Descopera picturile celebre ale lumii pe Artsy

Artsy.net este un site care iti permite accesul online la mii de picturi celebre si opere ale artei plastice din prestigioase galerii, muzee, colectii private, fundatii din diverse culturi, zone geografice si perioade, reprezentand o platforma de invatare ori educare in arta plastica. Odata ce ai descoperit o opera de arta care iti place, Artsy te indruma sa gasesti ale picturi din aceeasi categorie. Mai mult decat atat, acest site este gata sa te ajute sa iti decorezi casa sau biroul, sa afli ce opere plastice de valoare sunt de vanzare.

Sprijinita de proiectul Art Genome - un proiect ce isi propune furnizarea de noi cai de a descoperi arta plastica atat pentru experti cat si pentru amatori - Artsy spera sa contribuie la formarea de noi generatii de iubitori ai picturii, vizitatori de muzee, colectionari si ocrotitori ai artelor.

Fondata de tanarul Carter Cleveland, atunci cand era student in ingineria calculatoarelor la Universitatea din Princeton, Artsy conecteaza galerii din toata lumea cu potentiali cumparatori. Daca, sa spunem, ai indeajuns bani pe tine, si vrei sa achizitionezi o anumita pictura, te inscrii pe acest site, si cauti un artist precum, sa zicem, Andy Warhol. Artsy, folosind o tehnologie speciala, numita "art genome", iti va furniza opere de arta nu numai de Warhol, dar si de alti artisti influentati de el. Daca ai gasit ceva ce ai vrea sa cumperi, dai click pe “Introduce me to the gallery” (Introduce-ma in galerie), in acest fel putand intra in contact cu un artist ori  o galerie pentru a aranja o vizionare si negocierea unui pret.

Asa cu mentiona "Forbes", "Artsy are potentialul de a cutremura si transforma industria artei, a o deschide spre un mare numar de oameni, de a o democratiza intr-un fel."

Dincolo de scopurile sale comerciale, uneori contestate, site-ul Artsy este o resursa importanta in studiul istoriei artei plastice, in explorarea unor artisti, picturi si opere plastice de referinta.

Copyright © diane.ro. 2013

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Ceasurile lui Dali - Simbol si semnificatie

Doua portrete : Iisus si Iuda

Fructe ciudate - Pictura lui Sarah Illenberger
Descopera picturile celebre ale lumii pe Artsy Descopera picturile celebre ale lumii pe Artsy Reviewed by Diana Popescu on aprilie 19, 2013 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Foarte original site-ul,este in engleza si il are pe Constantin Brancusi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Offtopic: am gasit un articol legat de networkblogs: http://www.elirose.com/2011/05/networked-blogs/

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.