27 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 27 mai sunt comemorati Sfantul Mucenic Iuliu Veteranul, Sfintul Mucenic Terapont, Episcopul Sardei, Sfantul Ioan Rusul, Sfantul Augustin de Canterbury, Episcop, si Sfantul Mucenic Eladie.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 27 mai

Sfantul Mucenic Iuliu Veteranul

Sfantul Mucenic Iuliu a fost un soldat veteran, impiedicat de catre ofiterii sai sa isi practice credinta crestina, in vremea cand Maximus era guvernator al Moesiei inferioare, teritoriul Bulgariei de astazi. Pasicrate si Valentin i-au fost tovarasi de oaste, ei primind cununa de mucenici cu putin timp inaintea lui. Judecatorul pagan a incercat sa il abata pe Sfantul Iuliu de la credinta prin promisiuni si amenintari, dar
acesta a ramas ferm pe pozitie, gata sa isi dea viata pentru Hristos. Condamnat la moarte prin decapitare, pe drumul spre locul executiei, Hesichie, un alt ostas crestin, ce urma sa fie ucis peste cateva zile, i-a spus: “Mergi cu curaj, indreapta-te spre cununa de mucenic pe care ti-a fagaduit-o Hristos, si adu-ti aminte de mine, pentru ca te voi urma in curand. Lauda-ma servitorilor Domnului, Pasicrate si Valentin, care, marturisind sfantul nume al lui Iisus, s-au dus la ceruri inaintea noastra”. Sfantul Mucenic Iuliu Veteranul a murit pe 27 mai, in jurul anului 302, in timpul imparatiei lui Dioclesian, in localitatea Durostor de pe Dunare.

Sfintul Mucenic Terapont, Episcopul Sardei

Intrucat a invatat lumea despre Hristos si a adus pe multi intru credinta, Sfintul Mucenic Terapont a fost arestat si torturat de pagani. Dupa ce a fost lasat fara mancare in temnita, a fost legat si biciuit pana i s-a desprins carnea de pe oase. A ramas totusi in viata, iar stalpii de care era legat s-au transformat in copaci verzi, ce au adus vindecare multor oameni credinciosi. In cele din urma, Sfintul Terapont a fost ucis prin sabie, in vremea imparatului Valerian.

Sfantul Ioan Rusul

Capturat in timpul unui razboi al Rusiei contra turcilor, in anul 1711, Sfantul Ioan Rusul a fost vandut ca sclav in Asia Mica. In ciuda a numeroase promisiuni facute de catre musulmani, nu a renuntat la credinta in Hristos, si a primit darul de a face minuni. Si-a dat sufletul in pace in anul 1730. Moastele sale au ramas nestricate de timp.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe rit / stil vechi pe 27 mai

Sfantul mucenic Isidor; Sfantul mucenic Terapont; Cuviosul Nichita, episcopul Novgorodului; Sfantul Ierarh Leontie, patriarhul Ierusalimului, Cuviosul Isidor, facatorul de minuni de la Rostov
Vezi Traditii si sarbatori din 14 mai

Sarbatori, traditii si obiceiuri romano - catolice pe 27 mai

Sfantul Augustin de Canterbury, Episcop

Sfantul Augustin de Canterbury, a fost un calugar benedectin ce a devenit cel dintai arhiepiscop de Canterbury in anul 597. Este considerat “Apostolul englezilor” si fondator al bisericii engleze.
Staret al unei manastiri din Roma, a fost ales, in anul 595, de catre Papa Gregorie, sa conduca o misiune de crestinare a regelui Ethelberh din regatul Kent-ului.
Convertirea la crestinism a regelui Ethelberh le-a permis misionarilor sa aduca liberi invatatura despre Hristos pe taramurile Angliei. Sfantul Augustin a fost numit episcop si a adus pe calea cea buna multi supusi ai regelui, inclusiv intr-o botezare a mii de oameni in ziua de Craciun a anului 597. A murit in anul 604, curand fiind omagiat ca sfant.

Sarbatori, traditii si obiceiuri greco - catolice pe 27 mai

Sfantul Mucenic Eladie; Sfantul Iuliu Veteranul


Copyright © godessdiana88. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Nascut pe 27 mai – Horoscop general Profil astrologic

25 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

26 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
27 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 27 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on mai 27, 2012 Rating: 5

10 comentarii:

  1. Este o zona superba la Canterbury, ca tot citii cu placere istorisirea ta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant articolul, nu stiam lucrurile astea

    RăspundețiȘtergere
  3. Este foarte interesant articolul !!:) Nu stiam de toate lucrurile acestea:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a placut istorisirea, la capitolul asta nu stau foarte bine, si e bine ca mai invat ceva din articolele tale :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Cate traditii..:| in fiecare zii e sarbatoare?:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt atatia sfinti de care nu am auzit pana acum...

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte interesant articolul....ma mai informez si eu de religie..

    RăspundețiȘtergere
  8. Niste sarbatori de care nu stiam!:)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.