22 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 22 august sunt celebrati Sfintii Mucenici Agatonic, Antuza, Zotic, Irineu si Or, si are loc sarbatoarea catolica Sfanta Fecioara Maria, Regina.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 22 august

Sfintii Mucenici Agatonic, Antuza, Zotic, Irineu si Or

Sfantul Agatonic a trait in Nicomedia, loc in care i-a intors pe multi pagani de la credinta in idoli, aducandu-i pe calea dreapta a crestinismului. Din aceasta cauza, impreuna cu mai multi tovarasi de-ai sai, a fost prins, batut si trimis la Bizant. Pe drum, cativa insotitori ai Sfantului Agatonic au murit din pricina chinurilor la care au fost supusi.
Supravietuitorii, inclusiv Agatonic, au fost dusi la Selviria din Tracia, unde au fost torturati in fata imparatului Maximian, si apoi decapitati.
Intre ucenicii Sfantului Agatonic ce au primit alaturi de el cununile de mucenici au fost Sfintii Antuza, Zotic, Irineu si Or.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 22 august

Sfantul Apostol Matia; Sfintii zece Mucenici Iulian, Marchian, Ioan, Iacov, Alexie, Dimitrie, Fotie, Petru, Leontie si Maria Patrichia; Sfantul Mucenic Antoninie.
Vezi Traditii si sarbatori din 9 august

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice 22 august

Sfanta Fecioara Maria, Regina

Pe 22 august are loc sarbatoarea Imaculatei Inimi a Mariei in calendarul traditional, si cea a Sfintei Fecioare Maria, Regina, in noul calendar. Pe 11 octombrie se desfasoara sarbatoarea Divinei Maternitati, in ambele calendare si cea a Sfintei Fecioare Maria, Regina, in calendarul traditional.
In ziua de 11 octombrie 1954, Papa Pius al XII-lea a stabilit 22 august ca zi de celebrare a Sfintei Fecioare Maria, Regina.
Potrivit Papei Pius al XII-lea, “scopul acestei sarbatori este ca toti oamenii sa poata sa  recunoasca cu o mai mare claritate si sa  venereze cu mai mult devotament suveranitatea miloasa si materna a celei care l-a purtat pe Dumnezeu in pantecul ei”.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice 22 august

Sfantul Mucenic Agatonic si cei impreuna cu el; Sfanta Fecioara Maria Regina


 Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu:

20 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

21 august - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Nascut pe 22 august – Horoscop general Profil astrologic

22 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 22 august  – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on august 21, 2012 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Ieri a fost ziua unei verisoare, astfel ca ma limitez doar prin a-i 'reura' la multi ani, dar si cititorilor!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.