1 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 1 noiembrie sunt pomeniti in biserica ortodoxa Sfintii doctori fara de arginti Cosma si Damian si are loc in biserica romano-catolica sarbatoarea zilei tuturor sfintilor.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe pe 1 noiembrie

Sfintii doctori fara de arginti Cosma si Damian

Sfintii doctori fara de arginti Cosma si Damian au trait in apropiere de Efes, in Asia. Amandoi erau de origine nobila si posedau o cultura alesa in toate domeniile cunoasterii. Au ales, cu toate acestea, sa practice medicina fara a cere vreun ban de la cei care le solicitau ajutorul, avand grija deopotriva de saraci si bogati, si  chiar de animale. Sfintii Cosma si Damian nu au folosit in nici un fel metodele pragmatice ale medicinii traditionale, ci au facut mereu apel la Numele lui Hristos, prin puterea caruia au avut putinta de a vindeca nenumarati oameni. Cei doi si-a duhul in pace in mainile Domnului.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 1 noiembrie

Sfantul Prooroc Ioil; Sfantul Mucenic Sadot si cei dimpreuna cu dansul; Fericita Cleopatra si fiul Ioan.
Vezi Traditii si sarbatori din 19 octombrie

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice pe 1 noiembrie

Ziua / sarbatoarea tuturor sfintilor

In aceasta zi sunt comemorati toti cei care au atins beatificarea in ceruri. Sarbatoarea tuturor sfintilor este o zi nationala in multe tari cu traditie catolica. In biserica romano- catolica, 2 noiembrie, urmatoarea zi, numita Ziua tuturor sufletelor, ii comemoreaza pe credinciosii plecati dintre noi ce nu au fost inca purificati si nu au ajuns in ceruri.
Originea zilei tuturor sfintilor dateaza de pe 13 mai 609 sau 610, cand Papa Bonifaciu al IV-lea a consacrat panteonul din Roma Binecuvantatei Fecioare Maria si tuturor martirilor (Dedicatio Sanctae Mariae ad Martyres). Exista dovezi ca din secolul al V-lea pana in secolul al VII-lea, a existat in unele locuri si in anumite timpuri o sarbatoare a tuturor sfintilor mucenici ce avea loc pe 13 mai.
Sarbatoarea tuturor sfintilor este celebrata pe 1 noiembrie dupa ce, pe aceasta data, Papa Grigore al III-lea a pus bazele unui oratoriu la biserica Sfantului Petru pentru moastele “tuturor sfintilor apostoli si tuturor sfintilor, mucenicilor si confesorilor, tuturor celor drepti care se odihnesc pe tot cuprinsul lumii”.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice pe 1 noiembrie

Sfinti Mucenici Cosma si Damian, doctori fara plata


Copyright © godessdiana88. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

30 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

31 octombrie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Nascut pe 1 noiembrie – Horoscop general Profil astrologic
1 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 1 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 01, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.