veni si pentru ea . Nihil sine Deo .

    RăspundețiȘtergere
  46. Imi pare rau...stiu ce inseamna sa pierzi pe cineva drag...din pacate,moartea e inevitabila pentru toate fiintele vii... ea va veni mai devreme sau mai tarziu! Si eu am pierdut de curand pe tata din cauza unei boli necrutatoare:( durerea din suflet e sfasietoare...multe lacrimi,amintiri dragi...! Cu ajutorul lui Dumnezeu si al persoanelor dragi de langa noi trebuie sa trecem peste...sa incercam sa gasim alinare in fiintele dragi care au ramas langa noi,in Dumnezeu,in prieteni,etc.Pana la urma cu totii vom ajunge acolo...

    RăspundețiȘtergere
  47. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  48. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  49. S-au împlinit de curând 3 ani de la acea zi pentru tine. La mine 20. Mama. Am crezut că va trece. Eram pe atunci un copil de 13 ani. N-a trecut. S-a amputat ceva din mine de atunci. N-am știut ce mult timp după. În ziua aceea îi coborau sicriul pe scara blocului și am avut imboldul de a sări. Vream să ajung jos înaintea ei.
    Acum știu ce mi s-a amputat: mama și credința. Mi s-a făcut o incizie brutală de-a lungul orizontului întregii minți și mi s-a extirpat perspectiva viitorului. Din acel moment, viața mi-a devenit existență.
    Al 2lea lucru a fost credința. O decopertare a veșmântului de credință ce-l îmbrăcasem și-mi stătea chezășie pt. cât de mult L-am implorat s-o salveze. Am plâns, am tăiat anafură în altar, copil de ajutor fiind în biserică, am ieșit cu cădelnița și lumânarea cu părintele și Sfintele Daruri, am plâns. Am tras clopote, le-am ascultat zbânțuiala metalică și am plâns iară.
    Într-una din zile am făcut legământ Lui: îl voi urma și voi merge pe calea preoției dacă mi-o va salva. Mi-a dispus totul Lui să nu mi-o ia.
    3 luni mai târziu mi-a luat-o. La 7 ani după aceea, am dezgropat-o, i-am spălat cu mir fiecare oscior, am mutat 'mica mea mamă ce-a rămas' într-un sicriu de copil ș-am ingropat-o iară. A doua oara. Aveam 20 de ani e atunci.
    Acum tot ce-mi mai aduce aminte de ea e barba ce nu mi-o dau jos niciodată, numele iubitei mele aidoma ei (Maria) și furia. FURIA! Citesc mai sus lamentări schizofrenoide ale unor 'oșteni ai lui Christos' ce-i apără cu vehemență mesajul dar nu i-L înțeleg!! Tupeul ăsta fără margini de a jubila triumfalist înalte teosofii când ei sunt niște papagali oripilați de propria-le guralivă repetare a ce nu înțeleg, a ce nu pătrund!!
    Voi, cei care apărați clerul dintr-o rebeliune interioară a pendulării între credință și tăgadă, nu sunteți cu nimic mai presus decât mine care îl scuip cu mandatarea suferinței ce-am primit-o în dar pt. dreapta și copilăreasca pe atunci credință !!
    'Timpul pocăinței'?! tu, ultimul care scrii... dacă ăsta ți-e ție discursul pervertit de manifestul iubirii de oameni pe care o propovăduieștii cu atâta vehemență, ești doar o scuză patetică a habotniciei și trufiei de a fi bine-plăcut lui Dumnezeu!! Scârbă mi-o fi de fățărnicia fariseică a oilor ce behăie-n imprecații cuvântului Tatălui!

    De atunci, noi doi ne vorbim rar. Îl aștept cu o explicație iar, până una alta, îmi caut și eu una: în credința ce-am abandonat-o dar de care am rămas ombilical legat să-mi iau partea mea de dreptate. Aștept. Și mă chinui să n-o uit și să nu uit ce aștept.

    Să-i fie bine tatălui tău, Diana, unde a ajuns.

    Mikael.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar celor pe care vă îngâtuite prea-plinul eudiției:
      Găsiți principial să exploatați slăbiciunea și deriva minții unui om în asemenea clipe venind aici si proferând injurii la adresa ei după ce și-a pierdut tatăl și caută alte repere?!
      Veniți și stați de vorbă cu mine, ăștia dintre voi în care sticlește erudiția!!
      Vorbim pe litera legii, vorbim filocalii, vorbim liturghie și evanghelii apocrife dacă puteți duce!

      Să vedem care rămâne primul fără argumente și ultimul fără credință!

      Mikael!

      Ștergere
    2. Si eu am imporat Divinitatea sa-l saleveze pe tata si nu a facut-o ! Acesti fanatici care ne judeca pe noi cred ca-si vor castiga un loc in rai prin prozelitismul lor stupid ! Cand a murit tata , nu l-am pierdut numai pe el, am pierdut si sentimentul de siguranta si caldura pe care mi-l dadea credinta. Acum stiu ca Dzeu nu intervine sa ajute oameni, cred in continuare in El, in existenta Lui , dar incredere in bunatatea lui nu mai am. Suntem ca albinele pentru apicultor, se preocupa de starea stupilor in mare (in cazul nostru planeta), dar nu sta sa studieze fiecare amarata de albina care se speteste muncind...Ce conteaza ca se chinuie si moare una sau alta, daca celelalte dau miere?? Asta conteaza, progresul omenirii, individul nu . Si pentru fanatici, eu nu critic si nici nu judec Divinitatea, pur si simplu spun ce cred, ca oricum se presupune ca stie ce credem. Prin urmare, macar sa aprecieze sinceritatea ; iar sa cred altceva nu pot, gandurile nu sunt o creatie voluntara, sunt spontane.

      Ștergere
    3. Durerea nu trece niciodata!
      Aveti grija de voi toti!

      Ștergere
    4. Ai perfecta dreptate Diana.
      Si eu mi l-am pierdut de 10 saptamani pe Tatal Meu Scump. In 2 luni a murit de cancer la plamani, metastaze osoase+metastaze glande suprarenale, toate aparute subit, dupa o simpla operatie de lipom. Crede-ma nu pot, nici pana-n prezent, sa accept aceasta realitate.
      Tot il astept sa vina, il chem in somn, ma trezesc in timpul noptilot, cu dorul pentru el.
      PS. Cei din Jud. Hunedoara, sa va feriti de medicul Cristian Toma din Deva. E un sarlatan de notorietate. Face operatii pe pacientiu, fara sa preleveze teste de biopsie din ele.
      Asa a murit, tatal meu scump. Medicii de la Clinica Universitara din Cluj, unde a ajuns in cele din urma tatal meu, mi-au comunicat, ca pe buletinul de externare din Deva, nu apare rezultatul biopsiei prelevate in urma operatiei. Cand l-am intrebat pe medic despre acest lucru a tacut malc.
      In viata mea nu o sa mai recurg la medici.
      Prefer sa cad de pe picioare, si sa inchei cu lumea asta de medici hapsani si iresponsabili.

      Ștergere

Un produs Blogger.