11 lucruri esentiale pentru a avea succes

Cu totii ne dorim sa avem succes, sa reusim niste lucruri esentiale, sa ajungem sa ne vedem visurile cu ochii. Indiferent daca iti doresti sa slabesti, sa inveti sa niste eficiente metode de a face bani (pe net), sau a-ti porni propria afacere. Multi au incercat si au dat gres, parand ca norocul le-a dat cu tifla. De ce unii oameni reusesc sa ajunga la succes, iar altii esueaza? In primul rand, cred ca este vorba despre ambitia ori vointa fiecaruia. In al doilea rand, sunt de parere ca trebuie sa adopti un nou stil de viata, sa iti formezi noi "obiceiuri", capabile sa te ajute a trece peste piedici interioare si exterioare.

Eu deja lucrez, inca o data, la asa ceva. Imi doresc ca fiecare dintre voi, cititorii mei, sa ajungeti sa va materializati visele, insa nu pot garanta succesul nici pentru mine, nici pentru voi. Esentialul este sa credem in noi insine! In afara de asta, am la indemana o lista cu lucruri ori obiceiuri pe care trebuie sa ni le cream pentru a ajunge cu adevarat la succes! (Incerc si eu sa le respect!)...

- Straduieste-te sa iti dai seama ce pretuiesti mai presus de orice! Gandeste profund, fara a te lasa in voia unor porniri de moment, incercand sa descoperi ce anume conteaza esential pentru tine. Cel mai bine este ca, atunci cand reflectezi, sa pui pe hartie tot ce ti se pare ca te reprezenta. Adu-ti din nou in minte mereu, in fiecare zi, lucrurile dragi tie,  si evalueaza daca ai facut vreun pas sau nu pentru a-ti vedea visurile cu ochii.

- Identica-ti telurile / idealurile. Recunoasterea lucrurilor care conteaza pentru tine reprezinta un prim pas catre succes, insa e necesar sa iti formulezi teluri clare pentru a-ti crea veritabile motivatii interioare. Pune-ti in fata mici obiective, pe care le poti indeplini, ce se inscriu in marile tale idealuri. Cu cat mai mult te focalizezi asupra unui tel, cu cat mai mult iti pui la treaba ambitia, cu atat mai mult ai sansa de a te apropia de succes. Daca iti impui lucruri prea multe, prea generale ori indepartate in timp, nu vei reusi sa faci nimic niciodata...

- Fixeaza-ti termen precise pentru cea ce iti propui. Incearca sa distingi intre sperante si realism. Straduieste-te sa iti fixezi date limita cat mai realiste pentru obiectivele pe termen scurt.

- Cladeste-ti o atitudine constructiva. Crede in capacitatea ta de a-ti indeplini scopurile. Vizualizeaza in mintea ta felul si data cand vei obtine ceea ce iti doresti in fiecare etapa a drumului tau catre succes. Trebuie sa iei in considerare si esecurile de care poti avea parte. Daca ti-ai pus in gand, succesul este sigur, dar asta nu inseamna ca nu vei trece prin niste rateuri pe care nu trebuie sa le lasi sa te descurajeze. Altii pot gandi ca ai esuat, dar tu nu ai voie sa te lasi prada acestui gand. Cum spunea Henry Ford, "Daca crezi ca vei reusi sau nu, ai in amandoua cazurile dreptate". Totul depinde de tine!

- Stabileste-ti in minte niste consecinte negative in caz ca dai gres. In acest fel, esti pus in fata cu necesitatea de a apela la toate resursele tale interioare pentru a te feri de vreo ratare.

- Planifica-ti teluri zilnice si saptamanale. Nu conteaza daca (mai ales, la inceput) acestea sunt ori par marunte, atata timp cat le respecti. Tine o evidenta a lucrurilor pe care le-ai infaptuit sau nu. Daca intr-una din saptamani ai dat gres, programeaza-ti pentru urmatoarea saptamana acelasi obiective.

- Ocupa-te de prioritati. Prioritizeaza-ti sarcinile pe care ti le-ai stabilit. Concentreza-te mai intai asupra acelor lucruri care ti se par mai grele, dar mai importante. In acest fel, vei putea vedea cu ochii cum visurile se apropie tot mai mult de realitate! Nu lasa nimic neterminat si nu amana nimic de azi pe maine! Nu-ti repeta greselile!

- Asuma-ti riscuri. Iesi in afara zonei tale de confort. Numai in acest mod, vei putea invata mai mult si vei progresa esential. Deschide-te catre noi lucruri, si constientizeaza-ti temerile interioare. Indreapta-te cu curaj catre urmatoarea treapta a evolutiei tale personale!

- Perseverenta. Esecurile fac parte din decizia de a-ti asuma riscuri, asa ca ele ar trebui sa te ambitioneze si mai mult in drumul tau succes. Nu te lasa deprimat sau dezamagit de cateva nerealizari, atata timp cat ai construit niste lucruri fundamentale pentru obiectivele tale si esti sigur ca trebuie sa te ridici pe o treapta superioara a dezvoltarii tale personale. Reaminteste-ti de felul cum vei fi cand te vei implini, vizualizeaza iarasi reusita ta ca persoana. Foloseste-ti esecurile pentru a descoperi unde ai gresit si a te mobiliza in continuare catre telurile tale.

- Timpul de gandire. Rezerva-ti in fiecare zi o pauza pentru a reflecta la valorile tale, idealurile tale, si progresele pe care le-ai facut in ultimul timp. Descopera unde te-ai descurcat mai bine si avanseaza in acea directie, vezi unde ai gresit si ia masuri pentru a nu se intampla a doua oara.

- Invata. Nu te opri din invatare! Descopera cum si ce au facut altii pentru a reusi, si incearca sa intrevezi in ce fel au procedat. Invatarea nonstop te poate inspira, punandu-ti la dispozitie idei ori solutii care nu avea cum ajunge altfel la tine. Nu te feri sa calci pe carari batatorite de altii, atata timp cat acestea iti pot fi de folos.


Copyright © godessdiana88. 2013

Articole din acelasi domeniu in blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete":

10 legi universale ale succesului si fericirii

Cum sa reusesti in viata ?

Subconstientul si creierul - Secretele atitudinii pozitive si succesului
11 lucruri esentiale pentru a avea succes 11 lucruri esentiale pentru a avea succes Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 06, 2013 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.