Cautarea pe Facebook nu-i mare scofala


Cam asa par sa se exprime multi investitori si utilizatori Facebook cu privire la Facebook Graph Search, noua optiune de cautare de pe populara retea de socializare.

Brian Wieser, analist senior la Pivotal Research Group, a marturisit intr-o nota de marti catre investitori ca recentul motor de cautare Facebook reprezinta o evolutie favorabila, care arata ca aceasta companie continua sa inoveze, insa si-a confesat indoiala fata de potentialul de a aduce mai multi bani a acestei optiuni. "Nu credem ca aceasta initiativa va conduce catre insemnate profituri in viitorul an, intrucat cateva probleme vor limita potentialul lui Facebook", a declarat Wieser. "Parerea noastra initiala este ca numarul de cautari va fi relativ scazut, deoarece consumatorii vor avea tendinta de a continua sa prioritizeze alte surse (cum ar fi Google). Cei implicati in reclame vor utiliza in consecinta aceasta optiune numai daca pot (sau li se pare ca pot) sa isi satisfaca obiectivele in mod eficient pe Facebook".

Intr-o apreciere asemanatoare, analistul Ray Valdez de la Gartner sugereaza ca informatiile impartasite intre prieteni pot constitui un important instrument de cautare, dar a remarcat ca cei mai multi dintre utilizatori nu vor avea multe informatii de impartasit. Intr-o declaratie pentru Reuters, Valdez a spus:"Oamenii populari detin o mare bogatie de informatii ce pot fi scoase la iveala, insa stocul de informatii al persoanele obisnuite (de pe Facebook) este mult mai sarac si are o mai mica relevanta pentru cautari".

Nate Elliot, analist principal la Forrester, a mers mai departe cu astfel de aprecieri, zicand ca Graph Search ar fi trebuit sa fie pus la dispozitia utilizatorilor Facebook cu multi ani in urma. Verdictul sau a fost:"Nu-i mare scofala!" El a explicitat:"Nu ma indoiesc ca analiza a unui trilion de conexiuni intre un bilion de utilizatori este o imensa provocare. Dar nu este altceva decat o cautare printr-un site. Marea veste nu este ca Facebook si-a pus la punct instrumentul de cautare; marea veste este ca nu a facut-o de atata vreme".

Copyright © diane.ro. 2013

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Ce nu stiti despre Facebook?

Ce vad oamenii pe pagina ta de profil Facebook?

Facebook schimba interfata Timeline
Cautarea pe Facebook nu-i mare scofala Cautarea pe Facebook nu-i mare scofala Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 16, 2013 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Facebook sux. Am fost marti (singurul care l-am gasit destul de animat intr-o seara de marti) intr-un bar/pub unde toata lumea se simtea bine pe ringul de dans ... cu telefonul in mana ... pe facebook

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.