Ghidul casatoriei fericite la musulmani : Bate-ti nevasta!

O recenta carte reprezentand un adevarat ghid familial sau regulile de aur ale unei casatorii fericite la musulmani, cuprinzand sfaturi despre cele mai bune metode de a-ti bate nevasta,  a dat nastere unor indreptatite proteste in lumea occidentala, si nu numai. Printre indicatiile pretioase din aceasta mostra a conceptiei patriarhale din lumea islamista se numara si aceea de a bate sotiile "cu mana, cu un bat sau sau a le trage de urechi".



O  parte din musulmanii moderati si-au aratat dezaprobarea fatisa fata de aceste sfaturi ce incurajeaza violenta in viata domestica. Cartea cuprinzand 160 de pagini, avandu-l drept autor pe  Maulavi Ashraf Ali Thanvi, un respectat (?) invatat musulman, se pretinde a fi "un indrumar pentru tinerii casatoriti" ori cuplurile ce sunt impreuna de cativa ani. Potrivit prezentarii publicitare, "aceasta carte ... are drept subiect casatoria si relatia de dupa casatorie, precum si capcanele din mariaje, ce provoaca esecuri, si cauzele acestora". Chiar din primele pagini se precizeaza ca "poate fi necesar sa iti ingradesti nevasta prin intermediul fortei sau chiar sa o ameninti". Pentru a imblanzi tonul, se adauga "Sotul trebuie sa isi trateze sotia cu bunatate si dragoste, chiar daca ea tinde sa fie proasta sau cam inceata uneori".


Copyright © diane.ro. 2012



Ciclurile vietii la musulmani

Exorcizarea musulmana : o fiica injunghiata

Casatoria - Kahlil Gibran
Ghidul casatoriei fericite la musulmani : Bate-ti nevasta! Ghidul casatoriei fericite la musulmani : Bate-ti nevasta! Reviewed by Diana Popescu on martie 25, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.